• Akcie školy

          • Európsky deň jazykov

            27. 9. 2021

            26. september sa každoročne oslavuje ako Európsky den jazykov a tak sme si aj my na hodinách ANJ zdôraznili dôležitosť spoznávania nielen iných jazykov okrem nášho rodného, ale s tým súvisiace aj odlišnosti kultúr. Cestou naprieč Európou sme natrafili na mnohé zaujímavosti, spoznali sme rozdelenie jazykov a ich pôvod, naučili sme sa pár nových slov, či počítať do 10 v rôznych jazykoch, dokonca aj pár znakov zo znakovej reči. Pri interaktívnych hrách sa zabavili všetci, od piatakov po deviatakov:)

          • Tematický deň - BIELY

            27. 9. 2021

            Aj v tomto školskom roku pokračujeme v našich dobrých zvykoch a tradíciách, medzi ktoré patria tematické dni. Ten prvý, septembrový, sme venovali Medzinárodnému dňu mlieka a zbierke Biela pastelka.  Na podporu a pripomenutie týchto dní sme sa zaodeli do bielych tričiek a zdravú výživu sme podporili mliečnou desiatou. 

          • OZNAM

            21. 9. 2021

            Milí rodičia, 

            v dňoch 22.9.2021 - 24.9.2021 v čase od 7:30 - 8:00 hod a 11:40 - 16:00 hod. sa uskutoční  v učebni vo vestibule odovzdávanie anitigénových samotestov rodičom. 

        • Slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022
          • Slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022

            2. 9. 2021

            Konečne sme sa dočkali... Brány našej školy sa opäť po dlhšej dobe otvorili, aby privítali všetkých žiakov, ale najmä prváčikov, ktorí si síce neužili posledný rok v škôlke, ale veríme, že si užijú naplno všetky roky v našej škole. Či sa tešili všetci alebo nie, predsa sme len radi, že sme sa opäť stretli a veríme, že to takto zostane čo najdlhšie. 

            Za tónov hymny i hymny školy sme na školskom dvore túto slávnostnú chvíľu spoločne spečatili. Prajeme si, aby brány školy ostali otvorené čo najdlhšie a aby sme počítače vymenili za školské lavice. 

          • OZNAM

            9. 8. 2021

            Usmernenie k "obedom zadarmo" a daňovému bonusu od 1.8.2021 na základe informácií Finančnej správy SR č. 30/DZPaU/2021/I k zákonu č. 257/2021 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov a ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov nájdete v prílohe. 

            Usmernenie_-_obedy_zadarmo_a_danovy_bonus_od_1.8.2021.pdf​​​​​​​


          • Sme najaktívnejšou školou v súťaži Dňa narcisov

            5. 7. 2021

            Deň narcisov v tomto roku bol netradičný.  Čo bolo inak? V uliciach sme nestretli dobrovoľníkov, prispieť sme mohli iba cez SMS alebo online a tohtoročnú zbierku sprevádzala aj súťaž, do ktorej sme sa zapojili. Pýtate sa aká? No predsa o najväčší narcis. Do tejto súťaže sa u nás zapojilo neuveriteľných 6 tried a to: 1.A, 2.A, 3.B, 4.A, 4.B a skupina NBV 6.A-6.B. Z našej školy sa zapojilo najviac tried. V regióne? Ale čoby! Na celom šírom Slovensku. Za tento úspech sme získali diplom pre každú z tried, ktorým sa môžu hrdo pýšiť. Gemerská je proste NAJ!

        • Ekosystémy našich žiakov
          • Ekosystémy našich žiakov

            5. 7. 2021

            Záverečné témy z biológie v 8. a 9. ročníku v tomto školskom roku patrili ekológii, životnému prostrediu a ekologickým podmienkam života. Preto sme si v rámci aplikovania získaných poznatkov skúsili vytvoriť kúsok živého prírodného prostredia – vytvárali sme si „Vlastné ekosystémy“.  O tom, že naši žiaci fantáziu naozaj majú, vás presvedčia fotografie  vytvorených ekosystémov, ale aj prezentácia z celej prípravy netradičného projektu. Naše ekosystémy by mali prežiť na svetle (aby v nich prebiehala fotosyntéza) v uzavretej nádobe bez väčšieho zásahu  dlhú dobu, aj niekoľko rokov, tak sme zvedaví, ako budú vyzerať po prichádzajúcich prázdninách.

            Moj_ekosystem_-_S._Horbal.pptx​​​​​​​  

        • Slávnostné ukončenie školského roka 2020/2021
          • Slávnostné ukončenie školského roka 2020/2021

            30. 6. 2021

            Po vyčerpávajúcom školskom roku 2020/2021 sme sa s ním za hrejivých slnečných lúčov slávnostne rozlúčili na školskom dvore.  Nebol to jednoduchý školský rok pre nikoho, ani pre žiakov, ani pre učiteľov, ani pre rodičov.  Máme za sebou dlhé a namáhavé obdobie poznačné pandémiou, ktorá skomplikovala život mnohým. 

            Nebol to tradičný školský rok. Nezorganizovali sme všetky naplávanované akcie, výlety, exkurzie.  Z tried sme sa dostali do svojich izieb, osobný kontakt sme vymenili za kamery.  Veríme však, že sa tomu v budúcnosti vyhneme. 

            Aj napriek komplikáciám sme to všetko zvládli a dnešok bol toho dôkazom. Okrem príhovoru pána riaditeľa sme ocenili množstvo žiakov.  Tiež sme sa rozlúčili aj s deviatakmi, ktorí dnes poslednýkrát prekročili prah našej školy. 

            Prajeme všetkým krásne prázdniny, plné slnka a najmä zdravia. 

            Dovidenia v septembri!

        • Posledné júnové týždne v 2.A
          • Posledné júnové týždne v 2.A

            30. 6. 2021

            V druhej polovici júna sme sa veru v 2.A vôbec nenudili. Dokončili sme projekt Fast Heroes, splnili sme všetky úlohy a stali sme sa SUPERHRDINAMI FAST. Pomocou hrdinov Tomiho, Fera, Adama a Sofie presne vieme, čo je mrtvica, aké sú príznaky a ako my deti môžeme pomôcť, kde zavolať, čo povedať...

            Vyhodnotili sme matematickú súťaž Klokanko, celá trieda sme boli ocenení v súťaži Les ukrytý v knihe a odskočili sme si spolu s 2. B na výlet do Nižnej Myšle, kde sme sa veľa dozedeli o živote v dobe bronzovej.

            V tomto horúcom počasí sme si dopriali zmrzlinu a školský rok sme ukončili spoločnou opekačkou na Alpinke. Úspešní sme boli aj v celoročnej matatickej súťaži Maxík a za účasť sme boli ocenení diplomom v súťaži „O najväčší narcis“.  V rámci triedy sme si vyhodnotili najlepších čitateľov školského roka, ktorý poctivo čítali a prezentovali prečítané knihy pred spolužiakmi, a zároveň sa tak motivovali.

            Posledný školský deň sa striedali pocity šťastia a smútku, no v závere sme sa tešili, pretože sme sa v tomto školskom roku stali SUPERTRIEDOU. Pochutnali sme si na muffinkách a potešili sme sa všetkým cenám a darčekom. Teraz sa už s pocitom dobre vykonanej práce možme rozbehnúť na prázdniny😊.

          • Účelové cvičenie na školskom dvore

            30. 6. 2021

            Prvý deň posledného školského týždňa patril praktickej časti účelového cvičenia.  Pre žiakov II. stupňa si naše učiteľky pripravili rôzne aktivity, ktoré žiaci plnili na rôznych stanovištiach a zbierali za splnené úlohy body. Aktivity a úlohy boli zamerané na dopravnú výchovu, mimoriadne situácie, zdravotnícku prípravu, topografiu, turistiku, ekológiu, ale vyskúšali si aj rôzne športové a pohybové aktivity. Najviac bodov za splnenie všetkých aktivít získala trieda 8.B. Blahoželáme. 

          • Rozlúčka 4.B s 1. stupňom

            28. 6. 2021

            Prešli štyri roky a je koniec. Prežili sme všeličo, ale len na to dobré budeme spomínať! Super trieda, super deti, super rodičia!  Je nám smutno, ale museli sme sa rozlúčiť. Rodičia opäť nesklamali a čo my sme s Miškou vymysleli, oni dokonali!!! Mega rozlúčka, mega párty... Rozlúčili sme sa štýlovo, piknikom na našom školskom dvore. Ďakujeme za super deti a super zážitok. Pani učiteľka triedna a pani vychovávateľka.

          • Imatrikulácia v 1.B

            28. 6. 2021

            22.6. sa v našej triede, I.B, uskutočnila imatrikulácia prvákov. Síce s velikánskym oneskorením, no o to s väčšou radosťou, ukázali naši žiaci, že sú pripravení vstúpiť do cechu žiakov našej školy. Naše pozvanie prijali pani zástupkyne, ale aj pán riaditeľ, úlohou ktorého bolo pasovanie prvákov. Žiaci sa predviedli recitovaním básničiek, tancom, ale aj divadielkom o zvieratkách. Po veľmi peknom programe sa slova ujal pán riaditeľ, ktorý sa prvákom prihovoril a následne ich pasoval. Po zložení sľubu a pasovaní, boli žiaci obdarovaní darčekmi, ktoré im budú slúžiť aj v ďalších rokoch. Bol to veľký deň pre našich žiačikov, prváčikov. Odniesli si z neho pocit dobre vykonanej práce a veľa zážitkov.

          • Deň otcov a 3.B

            28. 6. 2021

            Žiaci 3.B si po krásnom prekvapení, ktoré pripravili pre svoje mamky, o niekoľko týždňov spomenuli aj na svojich ockov. Pri príležitosti Dňa otcov im pripravili vlastnoručne kreslené darčeky. Iste potešili. 

          • Deviatak Patrik a jeho dokument o nevidiacom športovcovi Jánovi

            27. 6. 2021

            Deviatak Patrik M. sa už dlho venuje natáčaniu rôznych videí a ich úpravám. Niet divu, že jeho cesta na strednú školu smeruje týmto smerom.  To, že nie je výborný len v natáčaní, ale má aj veľkého ducha a nebojí sa spracovávať témy, do ktorých by sa  mnohí nepustili, dokazuje aj jeho dokument "Na bicykli so zavretými očami" o nevidiacom športovcovi Jánovi Šuľakovi.  Spomínaný dokument natáčal nielen kvôli prijímacím pohovorom, ale aj  preto, aby ukázal, že hendikep nás nemusí zabrzdiť, ale môže nás posunúť vpred a môžeme byť úspešní.

            Ján Šuľak je nevidiaci mladý športovec z Košíc, ktorý sa venuje behu, cyklistike, je členom Paraolympijského výboru a má ambície dostať sa na paraolympiádu. Aj napriek tomu, že je odmala nevidiaci, žije úplne normálny vysokoškolský život, venuje sa kamarátom a programovaniu. 

          • Prváci spoznávali históriu okolia Košíc

            27. 6. 2021

            Štvrtok bol pre našich prváčikov výnimočný. Obidve triedy sa s pani učiteľkami a vychovávateľkami rozhodli spoznať históriu v okolí nášho mesta, konkrétne v Nižnej Myšli. Autobusom sa presunuli do Nižnej Myšle. V múzeu si prezreli vystavené predmety z doby bronzovej, ktoré tam boli objavené. Najväčší obdiv zožali kostrové nálezy. Po návšteve múzea sa presunuli do archeoskanzenu, kde si prezreli obydlia staré okolo 3 000 rokov. Prešli sa po moste vedúcom do osady. Síce bolo veľmi horúco, exkurzia sa vydarila. Žiaci si z nej odniesli veľa zážitkov, ktoré im budú pripomínať fotografie.

          • Deti v ŠKD 2.B a prekvapenie

            23. 6. 2021

            Slnko svieti, teplo hreje.

            Každý z nás sa iba smeje.

            Prázdniny sú za dverami,

            chladíme sa zmrzlinkami.

            Veľmi chutili....

            Horúce júnové dni sme si spríjemnili príjemným sladkým ochladením - zmrzlinou. Pre deti to bolo malé prekvapenie, ktoré potešilo a najmä chutilo. 

          • Keď je nám v 2.A spolu veselo....

            21. 6. 2021

            2.A si konečne užíva spoločný čas výletov, úsmevov, zážitkov aj mimo školy. V centre mesta sme sa v rámci festivalu bábkových hier a rodiny zabavili na predstavení Virvarova bubli rybačka. Poriadne sme sa rozcvičili s Tomim, ktorý nám vyčaroval malé aj mega veľké bubliny, ktoré spolu s nami tancovali a poskakovali. Keďže zábavy nikdy nie je dosť, ďalšie piatkové popoludnie sme sa vybrali zašportovať si a zahrať do Športovo-zábavného areálu na Alejovú ulicu. Oboznámili sme sa s pravidlami a na chvíľu sme sa stali veľkými účastníkmi cestnej premávky tentokrát na bicykli. Horšie sa nám darilo na vode riadiť člnky. Každopádne sme sa nasmiali, osviežili a poriadne vybláznili.