• Akcie školy

          • Minimaratón v 3.A a 3.B

            25. 10. 2021

            Tak, ako sa každoročne v našom krásnom meste uskutočňuje MMM, tak aj na našej škole sme si už dávnejšie založili túto tradíciu. Tento rok nám prialo aj počasie, bežalo sa nám o to príjemnejšie. Každá pani vychovávateľka so svojím oddelením sa na túto športovú akciu pripravovala zodpovedne. Či už prípravou trate alebo výrobou medailí a diplomov.  Zaslúžene deti boli odmenené diplomom, malou cenou  a sladkú maškrtu dostal každý bežec. Blahoželáme všetkým športovcom a tešíme sa na ďalší ročník.  

          • Šiestaci spoznali život včely

            24. 10. 2021

            Aj tento rok k nám v rámci hodiny biológie ku šiestakom zavítali na návštevu páni včelári - ujo Marián a ujo Vlado.  Porozprávali nám ako taký život vo včelom spoločenstve prebieha, ktoré včielky majú aké povinnosti, ako vzniká med a ďalšie produkty, ktorá činnosť včiel je podstatná pre život na Zemi,... Tiež nám doniesli ukázať ako vyzerá úľ zvnútra, rôzne včelie produkty, mohli sme si vyskúšať ochranný včelársky klobúk so sieťkou a pozreli sme si zaujímavé a vtipné kreslené video. Najväčším lákadlom však opäť bola ochutnávka zdravého sladkého medu na oplátke.  Ďakujeme pekne za zaujímavé a chutné zážitkové učenie    

        • Deň zdravej výživy v škole
          • Deň zdravej výživy v škole

            21. 10. 2021

            Každoročne si v škole pripomíne v okóbri Deň zdravej výživy. Nebolo ti inak ani tohto roku.  Deň výživy zdôrazňuje potrebu zdravého stravovania sa, pretože výživa je významným faktorom životného štýlu, ktorý ovplyvňuje zdravie. Naši žiaci to vzali svedomito a útokom. Niektoré citáty pani učiteliek, ako Deň výživy prebiehal v ich triedach.

            4.B: "V rámci Dňa zdravej výživy sa žiaci 4.B rozhodli, že si zdravú desiatu pripravia sami v škole. Rozdelili sa do troch skupín a každá skupinka vyrábala zdravé pochúťky. Prvá skupinka mala za úlohu urobiť chlebíkových smajlíkov so zdravou mrkvovou nátierkou, pričom smajlíkov dozdobili čerstvou zelninkou. V druhej skupinke mali za úlohu vyrobiť jedlé muchotrávky, na ktoré použili minimozzarelly a čerstvé paradajky. Tretia skupina vyrábala veselé lienky opať z mozzarelly a paradajok. Príprava zdravej desiaty sa žiakom veľmi páčila, no ešte viac sa im páčilo samotné ochutnávanie pripravených zdravých pochúťok.  Deti nezabudli ani na pána riaditeľa a pani zástupkyne a odniesli im priravenú zdravú desiatu."

            p. uč. Bačišinová: "Svetový deň zdravej výživy sme si pripomenuli aj so žiakmi v rámci hodín biológie. Šiestaci si poznávanie a určovanie rôznych druhov ovocia a zeleniny spestrili ochutnávkou takýchto zdravých dobrôt. Väčšina žiakov školy mala na desiatu nejaké ovocie, zeleninu,či nejakú zdravú nátierku alebo šalát 🥗🍎🍇🥬. Našim cieľom však je, aby takáto zdravá desiata plná ovocia, zeleniny, bielkovín, vlákniny, vitamínov a minerálov bola každodennou súčasťou jedálnička nás všetkých."

          • Tréneri v škole

            21. 10. 2021

            Naša škola sa v tomto školskom roku zapojila do programu Tréneri v škole, ktorý je podporovaný Úradom vlády. Program je určený pre žiakov I. stupňa. Cieľom programu je skvalitnenie hodín telesnej výchovy a tak vytvárať lepší vzťah k pohybovým aktivitám u detí. Vo vybraných 110 školách sa deti hravou formou zoznamujú s rôznymi druhmi športov. Každá škola zapojená do programu získa aj materiálne zabezpečenie. Naše deti si s trénerkou Evelyn hodiny telesnej výchovy naozaj užívajú.

          • Spoznávame vecnú a umeleckú literatúru

            21. 10. 2021

            Ani štvrtáci z vedľajšej triedy nezaháľali a tiež tento týždeň navštívili knižnicu, aby si zopakovali a spoznali rozdiel medzi vecnou a umeleckou literatúrou. Žiaci 4.A sa zoznámili s novými knihami, niektoré si požičali, ale okrem kníh si odniesli kopec zážitkov, ktoré zažili pri rôznych aktivitách. Určite to nebola posledná návšteva knižnice v tomto školskom roku. 

          • 4.B spoznávala umeleckú a vecnú literatúru

            20. 10. 2021

            Dna 19.10.2021 žiaci 4.B navštívili knižnicu pre deti a mládež v LitParku. Témou besedy bolo, ako rozoznať umeleckú a vecnú literatúru. Milá teta knihovníčka žiakom ukázala aj to, ako si môžu knihy v knižnici vyhľadať podľa čísla, pričom si to mali možnosť vyskúšať aj v malej súťaži. Na konci si žiaci vybrali knihy, s ktorými odišli naspäť do školy a na ktorých čítanie sa už veľmi tešia.

          • Zveľaďujeme školskú záhradu

            20. 10. 2021

            Že máme jednu z najkrajších školských záhrad, o tom niet pochýb. Pre nezaháľame ani v jeseni a využívame každú chvíľu, ktorú môžeme v záhrade tráviť. Slnečné jesenné dni umožňujú žiakom II. stupňa skrášľovať počas hodín techniky náš veľký školský dvor, aby sme mali z okien našich tried vždy pekný pohľad  na čisté a upravené okolie.  S ochotou zbierajú popadané konáre zo stromov, ale hlavne pravidelne hrabú popadané lístie, ktoré denne opadáva zo stromov, pretože  ho už pošteklil prvý mráz. Veríme, že táto pracovná zručnosť je žiakom len na osoh.

          • Piataci v knižnici

            19. 10. 2021

            Po dlhšej dobe sme sa konečne so žiakmi 5. ročníka dostali opäť do knižnice LitPark. V rámci slovenského jazyka a literatúry sme navštívili podujatie pod názvom Knižné príbehy na filmovom plátne. Pani knihovníčka žiakom predstavila začiatky filmu, to čo bolo pred filmom a aké úspechy a neúspechy film zažil.  Sami žiaci sa mohli do aktivít zapojiť tým, že predvádzali rôzne žánre filmu - detektívku, sci-fi, dokument a horor a ich spolužiaci museli uhádnuť filmový žáner. Tiež sa dozvedeli o knihách, ktoré sú zaujímavé a boli sfilmované. Záver návštevy knižnice patril požičiavaniu kníh. Veríme, že to nebola posledná návšteva knižnice a hodiny slovenčiny si trošku zatraktívnime. 

          • Poznáme najlepších papierozberačov

            17. 10. 2021

            Minulý týždeň sa všetci žiaci dozvedeli mená najlepších papierozberačov a papierozberači získali nielen sladkú odmenu, ale aj vecné dary, ktoré venovalo Združenie rodičov pri ZŠ Gemerská 2.  Zber papiera trval dva týždne a za ten čas sa nám podarilo vyzbierať cca 12 000 kg papiera. Najlepším papierozberačom školy sa stal Sebastian Wyrwal zo 7.A. Pyšní sme aj na ostatných papierozberačov. Sme radi, že sa žiaci i rodičia do tejto aktivity zapojili a budú inšpiráciou aj pre budúci zber. 

          • Ekohodina štvrtákov v CVČ

            14. 10. 2021

            12.10.  žiaci 4.B vymenili tradičnú hodinu za ekohodinu. Pani učiteľku nachvíľu vystriedala pani učiteľka z CVČ Kórejská.. Spolu s milými tetami si vyskúšali pokusy s ohňom, ako aj tvorivé činnosti pri výrobe spoločných projektov. Aktivity boli veľmi zaujímavé, žiakom sa páčili a už teraz sa tešia na ďalšiu návštevu CVČ.

        • V  IV. oddelení ŠKD si adoptovali kravičku
          • V IV. oddelení ŠKD si adoptovali kravičku

            13. 10. 2021

            Pani vychovávateľka Lenka si pre deti svojho oddelenia vymyslela zaujímavú náučnú a zábavnú činnosť. Adoptovali sme si kravičku a dali jej meno MALINA. Naša Malina reálne žije a nachádza sa na farme blízko Košíc v Malej Vieske. Našou úlohou je celý školský rok sa o túto našu Malinu starať- dávať jej jesť, piť, čistiť ju a pozabávať sa s ňou (hry pexeso, skladanie obrázka), aby mala 100%- tnú spokojnosť na konci dňa. Ďalšie dve úlohy dostaneme stále prvý deň v mesiaci. Jedna bude kvíz, ktorý treba vypracovať do 30 minút a druhá úloha je tvorivá. Na tento mesiac máme Maline vyrobiť papierové čelenky s lístím. Už na tom pilne pracujeme. A potom tu máme ešte tie EAN kódy, ktoré ja nahadzujem do systému a máme za ne dukáty, z ktorých kupujeme Maline jedlo, pitie, hygienické veci. Za všetky úlohy sú body, ktoré sa zrátavajú a na konci súťaže bude vyhodnotenie. Ceny sú skvelé, tak sa budeme snažiť čo najviac, aby sme uspeli. Držte nám palce.

          • Dopraváčik v 3. oddelení ŠKD

            13. 10. 2021

            Počas záujmovej činnosti pripravuje p. vych. A. Kulanová pre svoje deti zážitkové vyučovanie. V pondelok, 4.10.202, sa 2.B a 4.B v školskom klube detí venovali doprave, teda dopravnej výchove. Po vedomostných otázkach si deti rôznou formou vyskúšali aj svoje zručnosti. O tom, že deti sú rady spolu svedčia nasledujúce fotografie.

          • Minimaratón v ŠKD

            13. 10. 2021

            Minimaratónci sa objavili aj v ŠKD v 2.B a 4.B. Hoci počasie nám až tak neprialo, predsa sme si stihli zabehať po poriadnom rozcvičení vyznačenou trasou v našej školskej záhrade. Behali sme v skupinách najprv chlapci a potom dievčatá. Naša p. vych. A. Kulanová nám najprv v triede veľmi pútavým príbehom priblížila históriu o Medzinárodnom maratóne mieru. Pozrite sa ako sa nám darilo.

          • Zdravotná výchova u štvrtákov

            9. 10. 2021

            Obezita - tučnota je dnes veľmi aktuálny problém. O jej príčinách, prevencii a dôsledkoch prišli žiakom štvrtého ročníka porozprávať budúce zdravotné sestričky zo SZŠ na Kukučínovej ul. Deti si pozreli krátke video, vylúštili osemsmerovku, nakreslili zdravé jedlo a získali veľa rád ako nebyť obézny a chorý, ale zdravý a silný.

        • Lesná škôlka - Sokoliari majstra Vagana v ŠKD
          • Lesná škôlka - Sokoliari majstra Vagana v ŠKD

            9. 10. 2021

            Dňa 7. októbra 2021 sme mali v škole vzácnu návštevu. Naše pozvanie prijali Sokoliari majstra Vagana a formou zážitkového učenia priblížili našim žiakom život zvierat v lese a priniesli so sebou aj živé ukážky najznámejších vtákov našich lesov a hôr. Ponad hlavy nám prelietavali Sokolík, sovy Výr a Plamienka ale aj úžasný majestátny orol. Ten bol iba na „hladkanie“.  Dozvedeli sme sa aj o živote vysokej zvery, rozdiely medzi srncom, jeleňom a danielom aj s ukážkami ich parožia. Nechýbali aj nejaké pohybové aktivity, ale viedli naše dravce. Preto patrí sokoliarom naša veľká vďaka za ich úžasný prístup a výborne pripravené aktivity, ktorými dokázali zaujať deti počas vystúpenia.

            ĎAKUJEME!

            A tešíme sa na ďalšie aktivity s Vami....p.vych. Forgáčová Lenka a deti zo IV. a V. oddelenia

          • Brigáda v ŠKD

            9. 10. 2021

            Jesenné slnečné lúče lákajú našich žiakov nielen k šanteniu vonku, ale aj k práci. 2. a 5. oddelenie ŠKD jedno popoludnie vymenilo šantenie za prácu a zapojili sa do brigády v školskej záhrade.  Zbierali spadnuté konáre, listy, odpadky a pripravovali si tak krásne prostredie, v ktorom budú tráviť popoludnie, kým to počasie dovolí.  

          • Šarkaniáda v Myšiatkove...v 1.A

            9. 10. 2021

            A je tu jeseň, ku ktorej patria aj šarkany.  Prváčiatka v oddelení Myšiek sa k tomu, spolu s maminkami a tatíkmi, postavili zodpovedne.  Pripravili si svojich originálnych šarkanov, zažili večerné chvíle s rodičmi bez telky a v zápale tvorivej činnosti.  A tak  mohli hrdé deťúrence  so svojími výtvormi vybehnúť do našej školskej záhrady. Tú strašnú radosť ste mali vidieť! Šarkany lietali a deti pišťali… Bol to megazážitok a šťastie detí bolo neopísateľné. Každý šarkan získal ocenenie či už bol najväčší, najmenší, najzlatší, najvtipnejší, najsmiešnejší, najoriginálnejší, najroztomilejší, najrozkošnejší, najmilší… Všetky boli naše a Šarkaniáda TOP! A najväčšie ocenenie??? Keď príde prváčik, objíme vás a povie: "…pani učiteľka Ewička, tá Šarkaniáda bola úplne super!"  

        • Workshop o 3D tlači
          • Workshop o 3D tlači

            4. 10. 2021

            Dňa 29.09.2021 sa uskutočnil na našej škole pre žiakov 7. a 8. ročníkov šorkshop na tému 3D modelovanie a 3D tlač. Informácie nám poskytol p. Šepaľak z CVTI Michalovce. Žiaci sa dozvedeli nové informácie, videli mnoho zaujímavých vecí, ktoré je možné vytlačiť pomocou 3D tlačiarne. Siedmaci sa možno inšpirovali a získané vedomosti uplatnia na hodinách techniky pri 3D tlači.

            „Tento projekt sa uskutočnil vďaka podpore Nadačného fondu Magenta Life spravovaného Karpatskou nadáciou.“