• Akcie školy

        • Úspech v mikulášskej výtvarnej súťaži "Policajti v našom meste"
          • Úspech v mikulášskej výtvarnej súťaži "Policajti v našom meste"

            13. 12. 2020

            Do Mikulášskej výtvarnej súťaže "Policajti v našom meste" sa zapojili aj žiaci našej školy a urobili dobre. Svojimi výtvarnými dielkami ohúrili porotu a postúpili do krajského kola.  

            Tam im môžete pomôcť tým, že do 16.12.2020 dáte výtvarným dielkam našich žiakov na facebookovej stránke polície lajk.  Pripájame aj linky (sú rozdelené podľa kategórií), aby ste to nemuseli hľadať. Ďakujeme a víťazom blahoželáme. 

            https://www.facebook.com/KRPZKE/posts/3179588835474264    (1. a 2. ročník)

            https://www.facebook.com/KRPZKE/posts/3179759555457192    (3. a 4. ročník)

             

        • ADVENTNÝ KALENDÁR NA GEMERSKEJ
          • ADVENTNÝ KALENDÁR NA GEMERSKEJ

            11. 12. 2020

            Opäť nás navštívil čas adventu a my sa malými krôčikmi blížime k najkrajším sviatkom roka - Vianociam. Aby sme si to čakanie spríjemnili, pripravili sme pre našich žiakov obľúbený adventný kalendár. Deti s napätím v očkách túžobne čakajú, aké prekvapenie sa ukrýva v adventnom kalendári. Pán riaditeľ im každý deň pomôže odkryť to tajomstvo a oznámi im prekvapenie na daný deň.  

            Máme za sebou už dva dni plné radosti. Po čom deti túžia? Aby hodina bola kratšia a prestávka trvala večne. Nachvíľu sme im v stredu túto túžbu splnili vo forme dlhšej veľkej prestávky. Tá netrvala 20 minút, ale 30 minút. Štvrtok sa niesol v znamení výmeny. Každý má rád svoju pani učiteľku, ale prečo nevyskúšať aj niečo iné? Dnešný deň ukrýval adventný kalendár prekvapenie - Výmena učiteľ-učiteľ.  Pani učiteľky si vymenili na jednu vyučovaciu hodinu triedu a potom sa vrátili k svojim žiakom. 

            Piatkové okienko adventného kalendára ukrývalo pre deti prekvapenie, po ktorom mnohé z nich túžia.  Dnes dostali deti príležitosť stať sa učiteľmi. Pani učiteľky sa posadili do ich lavíc a učili deti.    

        • December a MIKULÁŠ v 1.B ŠKD
          • December a MIKULÁŠ v 1.B ŠKD

            10. 12. 2020

            Najkrajší mesiac v roku, kedy sa všetci tešíme na Vianoce, nás milo prekvapil prvým snehom. Vychutnali sme si ho dosýta, hoci snehuliaka postaviť sa nám nepodarilo. Aby aj k nám prišiel Mikuláš, naučili sme sa pesničku a vyrobili pekné obrázky pre Mikuláša. Mikuláš prišiel a s ním aj úžasná mikulášska párty s netradičnými súťažami, tancom, zábavou spojenou s občerstvením.

            Ďakujeme našej pani vychovávateľke a rodičom za taštičky naplnené samými dobrotami. Mikulášskou pesničkou sme potešili aj naše tety kuchárky. Nezabudli sme ani na vtáčiky. Vyrobili sme pre nich vtáčí jabĺčkovy zob a zavesili na stromy v záhrade školy. Máme radi tvorivú dielňu s našou pani vychovávateľkou. Naďalej sa snažíme usilovne pracovať a spoznávať nové veci.

          • Mikuláš v 1.A

            8. 12. 2020

            Sneží, sneží zas, príde Mikuláš!

            Mikuláš ani tento rok nezabudol na deti v škole a pripravil im sladké prekvapenie. A aj keď neprišiel osobne, aby si vypočul básničku a pesničku, veselosti nebolo konca kraja. V 1.A sme si zarecitovali, zaspievali a aj zatancovali. Vyrobili sme si pekného anjelika a vyzdobili sme si triedu tak, aby nám tu vládla vianočná nálada. 

        • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?
          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

            6. 12. 2020

            Aj naša škola sa zapojila do jednej úžasnej charitatívnej výzvy, ktorej cieľom bolo naplniť krabicu od topánok maličkosťami, ktoré môžu potešiť babičku alebo deduška v domove dôchodcov.

            Podporiť túto kampaň sme neváhali ani my deti, rodičia a pani učiteľky z 2.A. Každý z nás sa rozhodol potešiť seniorov, ktorí nečakajú na Vianoce žiaden darček. Touto cestou chcem poďakovať predovšetkým našim úžasným rodičom, ktorých som oslovila cez víkend a bez váhania môj nápad podporili. Toto všetko by som ale nezvládla bez mojej pravej ruky p. učiteľky Majky a našej asistentky Ivetky. Veď zabaliť 32 krabíc s prekvapením dá zabrať... Preukázali ste- sme obrovskú spolupatričnosť a ľudskosť v tomto adventnom období.

            S láskou sme odovzdali 32 krabičiek plných lásky a urobili radosť osamelým babičkám a deduškom a priniesli im veľa radosti do ich života. Ešte raz zo srdca všetkým ďakuje p. vychovávateľka Lenka.

            PS: O rok sa do toho pustím s časovým predstihom, aby sa zapojila celá škola. Tak šťastné a veselé Vianoce naši drahí !!!

          • Spomienky na Halloweensku párty

            6. 12. 2020

            Korona... ne korona... posledná haloweenská párty musela byť... O rok odchádzame na druhý stupeň a milovaná ŠKD pre nás skončila. S negatívnym PSR testom doletela zas a znova naša Oxana Jachymova z ďalekého Ruska... identické dvojča našej pani učiteľky Ewičky.  Opäť nesklamala a pripravila nám suprovú zábavu. V týchto smutných pandemických časoch, kedy majú deti tak málo možností sa vyšantiť, zatancovať si, zasúťažiť v spoločnosti svojich kamarátov... tak toto Oxana dokázala! Ďakujeme... rodičia a deti zo IV.B. 

        • KOMPARO - ZMENA
          • KOMPARO - ZMENA

            3. 12. 2020

            Termín celoslovenského testovania žiakov 8.  a 9. ročníka  Základných škôl KOMPARO, ktoré sa malo uskutočniť 10. decembra 2020 sa vzhľadom na aktuálnu situáciu presúva na neurčito. O novom termíne bude informovaní.  

        • Fyzikálny adventný kalendár
          • Fyzikálny adventný kalendár

            2. 12. 2020

            Určite každý z Vás v tomto krásnom adventnom čase pozná adventný kalendár plný sladkých čokolád, ale vedeli ste, že existuje aj fyzikálny adventný kalendár? Kto má rád fyziku alebo sa zaujíma o prírodné vedy, môže si každý deň pozrieť (prípadne aj vyskúšať doma) jeden zaujímavý experiment na týchto stránkach:

            Facebook: https://www.facebook.com/fyzikalnaSHOW

            Youtube: https://www.youtube.com/results?search_query=katedra+fyziky

            Instagram: @fyzikalna_show

            Krásne adventovanie.

             

          • Odkazy v krabičkách s desiatou

            2. 12. 2020

            Pozdravy mamky a ocka v krabičke s desiatou. Radosť, úsmev, láska rodiča k dieťaťu. Takto nachádzala denne Vivien lístočky vo svojej krabičke. Už sa to rozšírilo v našej triede a povzbudilo to i iných rodičov. Lístočky s posolstvom plným lásky nachádzajú v 2.B aj iné deti. Ďakujeme rodičia. 

            PS: Koľko málo stačí, aby sme mali krajší deň. 

        • Pyžamový deň
          • Pyžamový deň

            2. 12. 2020

            Určite netradične a možno trošku bláznivo znel názov tematického dňa - pyžamový.  Radosť to však bola preveliká. Všetci sme v ten deň zostali v pyžamách či županoch a naša škola sa hneď zdala veselšia, čo spôsobili aj úsmevy detí, že môžu byť v škole v pyžame a úsmevy detí doma pri počítačoch, že sa nemuseli v ten deň prezliekať. 

            Sme radi, že takáto maličkosť dokáže potešiť množstvo ľudí. 

        • Tematický deň - pyžamový
          • Tematický deň - pyžamový

            27. 11. 2020

            V pondelok, 30.11.2020, sa opäť zapojíme do nášho tematického dňa. Tentokrát to bude pyžamový deň. 

            Tento deň máš dovolené stráviť vyučovanie v tvojom obľúbenom pyžamku alebo župane a dokonca aj v papučkách. Bod do súťaže pre triedu získaš za celú súpravu pyžama (vrchný + spodný diel) alebo župan. Oblečieš sa v škole.

            Ak sa v ten deň učíš z domu, nemusíš sa ráno prezliekať. Na každej online hodine sa ukážeš v pyžame (tiež celá súprava, neplatí iba voľné tričko) alebo v župane.

        • VŠEDKOVEDKO
          • VŠEDKOVEDKO

            26. 11. 2020

            Dňa 1. decembra 2020 (utorok) sa uskutoční obľúbená súťaž VŠEDKOVEDKO. Žiaci si donesú do školy modré pero (negumovateľné) a žiacku knižku.

            Tešíme sa a držíme palce. 

          • Vianočná nálada v ŠKD 3.B

            26. 11. 2020

            Čas zimných radovánok, čas bieleho ticha a pokoja, a zároveň čas túžobneho očakávania kúzelných Vianoc klope na dvere. Aj v našom ŠKD sme sa v utorok na tento čas pripravovali. Radostné vzrušenie a predstava prekrásnych Vianoc prinútila našu 3.B k veľkým pracovným výkonom a žiaci s veľkým nasadením pripravovali vianočné pohľadnice pre rodičov.  

          • Advent môže začať

            25. 11. 2020

            Blížia sa najkrajšie sviatky roka - Vianoce, ktorým predchádza adventné obdobie. Keďže sa už pomaly všetci tešíme na tieto sviatky, zdobíme si príbytky, vyrábame pohľadnice i darčeky, aj my sme sa rozhodli skrášliť si adventné obdobie a vyrobili sme si adventné venčeky. Žiaci z 3.A v ŠKD nezaháľali a vyrobili si krásne adventné venčeky.