• Akcie školy

          • Posledná Šarkaniáda v ŠKD

            28. 11. 2018

            K tohtoročnej Šarkaniáde sa zapojilo aj IV. oddelenie ŠKD a dnes si tance so šarkanmi naplno užili aj tieto deťúrence. Vonku nepretržite pršalo celý deň... ale šarkany aj v našej herni lietali ostošesť. Napokon sa hlasovalo a určili sa ceny pre najvačšieho, najoriginálnejšieho, najsmiešnejšieho, najmilšieho, najroztomilejšieho, najzlatšieho...A vlastne bol ocenený každý jeden..skonštatovala pani učiteĺka Evička... kučeravá hlavička...tak o rok DOVIDENIAAAAA.

          • Deviataci na DOD v Hotelovej akadémii

            28. 11. 2018

            Dňa 22.11. 2018 sa uskutočnil Deň otvorených dverí na Hotelovej akadémii na Južnej triede. Zúčastnili sa ho žiaci 9. ročnika, ktorí prejavili záujem o povolanie čašníka či kuchára. V škole sa oboznámili s možnosťami štúdia v škole a sami si mohli si vyskúšať miešanie nápojov, zdobenie perníkov a iné zaujímavé veci.

          • Prváci v knižnici

            27. 11. 2018

            Aj napriek tomu, že prváci ešte nepoznajú všetky písmenká, už teraz si budujú vzťah ku knihám a knižnici, a to aj formou návštevy knižnice v LitParku. Dňa 23.11.2018 žiaci 1.A triedy boli pozvaní do knižnice  Litpark, kde sa zúčastnili celoslovenskej "Motivačnej aktivity s detským čitateľom 2018". Pani knihovníčka Ľubka z Krajskej knižnice v Žiline im pripravila veselé a zábavné podujatie o knihe "Bocian Maťko". Deti sa s touto knihou oboznámili pomocou zaujímavých aktivít: vyberali materiál, z ktorého si bocian stavia hniezdo, podľa obrázkov zisťovali, čím sa bocian živí, na mape hľadali cestu, kam odlieta do teplých krajín, dozvedeli sa, že bocian nevydáva zvuky.... a za odmenu dostali od tety knihovníčky na pamiatku bociana s hniezdom, ktorý im bude tieto príjemne strávené chvíle v knižnici pripomínať. 

          • Deň otvorených dverí u nás

            26. 11. 2018

            Sobota, 24.11., sa niesla v duchu Dňa otvorených dverí našej školy. I keď máme dvere otvorené celoročne pre každého, v tento deň sa dvere našej školy otvárali najmä pre budúcich prváčikov.  Všetci si mohli prezrieť triedy, priestory školy, zoznámiť sa so záujmovými útvarmi v škole či s učiteľmi, s ktorými sa budú stretávať, ak budú našimi žiakmi. Veríme, že sa deťom i rodičom v našej škole páčilo, a že opäť v septembri otvoria brány našej školy už ako prváci. 

          • Šarkaniáda v ŠKD

            24. 11. 2018

            Jeseň je keď padá lístie,

            jeseň je keď kráka vrana,

             jeseň je keď celkom iste,

             máte radosť zo šarkana.

            K jeseni okrem upratovania školskej záhrady zavalenej lístím patrí aj púšťanie šarkanov. Ďakujeme aj Vám drahí rodičia za úžasnú spoluprácu pri výrobe toho "NAJ" šarkana. Deti z II., III. a V. oddelenia sa tejto úlohy zhostili výborne a potom sa do sýtosti so šarkanmi vyhrali. Veď posúďte sami a pozrite si našu krásnu výstavu šarkanov oproti herni ŠKD.

        • IMATRIKULÁCIA PRVÁKOV
          • IMATRIKULÁCIA PRVÁKOV

            18. 11. 2018

            Kedysi bolo Školské kráľovstvo šťastné,

            zažívali sme chvíle radostné a krásne...!“

            Takto rozprávkovo sa začala Imatrikulácia našich prvákov, ktorí boli v pekne vyzdobenej telocvični našej školy, dňa 16.11.2018 slávnostne pasovaní za žiakov našej školy. Pod vedením svojich triednych učiteliek sa už vopred pripravovali na tento deň, na ktorý si pozvali aj svojich rodičov a príbuzných. Keď sa im podarilo splniť všetky úlohy, ktoré im pripravila Baba Jaga, oslobodili kráľovstvo od tejto hroznej strigy a šťastná Princezná mohla vysloviť slová, na ktoré prváci tak dlho čakali:

            Prváci moji milí,

            ak by ste privolili,

            toto je moja vôľa:

            Staňte sa obyvateľmi kráľovstva ŠKOLA!“

            O chvíľu už boli všetci odvážni prváci a prváčky pánom riaditeľom  pasovaní  za žiakov školy.  Zaslúžili si to, pretože ich odvaha napomohla tomu, aby Dobro opäť zvíťazilo – veď tak to už v rozprávkach býva.

            Po vyrieknutí slávnostného sľubu, každý prvák dostal na pamiatku Sľub prváka a  malú pozornosť, ktoré im budú tieto rozprávkovo pekné chvíle ešte dlho pripomínať.

            Túto vážnu udalosť v živote prváka budú pripomínať aj fotografie vo fotoalbume školy.

          • RECYKLOHRY a my

            16. 11. 2018

            RECYKLUJ A VYHRAJ!

            Ďakujeme všetkým, žiakom, rodičom, aj ďalším príbuzným :-), ktorí sa posledné týždne snažili zapojiť do zberu starých, nefunkčných mobilných telefónov v rámci súťaže RECYKLUJ A VYHRAJ!, ktorú organizuje školský recyklačný program RECYKLOHRY v spolupráci so spoločnosťou ORANGE.

            Spoločne sa nám podarilo vyzbierať 219 mobilných telefónov!!!  Gratulujeme najlepším zberačom a budeme všetkým  zapojeným držať palce, aby sa nám ušli aj nejaké ceny od vyhlasovateľov súťaže.

            Okrem zberu MT sme sa zapojili aj do plnenia ďalších úloh a to: žiaci na I. stupni, konkrétne žiaci 2.B triedy si potrápili hlavičky nad otázkou:  Ako vieme  pozitívne využiť mobil a internet?  

            Ich námety si môžete pozrieť v galérii k článku.

            Žiaci II. stupňa, konkrétne žiaci 6.B a Prírodovedno – zdravotníckeho krúžku mali za úlohu vyriešiť niekoľko kvízových otázok a hlavy si potrápili aj riešením číselného Sudoku. Z výsledkov Sudoku sme sa dozvedeli rôzne zaujímavé informácie súvisiace s recykláciou.

            Zapojením sa do tejto súťaže chceme dať všetkým  najavo, že žiakom našej školy nie je ľahostajná otázka separácie a recyklácie odpadov.  Ako ochutnávku ponúkame pár videí, ako sa recyklohráme.

            Naše práce...

          • Náš separačný kútik

            16. 11. 2018

            Žiakom našej školy naozaj nie je ľahostajná otázka separácie a recyklácie odpadov.  Žiaci 6.B triedy  v rámci hodín technickej výchovy  urobili pri jazykovej učebni peknú nástenku o dôležitosti separácie a recyklácie odpadov. 

            A už ste si iste všetci všimli aj náš Separačný kútik vo vestibule školy. 

            Našou snahou je, aby čo najviac žiakov, rodičov, učiteľov  aj ostatných návštevníkov školy prispievali k triedeniu  najmä takých  odpadov, ktoré voľne , či nesprávne vyhodené  nadmerne znečisťujú životné prostredie, ako napr. batérie, elektroodpad, žiarovky, použité cartridge a tonery do kopírok a tlačiarní, atď. 

            V tomto školskom roku Recyklohry a Separačný kútik nie sú jedinými aktivitami, ako zlepšiť prostredie, v ktorom žijeme. Povedomie detí, ale i nás všetkých, chceme a budeme zvyšovať aj ďalšími aktivitami a projektmi ako napríklad Ekoalarm, týkajúci sa zberu použitých zubných kefiek, z ktorých pre nás vyrobia odpadkové koše na triedenie odpadu do tried. Zapojíme sa aj do riešenia ďalších úloh školského recyklačného programu RECYKLOHRY.

            Veď aká bude kvalita nášho života v budúcnosti, veľmi úzko závisí od toho, ako sa správame k svojmu okoliu, prírode a životnému prostrediu dnes.  

          • 1. miesto v OK vo vybíjanej

            13. 11. 2018

            V pondelok sa štvrtáci zo IV.A - Lukáš Jakubkovič, Matej Medvecký, Kristína Krestová, Alexandra Csorbová a žiaci IV.B - Viktor Macinský, Jakub Markoš, Samko Makula , Vojto Vatrály, Emka Bačišinová, Nina Kaľavská a Miška Szabóová zúčastnili  Okresného kola vo vybíjanej. V konkurencii 5 základných škôl vyhrali všetky zápasy a zaslúžene obsadili 1. miesto. Opäť sa potvrdilo že ZŠ Gemerská je škola plná talentov. Na súťaž ich pripravovala p. uč. Mardžejová a spolu s ňou poputujú do krajského kola do Michaloviec. Aj tam im budeme držať palce. 

          • Druháci ako keramikári

            11. 11. 2018

            V piatok sa vyučovanie pre žiakov 2.B stalo zaujímavým a netradičným. Výtvarná výchova sa vďaka návšteve tety keramikárky zmenila na keramickú dielňu a zo žiakov sa stalli malí keramikári.  Vďaka odborníčke sa žiaci naučili ako pracovať s hlinou, ako vyrobiť nejaký výrobok. Najprv si všetko pekne pripravili, potom rozvaľkali, vykrojili stromček aj ozdoby naň a všetko opatrne prilepili. Teraz už musia iba počkať celý týždeň, kým sa stromčeky usušia a na ďalšej hodine sa z nich stanú farebné stromčeky 

        • Halloweenská návšteva z Ruska v ŠKD
          • Halloweenská návšteva z Ruska v ŠKD

            7. 11. 2018

            Po roku k nám opať a s jej vlastnou ruskou radosťou doletela Oxana Jachymova... jednovaječné a identické dvojča našej pani učiteĺky Ewičky Vozárovej...Ani vlastná mama ich nerozozná...a čo už v taký čas naši malí druháci z Béčky? Užili si halloweenske popoludnie, plné bláznivých Oxaniných nápadov...plné strašidelných masiek... súťaží...hudby... halloweenských cukríkov, džúsov, zubov, gumených očí a slizov...proste sa s Oxanou tak nechutne a na "čierno" zabavili. Aj zábava ...nielen učenie... na tejto škole musí byť a Oxana z ďalekého Ruska ...vie ako na to! Tak ...o rok dovidenia.

            O skvelej akcii hovoria nielen fotografie ale aj video. 

          • Hmyzí hotel štvrtákov

            6. 11. 2018

            Žiaci 4.C sa aj v tomto školskom roku venujú evironmentálnym aktivitám v školskej záhrade i mimo nej. Nielenže  pozorujú dôležitý a pre prírodu a nás tak užitočný hmyz, ktorý sa nasťahoval do Hmyzieho hotela, ale na hodinách pracovného vyučovania sa o tento vzácny príbytok starajú. Doplniliprírodný materiál a zakryli hotel pletivom, aby sa cez zimu drobným zvieratkám dobre bývalo a boli tak viac v bezpečí 😊.

          • Deň zdravej výživy v ŠKD

            1. 11. 2018

            V tieto jesenné dni si 2. a 3. oddelenie ŠKD pripomenuli Deň zdravej výživy i Deň jabĺčka. Dozvvedeli sa všeličo o vitamínoch a zdravom stravovaní. Tretiaci vo svojich projektoch podali zaujímavé informácie o rôznych druhoch ovocia a zeleniny. Krásne popoludnie si spestrili rôznymi aktivitami a súťažami zameranými na zdravú výživu, zahrali si ovocné sudoku či zeleninové domino, tvorili i naslepo skúšali svoje chuťové poháriky. Na akciu prizvali aj deti z 3. oddelenia.

          • Prváci a druháci v Mestečku povolaní

            29. 10. 2018

            Posledný deň pred jesennými prázdninami, sa žiaci 1.a 2.ročníka zúčastnili exkurzie. Bolo to mestečko povolaní, kde si vyskúšali rôzne profesie a prežili príjemné, ale i zábavné dopoludnie. Aspoň nachvíľu sa z nich stali dospelí a zmenili sa na skladníkov, lekárov, predavačky, kuchárky, murárov či manažérov. Ktovie, ako ich jednotlivé povolania oslovili a čomu sa budú venovať v budúcnosti. Určite to však bolo krásne spetrenie dňa pred prázdninami.

          • Máme radi jeseň

            29. 10. 2018

             Máme radi jeseň. Prináša nám veľa chutných plodov, plných vitamínov.Tieto sú dôležité pre náš zdravý vývin. Takto pracovali deti 3.oddelenia ŠKD. V skupinách tvorili krásny jesenný strom plný farieb a jesenných plodov. Tešíme sa z výsledku.

        • Tekvicové tvorenie
          • Tekvicové tvorenie

            25. 10. 2018

            Aj tohto roku sme si spríjemnili jesenné popoludnie v našej škole. Po minuloročnom tekvicovom tvorení sme pokračovali aj tohto roku. Tvorili veľkí i malí, všetci prišli s nápadmi, niektorí i s tekvicami a predlohami, náradím a najmä s dobrou náladou. Vyrezať a vyzdobiť tekvice prišlo mnoho rodičov s deťmi, ktorých dielka poputujú na Festival svetlonosov v Košiciach, ktorý sa uskutoční v nedeľu, 28.10.2018 o 15.00 hod v Južnom parku na Hlavnej ulici pri Kaplnke sv. Michala.  Okrem výstavy svetlonosov (aj tých našich) je pre všetkých pripravený bohatý program. Opäť to bola akcia, ktorá potvrdzuje, že sme škola rodinného typu a sme blízko pri rodičoch i deťoch. Krásne svetlonosy i atmosféru zachytenú objektívom si môžete pozrieť vo fotoalbume.

          • 4.A v knižnici i v rádiu

            24. 10. 2018

            Naša generácia málo číta. Preto chodievame do knižnice pravidelne, aj my zo 4.A. Dnes sme sa hlbšie oboznámili s knižkami Štefana Moravčíka. Bolo to zábavné. Zvládli sme aj pexeso na bielej tabuli, aj kvíz na 4 stanovištiach.

            Čakalo na nás aj prekvapenie. Teta z rádia, ktoré sa volá Regína s nami natočila rozhovor o tom, ako rozumieme našim susedom Čechom. Čítali sme českú knižku, hádali názvy rastlín i zvierat. Môžete si nás vypočuť na rádiu Regína v sobotu 27.10.2018 o 8:00.