• Akcie školy

          • Mladí zdravotníci

            17. 5. 2018

            Do galérie Mladí zdravotníci boli pridané fotografie.

            17. mája 2018 sa naši žiaci I. a II. stupňa zúčastnili celomestskej súťaže „Družstvá mladých zdravotníkov I. a II.“, ktoré každoročne organizuje ÚS SČK Košice. Naši žiaci na tejto súťaži musia ovládať poskytovanie prvej pomoci pri život ohrozujúcich stavoch a ostatných vážnych aj menej vážnych zraneniach, musia mať vedomosti o histórii ČK a darcovstve krvi. Súťaž nie je vôbec ľahká a pozostáva z teoretickej časti (testy) a praktického poskytovania prvej pomoci. Družstvá sa na túto súťaž pripravujú celý školský rok v záujmovom útvare pod vedením pani učiteliek Mgr. Ivety Čintalanovej a Mgr. Zuzany Bačišinovej. V tomto roku naši mladí zdravotníci z I. stupňa obsadili 5. miesto a z II. stupňa 6. miesto. Súťažili hliadky v tomto zložení:

            MZ I. : Samuel Horbaľ V.B – kapitán, Anna Mosnáček II.A, Alexej Poprocký III.A, Laura Kušnírová III.C, Boris Heiser IV.B

            MZ II: Jakub Vereš IX.A - kapitán, Noémi Orbanová VIII.B, Liliana Almášiová VIII.B, Gabriela Fleischerová VIII.B, Soňa Tecáková VIII.A

          • Superškola - finále

            7. 5. 2018

            Do galérie Superškola - finále boli pridané fotografie.

            Titul sa nám obhájiť nepodarilo, ale všetkým Košičanom sme ukázali, že sme škola plná talentov. Mali sme skvelé súťažné družstvo (Ela, Diana, Sára, Juraj a Roman). Tajomstvo indície rozlúskli takmer okamžite a v tvorivej úlohe vznikla vyhliadková veža ako z obrázku. Patrik spolu so speváckym zborom predstavili Gemerskú hymnu. Tamarka a Kamil opísali našu školu vo fantastických dialógoch. O rozruch sa postarali tanečníci, ktorí spolu so svojimi rodičmi odpálilli Rock & Roll a ľudovku. A záver patril našim Superdeťom, ktoré roztancovali pol hľadiska. Niet čo dodať. Deti, rodičia, učiteľky, všetci ste SUPER. Za fotodokumetáciu ďakujeme pani Zuzane Plešovej - Fotodizajn Zuzana albums

          • Zdravé mesto Košice

            4. 5. 2018

            Do galérie Zdravé mesto Košice boli pridané fotografie.

            Aj v tomto školskom roku sme sa zapojili do výtvarnej súťaže

            „ZDRAVÉ MESTO KOŠICE“,

            ktoré vyhlásilo zdravotnícke zariadenie: Železničná nemocnica s poliklinikou Košice v spolupráci s mestom Košice pod záštitou poslankyne Európskeho parlamentu Mgr. Moniky Smolkovej. Naši žiaci mohli ukázať svoje výtvarné nadanie na tému: Možnosti športovania a upevňovania zdravia v meste Košice.

            Zo zaslaných prác z rôznych škôl,  naše žiačky Slávka Kovácsová z II.A triedy v II. kategórii obsadila 1. miesto a Barbora Kollárová zo VI. A triedy v III. kategórii tiež 1. miesto. 

          • Futbalový turnaj v ŠKD

            2. 5. 2018

            Do galérie Futbalový turnaj v ŠKD boli pridané fotografie.

            Poznať pravidlá, ich dodržiavanie, čestnosť pri hre, kolektívne cítenie to všetko sme chceli dodržiavať na tomto turnaji. Nie vždy sa to podarilo.Každé družstvo chcelo víťazstvo. Nemôžu byť všetci prví. Nálada bola super, povzbudzovanie spolužiakov veľmi pomohlo. Výsledky 1.skupiny: 1.miesto 1.B ( 2. skupina) 2. miesto 1.A ( 2. skupina) 3. miesto 1.B ( 1. skupina)

          • Tatranskí rytieri

            27. 4. 2018

            Ako sa žiaci 3.C stávajú rytiermi... Našim žiakom na prírode veľmi záleží. Preto sme ani chvíľku neváhali a prihlásili sme sa do projektu Tatranskí rytieri. Počas celého roka sme usilovne pracovali na jej záchrane. Začali sme prevenciou a zbermi. Zbierame nielen papier, ale malí rytieri v triede zbierali a separovali aj vrchnáčiky z PET fliaš a papierové rolky, ktoré sme využívali na hodinách a pri rôznych aktivitách v školskom klube detí. Výsledkom sú nádherné výrobky, ktorým sa tešíme nielen my. Uvedomujeme si, čo všetko sa dá vyrobiť z nepotrebných vecí, ktoré by mohli skončiť v koši. Na hodine prírodovedy sme vytvorili plagát „Strom života“, ktorému prajeme len ľudí, ktorí si ho budú vážiť a starať sa o neho. Už vieme, čo všetko môžeme pre les urobiť MY - ľudia. Nezabúdame však ani na zvieratká. Dokonca ani na tie najmenšie, ktoré dokážu byť pre našu školskú záhradu užitočné. Keďže chceme, aby sa k nám do školskej záhrady nasťahovali, postavili sme im „Hmyzí hotel“. Veríme, že sa čím skôr k nám nasťahujú. Očakávame, že našou prácou v rámci projektu Tatranskí rytieri zmeníme nielen naše správanie k prírode, zvieratkám, ale pritiahneme aj ostatných kamarátov, rodičov a známych, ktorí sa tiež začnú správať k prírode šetrne a pomôžu nám odovzdať túto myšlienku ďalej.

          • Brigáda v školskej záhrade

            22. 4. 2018

            Krásne počasie, ako stvorené na práce v záhrade. Zapojením sa do projektu Nadácie Pontis sme získali podporu na výstavbu pocitového chodníka. Keď k tomu pridáme zopár úžasných, pracovitých ľudí z radov rodičov a zamestnancov našej školy, výsledkom môže byť aj to, čo nám v záhrade vyrástlo v priebehu jednej soboty. Úprimne a zo srdca všetkým ďakujeme.

          • Supervízia rovesníckej skupiny

            22. 4. 2018

            Rovesník hovorí rovnakou rečou, ako jeho kamaráti, cíti rovnaké problémy a aj jeho túžby, strachy a obavy sú veľmi podobné ako u jeho kamarátov.Môže byť „poradcom“ pre svojich priateľov, rodinu a známych –poskytuje pomoc vtedy, keď ho niekto potrebuje, keď nie je nablízku žiaden dospelý. Z tohto dôvodu na škole funguje skupina žiakov, ktorí sa nazývajú rovesníci. Rovesníci v prevencii sú mladí ľudia pripravovaní, aby vo svojej rodine, medzi kamarátmi, vo formálnych aj neformálnych skupinách prezentovali zdravý životný štýl. Na našej škole sú to vybraní žiaci z VIII.B triedy.

          • Preventívne akcie

            22. 4. 2018

            Keďže na našej škole sa netoleruje akékoľvek správanie, ktoré by mohlo ublížiť žiakom, škola každoročne usporadúva množstvo aktivít venovaných boju proti rizikovému správaniu. V spolupráci s okresným riaditeľstvom policajného zboru sa na našej škole odohrali besedy na tému trestnoprávna zodpovednosť, šikanovanie a taktiež predchádzanie nelegálnej činnosti. Pani policajtka pútavo, ale i odstrašujúco, informovala žiakov o nástrahách, s ktorými sa mladý človek môže dnes stretnúť. Veríme, že žiaci našej školy budú naďalej preferovať iba závislosť na športových aktivitách a zdravom životnom štýle, ktorý je dnes IN!

          • Dance City 2018

            22. 4. 2018

            Aj toto sme my, žiaci ZŠ Gemerská 2. Našu šikovnosť sme ukázali v tanečnej súťaži Dance City 2018, ... a úspešne: choreografia Rozprávka o tanci 2. a 3.ročník - 1.miesto, choreografia Hop hop 4. a 5.ročník - 2.miesto, choreografia Nech žije rokenrol 1.ročník - 3.miesto.

          • Farebný týždeň Zeme

            17. 4. 2018

            22.4.2018 si pripomenieme Deň Zeme. Nám, Gemerákom, na našej Zemi veľmi záleží a preto si budeme potrebu chrániť Zem pripomínať nielen v jeden deň, ale celý týždeň. Vlastne dva. Od 16.4. zjednotíme naše oblečenie; v pondelok biela farba, v utorok modrá, v stredu červená alebo žltá, vo štvrtok čierna alebo hnedá a v piatok zelená. Viete čo tieto farby symbolizujú? Aktivity ku Dňu Zeme budú pokračovať aj v sobotu - na brigáde v školskej záhrade a 23. apríla sa usilovne zapojíme do zberu papiera.

          • Viem, čo zjem

            17. 4. 2018

            Celoročný projekt „Viem, čo zjem“ do ktorého sme sa tento školský rok prihlásili, je druhým ročníkom celosvetového programu Nestlé Healthy Kids realizovanom na Slovensku. Jeho cieľom bolo motivovať žiakov k vyváženému životnému štýlu, správnym stravovacím návykom a podporiť ich záujem o pohybové aktivity. Žiaci III.A, III.B, III.C, IV.A, V.A a V.B majú zaujímavé besedy s pracovníkmi Úrad verejného zdravotníctva, ochutnávky i veselé hodiny so svojimi pani učiteľkami za sebou. Veríme, že nadobudnuté informácie budú pre žiakov prospešné. Témam zdravej stravy sa však budeme venovať naďalej.

          • Deň narcisov 2018

            17. 4. 2018

            Pre našu školu už nie je žiadnou novinkou, že sme sa v tomto čase opäť zapojili v rámci Dňa narcisov do zbierky, ktorú organizuje Liga proti rakovine. 22. ročník tejto zbierky sa uskutočnil už tradične v piatok, 13. apríla 2018. Tentoraz sme vyzbierali pre ťažko chorých sumu 247,93 €. Ďakujeme, že aj tento rok ste nezostali ľahostajní, ďakujeme, že aj tento rok ste sa aktívne zapojili do tejto zbierky pre onkologicky chorých ľudí, ďakujeme, že v piatok 13. apríla 2018 ste nezabudli prísť do vestibulu školy a dobrovoľným príspevkom ste prispeli ľuďom, ktorí potrebujú pomoc.

          • Gemerská Tariáda

            12. 4. 2018


            V stredu, 11.4.2018, sa v našej škole konala pre žiakov II. stupňa prvýkrát Gemerská TARIÁDA. Názov akcie možno nehovorí nikomu nič, ale každý rok nadobudne iný význam. Tohto roku bolo tematicky ladené do bielo-čiernej farby, čo má evokovať deň a noc.

            Celá akcia sa niesla v duchu zábavy. Pre žiakov boli pripravené rôzne aktivity, ako papierový tanec, karaoke show, škola ľudového tanca, nácvik tanca Superdetí a voľná zábava. Aj keď si nemohol zasúťažiť každý, záver podujatia patril tombole a tam mali všetci šance rovnaké.  Veríme, že sa akcia žiakom páčila a budúci školský rok si ju zopakujeme.

          • Prváci v knižnici

            10. 4. 2018

            Konečne sa dostalo aj na prvákov. Keďže už poznáme všetky písmenka, je čas prečítať si svoju prvú knižku. Prvá návšteva knižnice bola plná zábavy, smiechu, ale aj premýšľania, ktorú knihu si požičiame ako prvú.