• Akcie školy

          • Slávnostné ukončenie školského roka

            1. 7. 2024

            Po desiatich mesiacoch snaženia a plnenia školských povinností sme na školskom dvore slávnostne ukončili školský rok 2023/2024. Za tónov štátnej hymny aj hymny školy boli ocenení najlepší žiaci školy a rozlúčili sme sa s našimi deviatakmi.  Všetci sme spoznali aj supertriedu na 1. a 2. stupni. Na 1. stupni sa supertriedou stala 4.A a na 2. stupni trieda 5.B. Program spestrili ľudové tance aj tanec superdetí. Prajeme krásne leto a vidíme sa v septembri.

          • Piataci na výlete v Liptovskom Mikuláši

            1. 7. 2024

            Naši piataci boli na výlete v Liptovskom Mikuláši. Najskôr navštívili domček hore nohami, v ktorom si na vlastnej koži okúsili ako funguje gravitácia. Následne sa presunuli do kontaktnej ZOO, kde si mohli pohladkať kengury, králiky, pelikány, morčiatka či obdivovať levy, tigre a medvede. Zároveň si užili detské atrakcie ako vodné delo, či jazdu v dobovom vláčiku. Výlet splnil očakávania a žiaci sa do školy vrátili plní krásnych zážitkov.

        • Športová olympiáda pre 2. stupeň
          • Športová olympiáda pre 2. stupeň

            29. 6. 2024

            Tradíciou v našej škole sú športové dni pre žiakov 1. a 2. stupňa, ktoré sú predzvesťou ukončenia školského roka.  Športová olympiáda neobišla ani žiakov 2. stupňa, ktorí si ju za dobrého počasia užili. V rôznych športových disciplínach si zmerali svoje sily jednotlivé triedy s vierou vyhrať a hrať fair play.  Súťažili vo futbale, v skoku vo vreci, v skoku cez švihadlo a do diaľky, vo volejbale, v hode medicimbalom či v preťahovaní lanom. Sportové výkony  tried aj jednotlivcov boli ocenené. Víťazom sa však mohla stať iba jedna trieda. Na 3. mieste sa umiestnila 9.A a najšportovcom triedy sa stal Adam Fischer, 2. miesto obsadila 7.A s najšportovcom Milanom Kuskom a 1. miesto vybojovala svojím zápolením 8.A a najšportovcom triedy sa stal Mark Kvartsyanyy. Všetkým blahoželáme a došportovania o rok. ...a najmä, ďakujeme p. as. Viktórii Kiktavej Štefanikovej, ktorá to celé mala pod palcom a aj ostatným pani asistentkám za pomoc.

          • Druháci v EKOPARKU Holá Hora

            29. 6. 2024

            Pred odovzdávaním vysvedčení využili žiaci 2.A a 2.B jeden deň na výlet a  vybrali na školský výlet do neďalekého Prešova - do EKOPARKU Holá Hora. Po príchode sa im venovala pracovníčka ekoparku, ktorá im.porozprávala o zvieratkách z farmy, ktoré u nich chovajú. Žiaci sa dozvedeli odkiaľ zvieratá prišli, ako sa o nich starajú a rôzne iné zaujímavosti. Potom sa im venovala pracovníčka štátnej ochrany lesov, ktorá sa so žiakmi porozprávala o chrústovi, roháčovi a inom hmyze. Zistila, že naši žiaci toho vedia naozaj veľa. Po skončení aktivít v ekoparku, sa deti trochu zahrali na ihriskách, potom nasledoval chutný obed v reštaurácii, krátka prehliadka  námestia a celý výlet zakončili chutnou zmrzlinou.

          • Deviataci na výlete

            29. 6. 2024

            Posledné dni v škole deviataci strávili na dvojdňovom školskom výlete, ktorý si po deviatich rokoch štúdia patrične zaslúžili.  Navštívili Čingov v Slovenskom raji, kde okrem relaxu, športu, opekačky zažili aj túru náučným chodníkom Smižianska Maša v dĺžke 5 km, dozvedeli sa o zvieratkách a rastlinkách v Slovenskom raji a zažili aj kúpanie v "lagúne" Slovenského raja.  Tiež navštívili záchranársku stanicu a oboznámili sa s prácou záchranárov aj s bezpečnosťou v horách. Aj keď tam strávili iba jednu noc, výlet si užili plnými dúškami a unavení, ale s kopou zážitkov sa šťastlivo a bez úrazov vrátili domov. 

          • Šiestaci a siedmaci na návšteve Zemplína

            29. 6. 2024

            Posledný týždeň v škole využili triedy 6.A. 6.B a 7.A aktívne a  zúčastnili výletu do kaštieľa v Trebišove, kde sídli Múzeum a kultúrne centrum južného Zemplína. Prehliadli sme si niekoľko expozícií: Andrássyovci v Trebišove, Archeológia južného Zemplína, Tokajské vinohradníctvo a Klenotnica rodiny Štefana Dobóa. Žiakov zaujali najmä interaktívne prvky expozícií a niekoľko dievčat by si vedelo vybrať niečo pre seba aj z vystavených historických šperkov. Na záver sme si v historickej jazdiarni pozreli diorámy zobrazujúce živočíchy typické pre rôzne kontinenty. Po prehliadke múzea sme sa prešli priľahlým parkom, kde sme videli zrúcaninu hradu Parič a mauzóleum Andrássyovcov. Potom sme strávili dopoludnie v parku pri pikniku a loptových hrách. Nakoniec si niektorí žiaci kúpili v kaštieli suvenír na pamiatku a po sladkej bodke vo forme zmrzliny sme sa autobusom vrátili do Košíc.

          • Piataci sprievodcami po Košiciach

            29. 6. 2024

            Žiaci piateho ročníka spoločnými silami pracovali na projekte, ktorého výsledkom bol sprievodca mestom Košice. Najskôr si našli dôležité informácie o najvýznamnejších pamiatkach mesta, následne ich spracovali, vytlačili fotografie či nakreslili pamiatky vlastnoručne a spoločne zozbierané informácie zviazali do knižnej podoby. V závere roka sme mohli realizovať aj praktickú časť projektu a to navštíviť košické pamiatky aj osobne. Veríme, že žiakov pamiatky zaujali a dozvedeli sa aj mnohé informácie, ktoré nevedeli

          • Deň s domácim miláčikom v ŠKD

            29. 6. 2024

            Poslednou akciou ŠKD v tomto školskom roku bolo zvieratkovské popoludnie, o ktorom sme už dlhšie uvažovali a v tomto školskom roku prvýkrát zrealizovali Popoludnie vyšlo nadmieru dobre, počasie nám prialo a deti celého ŠKD , okrem tých, čo boli na školskom výlete v ten deň, si to užili naplno! Zlatí naši rodičia túto akciu poňali absolútne zodpovedne a na našom školskom dvore sa ocitla nádherná huňatá mačička, zopár nezbedných psíkov, rozkošný trpasličí králik, dva zlaté pieskomily, akvarijné rybičky a chýbala už len sľúbená korytnačka a jeden gikon.  Snáď zavítajú o rok. Deti a zvieratká krásne komunikovali, dozvedeli sa kadečo a bolo milé pozorovať tie, ktorým zvieratká patrili, ako sa hrdo predstavili so svojím domácim miláčikom a mohli ho svojím spolužiakom predstaviť , ukázať a popýšiť sa ním. Bola to milá akcia, ktorú si určite zopakujeme, a ktorá sa stane tradíciou na našej škole

          • Zdravotníci a prírodovedci vo VAU učebni

            29. 6. 2024

            Žiaci z krúžku Zdravotníci a prírodovedci ukončili školský rok návštevou SZŠ na Kukučínovej ulici. Na chvíľku sme si vyskúšali, aké to je stať sa zdravotnými sestrami, alebo záchranármi, budúci fyzioterapeuti nám skontrolovali, či nemáme skrátené svaly a odporučili nám cvičenia, naše chodidlá sme si pomasírovali na rôznych masážnych pomôckach. Ľudské telo sme si popozerali pomocou 3D okuliarov v špeciálnej VAU - Virtuálnej anatomickej učebni. Bola to veľmi zaujímavá exkurzia a ktovie, možno si niektorí žiaci našli svoje budúce povolanie.

        • Škola v prírode Ždiar
          • Škola v prírode Ždiar

            29. 6. 2024

            17. júna, v pekné slnečné pondelkové ráno, sa náš školský dvor zaplnil usmiatymi a vzrušenými deťmi v červených, zelených a modrých tričkách, ich rodičmi a kopcom kufrov  či inej batožiny. Konečne nadišla tá chvíľa, kedy žiaci z 1.A, 4.A a 4.B mohli nastúpiť do autobusu a vyraziť smerom Ždiar - Vysoké Tatry, do svojej vytúženej školy v prírode. Po krátkej zastávke v Levoči a malých nákupoch, sme dorazili do penziónu Šafrán, úžasného, luxusného, len pre nás pripraveného. Po rozdelení izieb a ubytovaní  sme si užili náš prvý obedík  formou švédskych stolov, čo sa opakovalo každý deň…na obed, raňajky i večeru! Výber z jedál bol neskutočný a dalo sa to prirovnať k 5*hotelu, kde sa deti otáčali aj na trikrát a dojesť sa nevedeli. Po obede nás čakal krátky odpočinok na izbách a prvá náročná túra v obci Ždiar, kde cieľom boli potraviny u Vlasty a prvé nákupy a  hry na blízkom multifunkčnom ihrisku. Po ťažkom návrate do penziónu nás zase čakala fantastická večera a televízny večer na izbách, kde bolo počuť skandovanie a krik, keď sme povzbudzovali našich futbalistov v zápase s Belgickom. Ďalšie dni prebiehali v pohode a radosti.  Zažili sme návštevu mini ZOO v blízkom areáli, naháňačkové dobrodružstvo, voľné pohybovo-športové aktivity, futbalový turnaj, každý večer párty na rôzne témy - crazy outfit, karaoke show, bublinkovú show, spoločný ŠvP nácvik tanca nášho tradičného, ždiarseé švihadielko, tatranský hula hop, návštevu múzea Ždiarsky dom, výrobu pohľadnice pre mamky a ockov, no a kopec ďalších aktivít. Celá škola v prírode bola absolútne megaaaaa, lebo sme mali dobré počasie, žiadne úrazy či zranenia a bezbolestne sme  to užili, prevzali všetky diplomy a ceny a unavení a šťastní sa vrátili domov. 

            A nespomenúť nemôžem návštevu Tricklandie v Starom Smokovci, kde si to užili všetci malí, aj veľkí …úžasný zážitok na záver.

            Ďakujeme všetkým zúčastneným …deťom i dospelým…za nádherné zážitky a spoločne strávený čas. O rok zase dovidenia.

          • Prázdninový chodník v ŠKD

            26. 6. 2024

            Začiatok týždňa sme hneď rozbehli aktivitou maľovania prázdninového chodníka.  V pondelok si deti z každého oddelenia ŠKD so svojimi vychovávateľkami pripravili farebné kriedy, dobrú náladu a skvelé nápady na maľovanie toho, na čo sa najviac tešia na letné prázdniny. Každé oddelenie si vybralo svoje miesto a zaplnilo chodník veselými obrázkami, či už na školskom dvore, alebo v okolí školy.

          • Gemerská olympiáda pre I. stupeň

            26. 6. 2024

            Počasie objednané, nálada skvelá, výkony vynikajúce. Aj takto by sa dal zhrnúť 2. ročník Gemerskej olympiády pre I.stupeň. Žiaci súťažili v rôznych športových disciplínach ako skoky vo vreci, vybíjaná či preťahovanie lanom. Po športových výkonoch nás prišli schladiť hasiči. Takže okrem trofejí či sladkých odmien si deti vyslúžili aj nezabudnuteľný zážitok vo forme penovej šou. Tešíme sa opäť o rok!

          • 1.B na exkurzii v RYBA Košice

            26. 6. 2024

            Žiaci 1.B triedy sa vybrali na exkurziu do spoločnosti RYBA Košice. Pani Raganová si pre nich pripravila parádny program. Deti si maľovali na tričká rybky, riešili krížovky, hľadali rozdiely na obrázkoch. No a kým jedna skupina tvorila, druhá sa vybrala do výroby. Videli sme ako sa vyrába nielen Treska a zavináče, ale aj šaláty značky Piknik a veľa ďalších lahôdok. Po prehliadke nás čakala ochutnávka. Niektorí ani netušili, ako milujú Tresku, keď ju dnes prvýkrát ochutnali. Pri odchode ešte každý dostal nanuk, džús a plyšáka.Ďakujeme za úžasné predpoludnie p. Raganovej a spoločnosti RYBA s.r.o.

          • 1. miesto vo volejbal mixe

            26. 6. 2024

            Júnové dni žiakov zamestnávali nielen testami, ale aj súťažou. Naši žiaci v zložení Viktor Macinský, Sebastian Wyrwal, Filip Obšitoš, Ella Obšitošová, Ema Bačišinová, Kristína Krestová, Michaela Sazabóová, Alexandra Csorbová, Ivana Naďová a Lea Rolaková pokorili na ZŠ Lechkého vo volejbal mixe 5 družstiev a v jednom zápase podľahli súperovi. Prebojovali sa až do semifinále a finále, kde sa odohral napínavý zápas, pretože so ZŠ Krosnianka spočiatku prehrávali o 8 bodov, ale priebeh zápasu úspešne zvrátili, zvíťazili a získali 1. miesto. Tešíme sa z víťazstva a blahoželáme.

          • Muzikoterapia v ŠKD 2.A

            23. 6. 2024

            Muzikoterapia alebo hudobná terapia je založená na liečení hudbou. Je to spôsob, ktorý podporuje navodenie zmien v správaní či konaní človeka. Cieľom muzikoterapie je zlepšenie kvality života, kvality medziľudských vzťahov, rozvoj sociálnych interakcií a komunikácií, sebarealizácia, zvládanie stresu, motivácia. Pravidelne štvrtky prichádzala k deťom v 2.A ŠKD p. učiteľka Sofia Ligušová a v skupinách formou cvičení, hier s rozličným zameraním, aktivitami orientujúcimi sa na pozornosť a vnemy, na tvorivosť či rozvoj pamäťových schopností sa snažila naplniť cieľ muzikoterapie. Nechýbali rôzne hudobné cvičenia spojené s pohybom, spevom, dramatizáciou, o ktoré deti prejavovali veľký záujem. ĎAKUJEME PANI UČITEĽKE!

          • Veselo v ŠKD

            16. 6. 2024

            Pre deti, ktoré neodišli do školy v prírode pripravila p. vychovávateľka Anka tiež zaujímavý program. V jednom oddelení sa tak zišli deti rôzneho veku od 7 - 11. Každý deň začínali popoludňajším kruhom, kde sa o sebe dozvedeli mnoho zaujímavých informácií. Nechýbali súťaživé hry, tvorivá dielňa, didaktické hry, lego dielňa či muzikoterapia.

        • Šiestaci a netradičný deň s políciou
          • Šiestaci a netradičný deň s políciou

            5. 6. 2024

            Žiaci 6. ročníka absolvovali zaujímavú exkurziu v prírode. Na stanovištiach mestskej polície sa deti mohli dozvedieť o niektorých zaujímavých aspektoch práce policajtov. Mali možnosť stretnúť služobných psov a ich psovodov a ukážky ich práce. Tieto šikovné psy sú trénované na rôzne úlohy, ako je zaistenie páchateľa, pátranie po páchateľoch alebo zachraňovanie ľudí.  Deti sa mohli pozrieť a vyskúšať si výzbroj a výstroj policajtov. Tá zahŕňa ich uniformy, ochranné vesty, zaisťovacie zariadenia, plynové masky a iné vybavenie, ktoré im pomáha vykonávať svoju prácu. Oboznámili sa aj s predchodcami zbraní v stánku historického šermu. Na stanovišti so streleckým trenažérom si deti mohli vyskúšať streľbu na pohyblivý terč s laserovou zbraňou. Pomocou virtuálnej simulácie mohli precvičovať svoje zručnosti v streľbe a pochopiť, aké je to dôležité byť presným a rýchlym. Celkovo boli tieto aktivity pre deti veľmi zaujímavé a poučné. Mestská polícia sa snažila nielen zábavne, ale predovšetkým atraktívne priblížiť svoju prácu mladým ľuďom.

          • Deň detí so zdravou výživou

            4. 6. 2024

            Medzinárodný deň detí si žiaci našej školy užili nielen návštevou žiackeho muzikálu, ale aj aktivitami zameranými na zdravú výživu, význam ovocia a zeleniny v našom živote.  Aktivity sprevádzali rôzne interaktívne vzdelávacie hry, rozhovory na tému zdravá výživa či ochutnávka ovocia a zeleniny.  Vďaka sponzorovi EMATrade s.r.o., ktorý zabezpečuje v rámci školského programu ovocie a zelenina dodávku čerstvého vocia a zeleniny, dostali deti aj brožúrku plnú zaujímavých aktivít a vecné darčeky. A aby toho nebolo málo, nezabudlo na nich ani Združenie rodičov pri ZŠ Gemerská 2, ktorí deti potešili sladkým darčekom a džúsom. V mene detí všetkým ďakujeme. 

        • Zo života Rebe(l)ky - žiacky muzikál
          • Zo života Rebe(l)ky - žiacky muzikál

            3. 6. 2024

            Námet tohtoročného muzikálu čerpala autorka scenáru a režisérka Angela Štefaniková z prostredia súčasnej rodiny.  Muzikál pravdivo zobrazil vývin vzťahov medzi rodičmi a deťmi v priebehu deviatich rokov, od prváka až po deviataka. Scenár vznikol na motívy kníh Petra Opeta Život Adama.  Hlavnou hrdinkou je Rebeka, z ktorej sa prekročením prahu základnej školy stáva rebelka.  Spolu s kamarátmi aj napriek odmietaniu a vzdoru si našťastie uvedomí, že hmotné veci sa nikdy nevyrovnajú tomu, čo pre ňu robia rodičia. 

            Na muzikáli sa okrem Gemerského muzikálového súboru GEMUS podieľali aj  Tanečný súbor STARDANCE pod vedením Viktórie Kiktavej Štefanikovej, spevom nás potešila Alexandra Csorbová pod vedením Ľudmily Lenárd Pavlulikovej a technická spolupráca ležala na pleciach Beáty Koľovej. Tešíme sa opäť o rok.

          • Plyšákový tematický deň

            3. 6. 2024

            Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí sme si okrem rôznych iných akcií užili aj posledný tematický deň v tomto školskom roku - plyšákový. Triedy okrem školských tašiek, učebníc a peračníkov dozdobili aj plyšáci rôznych veľkostí aj farieb. Zrazu bol obyčajný pondelok veselší.