• Akcie školy

          • IV.A v knižnici

            24. 1. 2020

            Štvrtáci v knižnici. 20. 1. 2020 sa žiaci 4.A vybrali do knižnice.Teta knihovníčka nám predstavila knihu Cesta ku knihe a internetu. Porozprávali sme sa o reči tela, posunkovej reči, Braillovom písme. Nakoniec sme si vypožičali nové knihy a tešíme sa na ďalšie skvelé zážitky v knižnici.

          • II.A v knižnici

            22. 1. 2020

            Po mesiaci naši druháci opäť navštívili Knižnicu pre mládež mesta Košice v LitParku. Dnes im teta knihovníčka porozprávala o spisovateľke Márii Ďuríčkovej, ktorá písala rozprávky pre deti. Najznámejšia kniha je Danka a Janka. Deti si vypočuli  rozprávku o Gevenduche a o Medveďovi Demeterovi.

        • Gemerský vianočný punč
          • Gemerský vianočný punč

            19. 12. 2019

            Už tretíkrát v predvianočnom čase otvorila naša škola v popoludňajších hodinách svoje brány pre žiakov a rodičov, aby sme sa stretli ešte v starom roku, vychutnali si za zvukov vianočných kolied a piesní Gemerský vianočný punč a dobroty, ktoré pripravili pani kuchárky i pani učiteľky.  Punč je pripravovaný z vianočného ovocia, vianočného čaju a vianočného prášku, ktorý má všetkým, ktorí ho ochutnajú vniesť do duše pokoj a lásku a varí ho sám pán riaditeľ. Každý rok má svoju špecifickú príchuť a tohto roku bola príchuťou pomoc z výťažku pre obyvateľov paneláku na Mukačevskej ulici v Prešove. Všetkým ďakujeme a veríme, že sa cítili príjemne.

            ...a aby nebolo smutno deťom, ktoré popoludní s rodičmi prísť nemohli, Gemerský vianočný punč sa deťom podával dopoludnia spolu s vinšom k Vianociam i do nového roku, ako ďalšie prekvapenie nášho adventného kalendára.

          • Košické rozprávkové Vianoce a MY

            19. 12. 2019

            Šikovnosť našich detí i učiteliek mali možnosť vidieť nielen rodičia a starí rodičia na Vianočnej akadémii, ale i návštevníci Hlavnej ulice v Košiciach. V pondelok v rámci Košických rozprávkových Vianoc vystúpili naši žiaci i učitelia s programom Vianočnej akadémie, aby spríjemnili predvianočný čas všetkým Košičanom i návštevníkom mesta. 

          • Vianočná akadémia

            14. 12. 2019

            Každý rok pred Vianocami, keď našu školu navštívi vianočná atmosféra, začnú sa otvárať okienka adventného kalendára v škole, všetci očakávame, ktoré okienko v sebe ukrýva Vianočnú akadémiu. Tohto roku ho ukrývala streda a tak sme sa všetci presťahovali na Jedlíkovu ulicu, kde sme si v plnej kráse mohli vychutnať predstavenie. V dopoludňajších hodinách žiaci a podvečer rodičia, starí rodičia či známi.  Tohtoročná Vianočná akadémia pod názvom Dobrý či zlý? sa niesla v duchu hľadania čara Vianoc a dobrých skutkov. Veríme, že si všetci tohtoročnú akadémiu vychutnali. Veľká vďaka patrí účinkujúcim i učiteľom a asistentom učiteľa, ktorí sa na akadémii osobne podieľali a boli nápomocní pri príprave. 

          • STROM ŽIVOTA - charitatívna zbierka

            12. 12. 2019

            Charitatívna zbierka tohtoročných Vianoc bude opäť venovaná ľuďom, ktorí našu pomoc potrebujú. Nadácia INTEGRA pomáha ľuďom v núdzi, zabezpečuje humanitárnu pomoc v krajinách postihnutých vojnou a prírodnými katastrofami.  Má tiež projekty, prostredníctvom ktorých umožňuje deťom v Afrike vzdelanie, ktoré im dáva šancu dostať sa z chudoby a v dospelosti uživiť seba i svoje rodiny.

            Tiež sme sa rozhodli pomôcť aj obyvateľom paneláku v Prešove.

            Prostredníctvom nášho stromu života môžete prispiesť svojou troškou a pomôcť tak inému. Náš strom života je obsypaný vianočnými ozdobami, ktoré vlastnoručne vyrábali naši žiaci. Každý, kto prispeje minimálnou sumou 1 €, ako pomiatku za pomoc si môže vybrať ozdobu, ktorá sa mu páči. 

            Za všetky príspevky ďakujeme.

             

          • Vianočné tvorivé dielne

            13. 12. 2019

            V predvianočnom zhone, keď každý myslí na Vianoce, je dobré niekedy spomaliť a zastaviť sa. Takouto príležitosťou boli aj vianočné tvorivé dielne, ktoré sme opäť pripravili pre našich žiakov a rodičov. Každý, kto mal chuť zastaviť sa a tvoriť, si mohol vyrobiť vianočnú ozdobu. 

        • Mikuláš v 3.B
          • Mikuláš v 3.B

            13. 12. 2019

            Vitaj, vitaj, Mikuláš, čo v batohu pre nás máš?

            Cukríky i čokoládky a či dáky perník sladký?

            Celý rok sme poslúchali, aj si uši umývali.

            Žiaden z nás sa nebil veru,

            na kolene nemal dieru.

            Tak, ako sme sľúbili,

            všetci sme sa ľúbili.

            Rýchlo, rýchlo rozbaľ vrece,

            nikto z nás už čakať nechce. 

            A tak po návšteve ozajstného Mikuláša v našej škole, sme si aj my, deti v III.B, zorganizovali  oslavu tohto sviatku v herni ŠKD malú mikulášsku párty. Nechýbala dobrá nálada, skvelá muzika, sladké i slané pohosteníčko a pitný osviežujúci bar od našich milých rodičov. No a tanečky a súťaže boli zlatým klincom popoludnia...Bolo nám tak po mikulášsky ozaj fajn.  Tešíme sa zase o rok!

          • My a PROEDUCO

            9. 12. 2019

            Dňa 5.12.2019 sa žiaci 8. a 9.rocnika zúčastnili výstavy venovanej prezentácii stredných a vysokých škôl. Žiaci mali možnosť porozprávať sa s učiteľmi o konkrétnych školách a získať viac informácií a možnostiach svojho ďalšieho štúdia. PROEDUCO bolo tiež príležitosťou stretnúť svojich bývalých spolužiakov. 

          • Mikuláš v 2.B

            9. 12. 2019

            Konečne prišiel piatok. Deň, na ktorý sme sa všetci veľmi tešili - Mikuláš. Herňa patrila nám, deťom 2.B a 4.B. Mikulášskej párty prebiehalo šantenie v snehu na školskom dvore. Následne sme si spoločne herňu vyzdobili a pripravili občerstvenie. Popoludnie naplnené tancom, súťažením a mňam pohostením sa nám veľmi páčilo a vydarilo. Ďakujeme rodičom a p. vychovávateľke. Ako nám bolo fajn svedčia nasledujúce fotografie.

          • ERASMUS druhýkrát

            8. 12. 2019

            Keďže mal študentský projekt v našej škole veľký úspech, privítali sme študentov z ESN opäť, tentokrát aj z Francúzska, Turecka a Argentíny. Žiaci si to užívali a niektorí aj poplakali, že to nemôže byt častejšie veľmi sa tešíme, že projekt priniesol nové priateľstva a kopec zážitkov

          • Deň otvorených dverí na Gemerskej

            8. 12. 2019

            Brány našej školy sa občas otvoria aj v sobotu. 7. decembra sa otvorili pre prvákov - čakateľov, ktorí sa prišli pozrieť, ako to na takej ozajstnej škole vyzerá. A naše pani učiteľky ich hneď zapojili do rôznych aktivít. Prišiel aj Mikuláš s malým prekvapením pre veľkých škôlkárov. Veríme, že sa vám u nás páčilo a tešíme sa na vás, keď zasadnete do našich lavíc v septembri ako veľkí prváci. Ďakujeme za vašu návštevu.

        • Zima, zimička
          • Zima, zimička

            8. 12. 2019

            2. decembra nás konečne navštívila pani Zima a potešila naše detičky svojim bielym bohatstvom. Takto si ho užívame na našom školskom dvore...

            Už k nám prišla zima

            Už k nám prišla zima, zima, zimička,

            celý svet je ako veľká chladnička.

            Je v nej biely sniežik,

            je v nej pravý ľad.

            Keď k nám príde zima,

            každý z nás je rád.

            Keď sa biely sniežik sypať začína,

            celý svet je ako veľká zmrzlina.

            Slnko si ju líže zo stromov a striech...

            To je ale krása, keď sa sype sneh!

          • Adventný kalendár v 1.B

            2. 12. 2019

            Adventný kalendár je zvláštny druh kalendára ukazujúci 24 dní spojených s Vianocami a dobou adventu. Kalendár slúži na odpočítavanie dni adventu ku Štedrému dňu. 24 políčok vyplnených malými sladkosťami rôzneho tvaru. My v 1.B máme adventný stromček. Práve dnes sa otvorili jeho prvé dve políčka. Veľmi sme sa tešili. Očakávame každý deň malé prekvapenia.....