• Akcie školy

        • Poznáme víťazov súťaže Všetkovedko
          • Poznáme víťazov súťaže Všetkovedko

            16. 3. 2021

            Všetkovedko - veľký súboj o najmúdrejšieho medzi najbystrejšími má svojich víťazov.  Súťaž je určená pre žiakov 2. - 4. ročníka. Aj tohto školského roku sme sa do nej zapojili, aby sme zistili, kto je najmúdrejší z najbystrejších. 

            Do súťaže sa zapojilo 31 žiakov našej školy. Spomedzi druhákov si svoje sily merali 15 žiaci, u tretiakov sa odhodlali 6 a u štvrtákov 10 žiaci. Najúspešnejšou sa stala Liliana Antošová z 2.A a stala sa Všetkovedkom školy. Jedenásť žiakov dostali ocenenie Všetkoavedko. Stali sa nimi v 2. ročníku - Richard Schürger,  Lilly Gabriela Pacanovská, Kamil Spišiak, Adlea Lesayová, Nataša Udodiková, Maxim Demko. V 3. ročníku sa Všetkovedkami stali  Emma Charlotta Pacanovská, Olívia Filepová, Lea Gajdošová a Kamil Spišiak.  Michaela Urdová a Timea Štefanková sa stali Všetkovedkami v 4. ročníku. Ostatní zúčastnení získali ocenenie Všetkovedko učeň.

            Všetkým srdečne blahoželáme. 

          • Malé maliarky v ŠKD

            1. 3. 2021

            Dievčatá, tretiačky, sa zaoberali zaujímavou prácou - maľovaním na hodváb. Na napnutý hodváb na ráme si prekreslili obrázok, ktorý bol pod hodvábom na stole. Pri práci používali fixky na textil. Ďalšou zaujímavosťou bolo maľovanie na sklo. Pri tejto technike sa maľuje temperovou farbou, ktorá sa na konci fixuje lakom. Máme rady pekné veci, ktoré si vyrobíme.

        • KLOKANKO - matematická súťaž
          • KLOKANKO - matematická súťaž

            17. 2. 2021

            Klokanko je najväčšia medzinárodná matematická súťaž na svete. Za 23 rokov jej existencie sa do nej zapojilo viac ako 1,5 milióna slovenských žiakov a žiačok.

            Aj tohto roku majú žiaci 1. - 9. ročníka možnosť zapojiť sa do tejto súťaže. 

            Termín súťaže (papierovej či online): 19. - 23. apríl 2021

            Termín prihlásenia do súťaže: do 14. marca 2021

            Štartovné: 4,00 €

            Prihlásiť sa je možné priamo na stránke Matematický klokn (Informácie pre rodičov) alebo záujem možno nahlásiť aj u p. Dvončovej zaslaním správy prostredníctvom Edupage. 

            https://matematickyklokan.sk/forms/prihlaska-pre-ziakov.php

             

        • Karneval prídavných mien u šiestakov
          • Karneval prídavných mien u šiestakov

            16. 2. 2021

            Tohtoročné fašiangové obdobie sme so šiestakmi ukončili tak, ako sa patrí - fašiangovo, karnevalovo. Aj keď sme tohto roku nezažili ani jeden ples, karneval či zábavu, predsa sme si len našli príležitosť a spojili zábavu s učením.  Všetci to zobrali vážne a poctivo sa pripravili, za čo im patrí vďaka.

            Posledný deň pred popolcovou stredou teda patril karnevalu prídavných mien. Na slovenskom jazyku práve preberáme prídavné mená a dynamický opis, tak sme si všetci vyrobili masky či škrabošky a zopakovali si prídavné mená karnevalovo. Z monitorov zrazu namiesto žiakov, učiteľky a asistentov sa usmievali motýle, šašovia, chirurg, strom, šermiar, Talianka, červená čiapočka, čokoláda, koláč a iné osobnosti karnevalového sveta. Splnili sme všetky úlohy, ktoré pani učiteľka pripravila a trochu sme si oddýchli. 

            Ako napísali deti: "Hodina bola zábavná, farebná, karnevalová, netradičná,...." Je super učiť skvelé a úžasné deti. 

             

          • Valentín a karneval v ŠKD

            14. 2. 2021

            Milý mesiac február hlási, že má byť karneval. Karneval a Valentín, aký nemá nik.  Na obe udalosti sa treba poriadne pripraviť. Ani v takejto vážnej dobe  deti v ŠKD nezaháľali a poctivo sa pripravili. Pracovali veľmi usilovne s dobrou náladou. Svoje snaženie a prácu zavŕšili šantením na školskom dvore. 

          • ...a sme partia

            7. 2. 2021

            V skupine chlapcov prvák, druhák, tretiak i štvrták stretli sa počas covidovej situácie spolu v jednej skupine bez svojich spolužiakov. Dopoludnia sa kamarátili s počítačom a boli účastní na online vyučovaní a popoludnie využili na rôzne záujmové aktivity, pobyt v školskej záhrade na snehu a plneniu domácich úloh. Pozrite sa ako im bolo fajn.

          • Radosti detí z 3.A v ŠKD

            28. 1. 2021

            Aj keď nás je málo a je nám smutno za spolužiakmi, chvíle si krátime vyrábaním pozdravov a chystáme sa rozdať trochu lásky aj v tomto období rodičom, kamarátom i učiteľom. Okrem toho, kým nám to príroda dovolí, radosť si urobíme my samy  na snehu. 

        • Chceme pomáhať aj v ťažkých časoch
          • Chceme pomáhať aj v ťažkých časoch

            22. 1. 2021

            Ľudia si majú pomáhať. Pomáhať najmä v ťažkých časoch. Táto doba k nim určite patrí. Našťastie sa medzi nami nájdu ešte dobrí ľudia a sú ochotní bezištne pomôcť. Jednou z nich je aj známa našej školy, Katarína Bačišinová, ktorá nášmu žiakovi veľmi pomohla zapojením do platformy Znesnáze21. Prečítajte si jej pár slov. 

            "Katarína Bačišinová - Majko je spolužiak našej Emky a zároveň mamkin žiak. Odmalička je kvôli diagnóze lámavosti kostí na vozíčku a aj napriek tomu šíri okolo seba dobrú náladu a optimizmus. (Má aj svoju fanpage, kde píše o svojom príbehu - Majko Leško) Teraz má vďaka operácii šancu postaviť sa na vlastné nôžky, avšak od poisťovne mu táto nádejná operácia v Česku bola zamietnutá. Je tu ale spôsob, ako môžeme Majkov príbeh šíriť ďalej a pomôcť mu tak s financovaním operácie. Som veľmi vďačná a šťastná, že môžem byť súčasťou skvelého projektu Znesnáze21, ktorý spája tých, ktorí sa ocitli v neľahkej situácii s tými, ktorí chcú pomáhať. Verím, že aj Majkov príbeh dotiahneme úspešne do konca a čoskoro mu tak pomôžeme priblížiť sa k jeho veľkému snu - postaviť sa na vlastné nôžky. V mene Majka a platformy Znesnáze21 ďakujeme za každé zdieľanie a podporu."

             

             

          • Príprava na Vianoce v VI. oddelení ŠKD

            3. 1. 2021

            Deti v VI. oddelení ŠKD s p. vych. Dorkovou si pred Vianocami spríjemnili čakanie na najkrajšie sviatky roka rôznymi aktivitami. Zorganizovali sme si turnaj v stolnom futbale. Deti sa veľmi snažili, tešili sa z víťazstva, ale aj z prehry. Bola to síce hra, ale išlo najmä o zábavu. Svoje zručnosti si vyskúšali aj zhotovenim vianočných darčekov novou technikou  - pyrografiou - vypaľovanie do dreva. Bolo to niečo nové, zaujímavé.  Či sa im to podarilo, posúďte sami.

          • Adventný čas v 2.A

            18. 12. 2020

            Sme veľmi vďační, že sme tento mesiac mohli v plnom počte stráviť všetci spolu. Tieto dni boli pre nás krásne a neskutočne vzácne. Každý deň sme otvárali okienka v našom triednom adventnom kalendári, okrem toho že sme dostávali, veľa sme dávali, robili sme dobré skutky a ďakovali za všetko, čo máme, a čo je pre nás dôležité. Nechýbala Mikulášska párty, súťaže, vianočné učenie i tvorenie a veselé spoločne strávené chvíle. Krásne Vianoce!

          • Vianočná pošta

            18. 12. 2020

            Medzi vianočné tradície našej školy patrí vianočná pošta.  Deti s láskou a nadšením píšu listy svojim kamarátom, pani učiteľkám a asistentkám. Potom zasa čakajú na to, od koho vianočnú poštu dostanú. V stredu si všetci mohli s očakávaním počkať na tú svoju a prečítať si ju. 

          • Adventný kalendár vo finále

            18. 12. 2020

            Posledné dni školy pred koncom roka naberal na intenzite aj náš adventný kalendár.  Streda patrila obľúbeným piesňam na želanie a tak sa celá naša škola ponorila do tónov vianočných kolied tradičných aj moderných. Štvrtok splnil sen mnohým žiakom, mohli si sadnúť, s kým chceli. No a finále, piatok, patril dňu plnému hier. Deti zahodili aspoň na jeden deň učenie a mohli sa hrať, zabávať, kresliť či vymýšľať niečo iné. 

          • Šikovné deti zo 4.A

            15. 12. 2020

            V školskom klube detí nezaháľa ani pani vychovávateľka, ani detičky. Šikovnosť, trpezlivosť a kreativitu predviedli  počas výroby vianočných ozdôb z korálikov. Každý si vyrobil svojho anjelika. Je jedno, či ho bude strážiť, alebo zdobiť vianočný stromček. 

          • Adventný kalendár na Gemerskej pokračuje...

            15. 12. 2020

            Adventný kalendár na Gemerskej pokračuje aj počas posledného týždňa pred Vianocami.  Všetci máme radi rozprávky. Kto by nemal? Všetci, aj deti aj dospelí. V pondelok sa deti ponorili aspoň na chvíľu do vianočných príbehov, ktoré počúvali celý deň a spestrili  si ich aj rôznymi aktivitami.  Pondelkové okienko adventného kalendára prinieslo deťom Deň čítania. Čítali nielen žiaci, ale aj pani učiteľky.

            Utorok sa niesol v duchu prekvapenia, ktoré majú rady všetky deti - Deň bez domácich úloh.