• Akcie školy

        • Školské kolo PYTAGORIÁDY
          • Školské kolo PYTAGORIÁDY

            19. 12. 2018

            Dva decembrové dni patrili v našej škole všetkým žiakom, ktorí majú radi matematiku. Žiaci 3. - 8. ročníka sa zúčastnili školského kola Pytagoriády, kde za 60 minút mali vyriešiť 15  príkladov.  Tí, ktorí získali za správne riešenia úloh aspoň 10 bodov, utržili za každé nimi ušetrené 4 celé minúty do 60 minút ďalší jeden bod.  Úspešní riešitelia postupujú do okresného kola, ktoré sa uskutočí v dňoch 26.3. a 27.3.2019.

            Kategória P3 - Marek Medvec

            Kategória P4 - Adam Fischer

                                  - Sofia Mlynárová

                                  - Viktor Virasztó

            Kategória P5 - Boris Heiser

            Kategória P6 - Blyšťanová Adriana

            Kategória P7 - Kollárová Barbora

                                  - Tomková Jana

            Všetkým víťazom srdečne blahoželáme a tým, ktorí nás budú reprezentovať v okresnom kole držíme palce.

        • Školské kolo  Technickej olympiády
          • Školské kolo Technickej olympiády

            19. 12. 2018

            V priebehu minulého týždňa sa uskutočnilo školské kolo Technickej olympiády v dvoch vekových kategóriách: 

            kategória A - pre žiakov 8. a 9. ročníka

            kategória B - pre žiakov 6. a 7. ročníka

            Teoretická časť prebehla formou riešenia a vedomostných teskov. Do okresného kola postúpili v kategórii A dvaja súťažiaci s najvyšším počtom bodov a to René Poprocký z 9.A a Viktor Varga z 9.B. Na 3. mieste v tejto kategórii sa umiestnil Peter Onofrej z 9.A. V kategórii B 3. miesto obsadila Nikola Világiová zo 7.B, 2. miesto  patrí Alexandre Spišákovej zo 6.B a na 1. mieste sa umiestnil Šimon Podolinský zo 6.B, ktorý postúpil do okresného kola. 

            Na okresnom kole sa žiaci našej školy stali úspešnými riešiteľmi a Šimon Podolinský obsadil 3. miesto. Srdečne blahoželáme. 

        • Vianočná akadémia
          • Vianočná akadémia

            13. 12. 2018

            To, že sa "zvianocnieva" cítiť všade navôkol.  Všade okolo nás žiaria samé svetielka,  znejú vianočné piesne a všetci máme k sebe akosi bližšie. Rovnako to cítime aj my v škole a dnes, 13.12.2018, sme si všetci užili tradičnú vianočnú akadémiu pod názvom Zachráňme Vianoce. Tak sme spoločne piesňami a tancami Vianoce zachránili a rozsvietil svetielkami zachránený vianočný strom. Ďakujeme všetkým účinkujúcim, p. uč. Lenárd-Pavlulikovej, p. uč. Štefánikovej a p. uč. Kiktavej-Štefánikovej, rovnako aj všetkým, ktorých na javisku nebolo vidieť, ale svojou prácou prispeli k tomu, aby to fungovalo.  Šťastné a veselé...

            Viac vo fotoalbume a vo videu. 

          • 6. miesto v celoštátnom kole vo vybíjanej

            12. 12. 2018

            V dňoch 10.-12.12.2018 sa v Trnave uskutočnilo CELOŠTÁTNE KOLO vo vybíjanej najmladších žiakov. Naši štvrtáci mali tú česť po výhrach v okresnom i krajskom kole reprezentovať Košický kraj, kde obsadili krásne 6. miesto. Okrem trofeje, si domov odniesli obrovské skúsenosti, množstvo zážitkov a neopakovateľných chvíľ na ihrisku i mimo neho. Sme na Vás hrdí! Ďakujeme!

          • Najbláznivejšia Mikulášska párty IV. oddelenia ŠKD

            12. 12. 2018

            Deň po Mikulášovi zaplavili chodby našej školy,  školskú jedáleň i IV. oddelenie ŠKD malí Mikuláškovia.  Párty sa začala oficiálne slávnostným mikulášsky obedom v duchu špenátovej zelene. Po obede sa jedna z tried zmenila na jeden veľký diskopríbeh, kde sa stoly prehýbali pohostením a v nealko bare sa nestíhalo čapovať. O pohostenie sa postarali rodičia, za čo im veľmi ďakujeme. Okrem plnenia prázdnych brušiek Mikuláškovia medzi sebou súťažili a tancovali. Párty dala zabrať všetkým, ale všetci odchádzali šťastní a spokojní. Ďakujeme svätý Mikuláš... o rok snáď prídeš zas! Pozdravujú ťa deťúrence zo IV. oddelenia ŠKD a ich pani učiteľka Ewička. Viac z párty sa dozviete aj v priloženom videu.  

          • Naši štvrtáci postúpili do celoslovenského kola vo vybíjanej

            8. 12. 2018

            7.12. sa naši štvrtáci zúčastnili krajského kola vo vybíjanej v Strážskom. Po dlhej ceste, sme hneď nastúpili na úvodný zápas. Aj keď sme zo začiatku prehrávali, nakoniec to naši športovci zvládli a zápasy jeden za druhým povyhrávali. Skvelými výkonmi sme sa prebojovali na Majstrovstvá Slovenska vo vybíjanej, ktoré sa budú konať v dňoch 11. - 12. decembra v Trnave. Držte nám palce! Naše veľké ďakujem patrí: Lukášovi Jakubkovičovi, Matejovi Medvecovi, Kristínke Krestovej, Viktorovi Macinskému, Emke Bačišinovej, Ninke Kaľavskej, Samkovi Makulovi, Kubkovi Markošovi, Ivanke Naďovej, Vojtovi Vatrálymu, Miške Szabóovej a Laure Kušnírovej. Ďakujeme, sme na Vás hrdí!

          • "Tortovanie" v 4.C

            6. 12. 2018

            Mikulášske prekvapenie nebolo pre štvrtákov zo 4.C posledným prekvapením. Okrem Mikuláša im na dvere triedy zaklopal so sladkou odmenou v rukách aj p. riaditeľ.  Všetci zo 4.C si dnes prevzali cenu vo forme torty za 1. miesto v zbere papiera, za 1340 kg vyzbieraného papiera. Tak sa namiesto vyučovania v 4.C "tortovalo" a dnešný deň bol sladký-presladký. 

          • Vianočné tvorivé dielne

            6. 12. 2018

            Po roku sme sa opäť zišli všetci tvoreniachtiví na Vianočných tvorivých dielňach v našej škole.  Tvorili sa výrobky s vianočnou tematikou - sobíky, vianočné ozdoby, ozdobovali sme stromčeky, vytvárali menovky na darčeky a najväčším hitom boli ručne maľované tašky.  Niektoré z výrobkov putovali do Vianočnej burzy, ostatné si malí kreatívci a ich rodičia vzali domov ako darček. Tešíme sa opäť pri ďalších  tvorivých dielňach. 

          • ...prišiel k nám Mikuláš

            6. 12. 2018

            Vitaj v našej škole, milý Mikuláš, 

            vyzerali sme ťa z okna toľko ráz.

            Kožuštek a dlhú bielu bradu máš, 

            vitaj, vitaj, v našej škole, milý Mikuláš.

             

            Po tej dlhej ceste konečne už zlož,

            pod zelený stromček, ten svoj veľký kôš.

            Vieme, že z tých darov aj nám niečo dáš,

            vitaj, vitaj, medzi nami milý Mikuláš.

            Po dlhom čakaní od minulého roku sme sa opäť dočkali a na brány našej školy zaklopal Mikuláš, ktorý obdaril všetky deti sladkoou odmenou. Všetky naše deti si to zaslúžili, nikto neobišiel naprázdno, lebo máme super deti. Za pomoc pri organizácii ďakujeme aj združeniu rodičov školy.

          • PROEDUCO 2018 a MY

            5. 12. 2018

            V stredu, 5.12.2018, sme sa s deviatakmi zúčastnili medzinárodného veľtrhu  vzdelávania PROEDUCO v Steelarene, ktorý sa v Košiciach konal dvanástykrát. Žiaci, ktorí sa rozhodujú o budúcej voľbe povolania, tak mohli zažiť prezentáciu stredných i vysokých škôl na jednej ploche a získať potrebné informácie. Viac než 80 vystavovateľov (škôl i zamestnávateľov) ponúkalo informácie o možnostiach štúdia na ich škole a poskytovalo služby v oblasti vzdelávania i kariéry. Veríme, že dnešná akcia bola pre deviatakov prínosom,  a že sa rozhodnú správne.

        • Hodina deťom 2018
          • Hodina deťom 2018

            2. 12. 2018

            Nadáciu pre deti Slovenska nie je potrebné predstavovať. A jej dlhoročnú aktivitu – zbierku „Hodina deťom“ určite tiež nie.  Veď ambasádormi a podporovateľmi tejto organizácie sú už dlhé roky veľmi známe a uznávané osobnosti z kultúry, športu a verejného života.

                        Vzhľadom na to, že je stále veľa detí a rodín, ktoré potrebujú pomoc, má každoročne táto zbierka veľký úspech. Aj my sa v našej škole už niekoľko rokov snažíme pomôcť deťom, ktoré to potrebujú, rôznymi formami a aktivitami. Jednou z nich je účasť na tejto zbierke. V tomto roku sme v našej škole prispeli na fond Nadácie sumou 90,50 eur.

                        Zbierka prebieha celoročne, kto chce prispieť, môže tak spraviť aj formou prázdnej sms na číslo 800 v hodnote 4 eurá.

            Všetkým, ktorí doteraz pomohli, ďakujeme.

          • Naše florbalistky v okresnom kole druhé

            2. 12. 2018

            Dňa 30.11. 2018 sa uskutočnilo okresné kolo vo floorbale dievčat. Pod vedením p.uč. Rakušanovej po ťažkých bojoch vo finále o 1.a 2.miesto prehrali tesne. Obsadili pekné 2. miesto. Družstvo tvorilo: N.Orbanová /bránka/, G.Fleischerová, L.Vozárová, S. Ušalová, E. Bačišinová, E. Marcinová, L.Marcinová, L.Džupinková, N. Barčová a  Lea Študencová. 

          • Spoločne vytvárame lepší svet

            2. 12. 2018

            Triedenie odpadu považujeme za veľmi dôležité a prínosné a vôbec nie je zložité. Žlté kontajnery na PLAST, modré kontajnery na PAPIER, zelené kontajnery na SKLO a červené kontajnery na KOVY. V ŠKD v 2.A sme sa to naučili a spoločne zahrali. Našu ZEM sme z odpadu očistili, odpad vytriedili. Mali sme z toho veľkú radosť.