• Akcie školy

          • Valentín v 2. oddelení ŠKD

            15. 2. 2019

            Pekné popoludnie spojené s tancom, zábavou a množstvom súťaži na sv. Valentína zažili deti 2.oddelenia ŠKD so svojou pani vychovávateľkou. Hoci ju zradili hlasivky, deti o svoj zážitok neprišli. Deň pred sviatkom sv.  Valentína prichystali aj malé valentínky, pre tých, ktorých ľúbia. Veď sa pozrite, ako im bolo fajn.

          • Víťazstvo v Show Cup 2019

            10. 2. 2019

            V sobotu, 9. februára 2019, sa členovia nášho súboru moderného tanca StarDance pri ZŠ Gemerská 2 zúčastnili na celoslovenskej tanečnej súťaži Show Cup 2019 v košickej Kunsthalle. V silnej konkurencii vyše 300 tanečných choreografií z najrozličnejších kútov Slovenska naši menší i väčší tanečníci vybojovali pre našu školu jedno prvé, jedno druhé a jedno tretie miesto. Naše deti opäť raz presvedčili divákov i odbornú porotu, že naša Gemerská je škola plná talentov. Už teraz sa všetci tešíme na ich tanečné výkony na ďalších súťažiach a vystúpeniach a ďakujeme za perfektnú reprezentáciu našej školy.

          • Do ŠKD zavítal poľovník

            5. 2. 2019

            Poľovníctvo má veľký význam pre ochranu prírody. Vzťah poľovníka k prírode vyplýva zo skutočnosti, že poľová zver žije vo voľnej prírode, kde poľovník zasahuje do jej života chovom a lovom.

            Ujo Paľo nám veľmi hravým spôsobom priblížil život v lese. Kto tam žije, ako sa máme v lese správať. Prezreli sme si kŕmidlá a posedy. Všetkých nás pobavili vábenie uja Paľa na vábničkách. Vábil srnky, líšky a kačky. Ďakujeme za pekné popoludnie.

          • KARNEVAL

            4. 2. 2019

            Ako každý rok, aj tentoraz sa na našej škole uskutočnil karneval pre deti 1.- 4. ročníkov. Prvé dve hodiny sa v maskách  aj vyučovalo, z čoho mali žiaci najviac radosti. Potom nasledovala zábava, tanec a súťaže v telocvični školy. Nálada bola výborná a už teraz sa všetci tešíme na budúcoročný karneval. O tom, že tam bola skvelá zábava a deti si vďaka karnevalu užívajú obdobie fašiangov, hovoria aj fotografie. 

          • Očné klamárium a výstava o počasí v Steel Parku

            30. 1. 2019

            Posledné januárové dni si IV.oddelenie ŠKD s p. vychovávateľkou Evičkou spríjemnilo návštevou Steel Parku, kde si pozrei výstavu o počasí a Očné klamárium. 

            Nezabudnuteľný... neuveriteľný...fasinujúci zážitok, ktorý sme si zopakovali s nadšením dvakrát! Nedalo sa po týždni neísť znova! Veľa sme sa naučili a neskutočne zabavili! Najlepšia výstava, ktorú odporúčajú deťúrence z nášho oddelenia ŠKD Vám všetkým.

            Viac z návštevy vo fotoalbume a v priložených videách. 

        • Pexesový kráľ v ŠKD
          • Pexesový kráľ v ŠKD

            29. 1. 2019

            Kde bolo, tam bolo... Bolo raz jedno Pexesové kráľovstvo, kde sa síce piesok nelial a voda nesypala, ale hralo sa tam pexeso. Malí poddaní mnohokrát nejedli, nepili, nehrali sa a neučili, lebo keď ich to "chytilo", len pexeso hrali! A hrali, hrali a hrali... A tak si raz povedali: "Nech máme kráľa! Akého? Predsa pexesového! Rok bude vládnuť a panovať a v pexese stále vyhrávať... a všetci sa mu budú klaňať a zbožne ho uctievať!"

            Nuž tak vznikla tradícia v našom ŠKD a snáď roky bude trvať! Príde deň, kedy nejeme, nepijeme, nehráme sa, neučíme, len pexeso hráme! Smejeme sa, zabávame, mozgové závity precvičujeme a nového Pexesového kráľa hľadáme. A keď ho nájdeme, sladké odmeny a diplomy si rozdáme, do svojich oddelení sa z kráľovskej dvorany (či herne ŠKD?) nazad vrátime a náš školský život ide ďalej... Voláme mu na slávu: Nech žije nový Pexesový kráľ!!! Novou kráľovnou je Emka  Schveizová z 3.A! Viac z atmosféry aj vo videu. 

          • Tretiaci s Tomom a Elom

            25. 1. 2019

            Žiaci 3. A a 3. B opäť navštívili 23. 1. 2019 knižnicu LITPARK. Dobrú náladu, veselé pesničky a peknú rozprávku im tam priniesli kamaráti Tom a Elo. Po ich vystúpení ani jedna detská tvárička nezostala zachmúrená. Za spríjemnenie dňa im pekne ďakujeme a tešíme sa na ďalšie stretnutie.

          • Futbalový turnaj v 3. oddelení ŠKD

            25. 1. 2019

            V zime sa futbal nedá hrať, preto sme si v 3.oddelení ŠKD zorganizovali turnaj v stolnom futbale. Každý zápas bol veľmi dôležitý. Všetci sme sa snažili aj keď nadšené povzbudzovanie dievčat niektorým nepomohlo. Brali sme to športovo. Mali sme z turnaja veľkú radosť. Tešili sme sa z diplomov a cien. Ďakujeme pani vychovávateľka Janka.

          • Nový domček ŠKD

            18. 1. 2019

            Po prázdninách nám v ŠKD najväčšiu radosť urobil nový drevený domček. Tešili sme sa z 2 poschodí, zariadenia a postavičiek. Ďakujeme pani vychovávateľke Lenke, ktorá sa postarala o jeho zloženie, ktoré nebolo vôbec ľahké. Teraz sa my deti budeme snažiť o to, aby nám domček vydržal čo najdlhšie.

          • Policajtka u prvákov - v 1.A

            18. 1. 2019

            Už niekoľko rokov aktívne spolupracujeme s PZ v Košiciach. 9. Januára 2019 na besedu k prvákom prišla pani policajtka. Deti dostali pracovný zošit "Póla radí deťom". Ten im bol nápomocný pri rôznych úlohách a aktivitách, ktoré mala pre nich pripravené pani policajtka. Beseda sa prvákom veľmi páčila, preto pani policajtka prisľúbila, že určite príde aj o rok.

          • Školské kolo recitačnej súťaže Šaliansky Maťko

            15. 1. 2019

            Vo  štvrtok, 11.1.2019, sa konalo školské kolo súťaže v umeleckom prednese slovenských povestí Šaliansky Maťko Jozefa Cígera Hronského. Teší nás, že medzi recitátori sa objavuje čoraz viac chlapcov. Smutné však je, že recitátorské súťaže nie sú zaujímavé najmä pre žiakov II. stupňa.   Malí recitátori si zmerali sily so svojimi spolužiakmi, ale vyhrať mohli len niektorí.

            V I. kategórii (2. a 3. ročník)  sa na 3. mieste umiestil Tomáš Takáč z 2.B a Emily Merganičová z 3.B. 2. miesto obsadil Benjamí n Hudák z 3.B.  Prvenstvo a postup do okresného kola si vyrecitoval druhák Leonard Krkoška z 2.A.

            V II. kategórii  (4. a 5. ročník)  recitovali iba štvrtáci. Na 3. mieste umiestnil Adam Fisher zo 4.C. 2. miesto získala Ema Mamčáková zo 4.B a 1. miesto a tiež postup do okresného kola získala Patrícia Kolárová zo 4.C.

            V III. kategórii súťažili šiestaci a siedmaci.  Udelené boli dve miesta. Druhé miesto získala Lenka Džupinková zo 6.B a prvenstvo si odniesol Patrik Mosnáček zo 7.B, ktorý nás tiež bude reprezentovať na okresnom kole.

            Všetkým zúčastneným ďakujeme, víťazom blahoželáme a držíme palce v budúcnosti.

          • Zimné radovánky II.B a IV.B

            10. 1. 2019

            Sniežik sa nám chumelí...zimička už prišla! Konečne je tu tá pravá novoročná ozajstná zasnežená mrznúca škrípajúca úžasná biela rozprávková zima. Tak sa včera i dnes z nej tešili aj drobčekovci z II.B a IV.B so svojou pani učiteľkou Ewičkou...A budú sa aj zajtraaaa...jupiiii! Pani príroda...ĎAKUJEME... Viac zo zábavy aj vo videu. 

          • Vitaj nový rok!

            10. 1. 2019

            Aj keď nám prázdniny bez snehu skončili, nesmútime...veď máme predsa náš úžasný školský dvor, kde sa môžme vyblázniť do sýtosti. A nezabúdame ani na našich vtáčikov, ktorí si teraz potravu ťažko hľadajú, tak im pomáhame a kŕmime ich slnečnicou a inými semienkami. "Vitaj nový rok, vitaj sniežik !!!" radostne kričia deti z III. a V. oddelenia ŠKD.

          • Spomienky na vianočnú párty II.B

            10. 1. 2019

            Nostalgické vianočné pohľady pár dní dozadu. Vianoce sú preč, aj všetky radosti a "starosti" okolo nich. Prázdniny sa skončili a my sme znenazdajky vhupli do nového roka. Nech je šťastný, krásny, úspešný a pohodový pre každého z nás. Ako sa deťúrence z II.B rozlúčili so svojimi p. učiteľkami Miškou a Ewičkou a so svojimi kamarátmi? Milou vianočnou besiedkou, kde sa pilo, jedlo, hodovalo...a hlavne, rozdávali sa darčeky pre radosť. Každý si niekoho náhodne zvolil a vianočné prekvapenie pre neho, pre ňu, pripravil, krásne zabalil a potom sme sa všetci strááášne vytešovali a posledné spoločné chvíle si užívali. Kiežby sa to dalo vrátiť...Tak snáď o rok dovidenia.

          • Gemerský vianočný punč

            21. 12. 2018

            Predposledný deň týždňa pred vianočnými prázdninami už druhýkrát patril Gemerskému vianočnému punču, ktorý varil a podával pán riaditeľ. Pozvaní boli všetci, od detí až po rodičov.  Gemerský vianočný punč spestrili vianočné piesne a koledy v podaní našich žiakov i učiteľov. A aby nebolo ľúto žiakom, ktorí sa Gemerského vianočného punču popoludní zúčastniť nemohli, všetci žiaci dostali vianočný punč počas vyučovania, ktorý roznášali p. asistentky, pekne zakoledovali a žiaci si mohli punč vychutnať.  Veríme, že sme si takto spoločne spríjemnili uponáhľané predvianočné chvíle. Viac fotografií z Gemerských Vianoc nájdete na našej facebookovej stránke.