• Akcie školy

          • 7.A v zajatí pavučiny

            1. 3. 2020

            7.A sa na triednickej hodine dostala do zajatia pavučiny. Nebola to hociaká pavučina, ale pavučina priateľstva a pavučina odpustenia. Každý si mal pri pavučine priateľstva vybrať svojho spolužiaka a povedať o ňom niečo pozitívne a takisto pri pavučine odpustenia sa za niečo ospravedlniť a spolužiak mu mal za to odpustiť. Aktivita sa žiakom veľmi páčila. Aj takto sa dajú budovať vzťahy v triede a pozitívna klíma triedy.

          • V.A spoznávala truhlicu rozprávok

            26. 2. 2020

            Žiaci V.A dnes opäť prekročili prah knižnici Litpark, aby nazreli do truhlice rozprávok. Pani knihovníčka si pre ne pripravila interaktívnu besedu o knihách.  Načreli sme do rozprávok Pavla Dobšinského a vyskúšali sme si rôzne aktivity. Pani knihovníčka im po častiach čítala rozprávku, ktorá nie je až taká známa a žiaci prostredníctvom úloh museli prísť na názov rozprávky. Vďaka indíciám, ktoré hľadali pri zbieraní mincí, skladaní názvov rozprávok, hľadania črievičky pre princeznú, všetci žiaci napokon na názov rozprávky prišli.  Pred odchodom z knižnice sme si vypožičali ďalšie knihy na čítanie, aby sme sa trošku rozvíjali aj duševne. 

          • Oneskorený Valentín v ŠKD 3.B

            26. 2. 2020

            Prešiel ďalší rok a opäť prišiel dlho očakávaný Valentín... Všetko bolo zrazu červené a srdiečkové. V našej herni ŠKD, kde si to aj deti z 3.B so svojou pani učiteľkou Ewičkou tento sviatok uctili, spoločne oslávili a poriadne na červeno to roztočili. Nechýbali súťaže, tanečky, pesničky na želanie, balóniky, sviečky, fajné pohosteníčko a pitíčko od našich milých rodičov. Riadne sme si to všetci užili a tešíme sa zase o rok! Na Valetínovanie. 

          • Deň otvorených dverí v našej škole

            24. 2. 2020

            22.02.2020 - deň ako stvorený na privítanie budúcich prváčikov. Deň otvorených dverí sa niesol v znamení Gemerskej poznávačky. Každý predškolák spolu s rodičmi pomocou plánu si prezrel celú školu a spoznal tak tajomstvá, ktoré naša škola ukrýva. Čo znamenajú názvy: športovňa, pokusovňa, klik-klik tabletovňa, speakovňa, folklórovňa, počítačovňa, tančiareň, mňam-mňam pukancovňa, herňa a skrinkovňa? Ten kto prišiel, už vie. A vyskúšal si toho oveľa viac. Ďakujeme za návštevu a tešíme sa na Vás!

          • Medzinárodný deň materinského jazyka

            21. 2. 2020

            Piatok, 21.2.2020, patrí Medzinárodnému dňu materinského jazyka. Pri tejto príležitosti pani učiteľky slovenského jazyka pre žiakov 2. stupňa pripravili netradičnú hodinu. Žiaci si "zmerali" svoje sily o vedomostiach o svojom rodnom jazyku v súťaži Čo ja viem. Súťažili  dva štvorčlenné družstvá z každej triedy, ale aj jednotlivci. Víťazom sa stali naši deviataci, v tesnom závese za nimi skončili siedmaci zo 7.B a 3. priečku si vysúťažili piataci z 5.A. Bodový rozdiel medzi všetkými družstvami bol minimálny. V rámci jednotlivcov sa najlepším žiakom s vedomosťami o materinskom jazyku stal piatak Adam Podolínsky. Získané body sa triedam zapíšu do šúťaže SUPERŠKOLA hľadá SUPERTRIEDU. 

        • Štvornohá návšteva na biológii
          • Štvornohá návšteva na biológii

            21. 2. 2020

            Nedávno sme na hodine biológie mali štvornohú návštevu. Prišla sa nám predstaviť chameleónka Števka, domáci miláčik Števky - p. asistentky Majka Leška z 5.B.

            Malé, milé zelené stvorenie sa u nás cítilo, verme, že celkom fajn. Niektorí si vyskúšali, aký má „príjemný“ stisk svojimi dvomi pazúrikmi, iní sa Števku snažili nakŕmiť živými svrčkami, čo si vyžadovalo aj trošku odvahy, aby kŕmičovi svrček z ruky neušiel a tiež,  aby Števke pochúťku v správnej chvíli ponúkol.

            Celý čas Števka po nás zaujímavo gúľala svojimi očkami každým iným smerom,  takúto schopnosť by  občas prijal každý z nás 😊.

            Bolo to zaujímavé spestrenie hodiny biológie, Števky, ďakujeme za návštevu.

          • IV.A v knižnici s Mimi a Lízou

            20. 2. 2020

            17. 2. 2020 žiaci IV. A opäť navštívili knižnicu LitPark. Teta knihovníčka im prečítala úryvky z knihy Mimi a Líza. Pripravila im zaujímavé aktivity, ktoré pripomínali svet nevidiacich - stavanie veže z kociek so zatvorenými očami, hádanie predmetov hmatom. Na záver si vypožičali nové knihy.

          • Plavecký výcvik III.B

            19. 2. 2020

            Dnes sa začal "tvrdý boj" ...povinný plavecký výcvik v III.B. Decká boli vystrašené, aj nažhavené. Plavecká previerka dopadla super. Bolo viac plavcov, ako neplavcov, ale v závere našej prvej hodiny sa všetci vyšantili a dokonale si vodičku užili. Tešíme sa na najbližšie týždne a na to, ako už naozaj plávať všetci vedieť budeme. 

        • Prvenstvá v súťaži SHOW CUP 2020
          • Prvenstvá v súťaži SHOW CUP 2020

            17. 2. 2020

            Talenty z Gemerskej to opäť roztočili. 16.2.2020 sa v tanečnej súťaži SHOW CUP 2020 postarali o zábavu pre všetkých divákov a pre porotu, ktorá ich bez zaváhania odmenila. Za choreografiu "Automechanici" získali naši žiaci 1. miesto, za "Snívanie" ďalšie 1. miesto, choreografia "Aladin" z ďalekého orientu si vytancovala tiež 1. miesto a cigáni odtancovali "Cigánske srdce" na 3. miesto. Nedali sa zahanbiť ani naši folklóristi z FS Cverna, ktorí si choreografiou "Vydavajte sja divčata" vytancovali 1. miesto. Zážitok pri pohľade na týchto mladých ľudí bol úžasný, pretože väčšina z nich sú už absolventi našej školy, no aj napriek tomu naďalej šíria dobré meno našej škole.

            Gratulujeme! Nielen žiakom, ale aj pani učiteľke Angele Štefanikovej, Ľudmile Lenárd Pavlulikovej a pani choreografke Viktórii Kiktavej patrí naše veľké ĎAKUJEME! 

          • Mňamkáči v akcii

            17. 2. 2020

            Malí šikovníci veselo pokračujú v kuchtení v záujmovom útvare Mňamkáčik aj naďalej.  Výborné dobrôtky, ktoré si spolu pripravujú vždy ochutnajú a veľa receptíkov zvládnu už pripraviť aj doma. Všetko to, čo sa im už doposiaľ podarilo vytvoriť nájdete v našej „mňamkogalérii“😊.

          • Valentín v 2. oddelení ŠKD

            17. 2. 2020

            V 2. oddelení ŠKD (2.B a 4.B) sme mali párty na Valentína. Konečne prišiel piatok, deň, na ktorý sa tešili všetky deti v našom oddelení - Valentín. Na tento deň si spoločne so svojou p. vychovávateľkou nádherne vyzdobili triedu, pripravili malé valentínky, nahodili vkusné oblečenie, pripravili si občerstvenie a zábava sa mohla začať. Nechýbali súťaže, hry a samozrejme tanec v dvojiciach. Pozrite sa ako im bolo fajn.

        • Lyžiarsky výcvik a my
          • Lyžiarsky výcvik a my

            10. 2. 2020

            Uplynulý týždeň si poniektorí žiaci "užívali" niekoko dní chrípkové prázdniny, no poniektorí si užívali zasnežené kopce na Drienici. Našťastie, stihli odcestovať ešte pred prázdninami. Naši siedmaci a ôsmaci si užili lyžiarsky výcvik v spoločnosti našich pani učiteliek. Niektorí oprášilli lyže po roku a poniektorí sa naučili lyžovať. Okrem lyžovania si však užili aj mnoho srandy a zábavy.

             

        • VŠETKOVEDKO
          • VŠETKOVEDKO

            4. 2. 2020

            Do 11. ročníka sa zapojilo rekordných 21 636 žiakov z celého Slovenska.  Žiaci mali možnosť ukázať, čo všetko vedia o svete, ktorý ich obklopuje, či sa vyznajú v prírode, histórii, v umení a vedia si poradiť aj s netradičnými otázkami.

            Z našej školy sa zapojilo 27 žiakov 2. – 4. ročníkov a dve žiačky z druhého stupňa. Titul a diplom Všetkovedko školy získala žiačka Olívia Filepová z II. A. Diplom Všetkovedko získali žiačky z II. A - Lea Gajdošová, Laura Eštoková a Zdenka Bernátová; z II. B Emma Pacanovská; z III. A Michaela Urdová, Adam Šári; z III.B Jakub Turis a  Radim Kalafut. Z 2. stupňa získala žiačka Saška Dolineková zo VII. A získala titul Svetobežník a Do you speak English?

            Všetkým súťažiacim gratulujeme!

        • Karneval
          • Karneval

            31. 1. 2020

            Posledný deň prvého školského polroku nepatril len odovzdávaniu výpisov klasifikácie, ale žiaci prvého stupňa ho mali skrášlený karnevalom. Celý prvý stupeň sa zaodel do masiek, kúpených i vlastnoručne vyrobených a začala sa zábava. Každá trieda sa so svojou pani učiteľkou predviedla v prehliadke masiek a deti si dosýtosti zatancovali a zasúťažili. Odmeniť najkrajšiu masku je náročné, preto drobnú maškrtu dostal každý. 

             

          • Bodkovaný deň

            31. 1. 2020

            Streda tohto týždňa patrila bodkovanému dňu. Takmer všetci sme si na seba obliekli čokoľvek bodkované a bodkami sa to len tak hemžilo. Zrazu sme všetci pôsobili veselšie a deň bol krajší aj v tomto pochmúrnom počasí. Dve triedy splnili úlohu tohto dňa do bodky a na 100 %, všetci žiaci i pani učiteľky prišli v niečom bodkovanom.

        • Zimné radovánky v II. oddelení ŠKD
          • Zimné radovánky v II. oddelení ŠKD

            30. 1. 2020

            Zimné radovánky v 2.oddelení (2.B a 4.B) sa konečne začali.Po dlhej dobe čakania konečne nasnežilo. Nevedeli sme sa dočkať,kedy skončí vyučovanie a užijeme si sneh na našom dvore. Pozorovali sme padajúce vločky z okna aj stopy operencov v snehu. Za obedom bol dvor už nás. Malý snehuliačik a poriadna guľovačka boli výsledkom nášho šantenia. Veď sa pozrite.

             

        • Imatrikulácia prvákov
          • Imatrikulácia prvákov

            24. 1. 2020

            Kde bolo, tam bolo, bolo raz jedno smutné školské kráľovstvo. Kedysi bolo šťastné, zažívali v ňom chvíle radostné a krásne. Potom prišla strašná pliaga, čo sa volá Baba-Jaga.

            Roky na vyslobodenie čakali, múdre deti hľadali.

            A našli ich. Našich žiakov - prvákov, ktorí kráľovstvo vyslobodia, keď ukážu, čo všetko už vedia. Rátať, spievať, recitovať a tancovať a tak strašnú kliatbu zdolať. Stali sa tak hrdými obyvateľmi kráľovstva ŠKOLA, chlebom a soľou ich vítali a slávnostne za skutočných žiakov pasovali.