• Akcie školy

          • Naše deti snívajú najkrajšie sny

            25. 11. 2020

            Aj v tomto školskom roku sa naši šikovní žiaci zapojili do celomestskej výtvarnej súťaže Najkrajší sen. V nej mohli deti  prostredníctvom akejkoľvek výtvarnej techniky zvečnisť svoje sny, želania, priania, túžby či aj skutočne odsnívané sny. 

            To, že naše deti majú tie najkrajšie sny, potvrdzujú úspechy v tejto súťaži. Spomedzi 193 súťažných prác, naši dvaja žiaci krásne umiestnenie.  Sofia Bokhonko si vo svojej kategórii vysnívala 1. miesto a Filip Komjáti krásne 3. miesto. 

            Blahoželáme a snívajme ďalej svoje krásne sny. 

          • Pomáhame aj v čase krízy

            22. 11. 2020

            Náš žiak Mário Leško sa stal súčasťou kalendára, ktorý je venovaný deťom s telesným postihnutím - stolového kalendára Tešíme sa zo života 2021. Na titulke je síce Adela Banášová, ale medzi ostatnými hviezdami je aj žiak našej školy Majko.

            Majko je veľmi šikovný, avšak nebolo mu dopriate v každom smere. Potrebuje pomoc pri financovaní zdravotnej a odbornej rehabilitačnej starostlivosti, ktorá je v dnešnej dobe veľmi nákladná. Kto ho pozná a chce pomôcť, môže tak urobiť kúpou kalendára. Výťažok bude venovaný deťom v kalendári, ale je možné ho adresovať aj konkrétne.  Stačí napísať email školskej špeciálnej pedagogičke našej školy Mgr. Zuzane Gajdošovej, ktorá sa s vami dohodne na distribúcii kalndára. Cena jedného kalendára je 7,00 €.  Ďakujeme. 

          • Čítame, aby sme rozumeli

            22. 11. 2020

            Aj napriek rúškam, ktoré musíme mať celý deň na tvári a občas nám znemožňujú dýchanie,   žiaci z II.B v ŠKD trénujú čítanie s porozumením.  S nasadenými rúškami, plným nádychom pľúc, aby sily stačili na prečítanie celého textu, sa snažíme a čítame.  Okrem spolužiakov sú našimi kamarátmi aj knihy. 

          • Október v II. oddelení ŠKD (v 1.B)

            9. 11. 2020

            Ani sme sa nenazdali a október je za nami. Poznáme už priestory školy, vieme nájsť svoju triedu, nestratíme sa. Vždy sa tešíme na pani učiteľku a vychovávateľku. Tešíme sa na prekvapenie, ktoré na nás čaká v podobe rôznych aktivít popoludní. V rámci odpočinkovej činnosti za obedom pravidelne čítame s Frickom a Jupkom, navštívime Lego dielňu či trávime čas pri spoločenských hrách. 

            Pekné počasie využívame na pohybové hry na našom dvore. Tešíme sa aj záujmovej činnosti - tvorivej dielni. Tento mesiac sme vyrábali záložky do knihy, obrázky s jesennou tematikou a do školskej sútaže Les v obraze. Nezabúdame ani na prípravu na vyučovanie. Pomáhajú nám didaktické hry. Čitame, píšeme, počítame. Vieme sa v jedálni sami obslúžiť a slušne stolovať. Ďakujeme mamičkám, že na nás myslia, keď si v aktovkách nachádzame jedlo a drobné maškrty.

          • Gaštankovia v 1.A

            3. 11. 2020

            Jeseň svojimi farba a plodmi očarí každého. Človek má aj napriek sychravému a upršanému počasu, keď sa už slniečko skrýva za tmavé mraky, chuť stále niečo tvoriť. Jesenná príroda ponúka dostatok inšpirácií i materiálu na jesenné tvorenie. Nebolo to inak ani pri našich najmenších, žiakoch z 1.A, ktorí si na vyučovaní vytvorili vlastných gaštankov.

          • Jesenné šantenie v 2.A

            3. 11. 2020

            A máme tu jeseň, jedno z najfarebnejších ročných období. Príroda sa pomaly chystá na zimný spánok, ale ponúka nám širokú škálu vybláznenia sa vo farebnom lístí. Deti z 2.A si vytvárali rôzne obrázky z lístia a najviac sa im páčilo to obrovské srdce, ktoré posielame celej škole ako poďakovanie, že môžeme byť jej súčasťou. Samozrejme sme nezabudli aj na našich vtáčikov v školskej záhrade a takto s láskou sa o nich staráme. Všetkým posielame jedno veľké objatie. Vychovávateľka Lenka a deti z 2.A

          • Rifľový deň

            3. 11. 2020

            Tematické dni sú našou súčasťou aj tohto školského roku. Druhým tematickým dňom v našej škole bol rifľový deň. Všetci sme sa zaodeli do niečoho rifľového, aby sme splnili danú úlohu aj v rámci súťaže Superškola hľadá supertriedu. Výsledky sú zatiaľ tajné, ale postupne sa ich žiaci dozvedia. 

        • Halloween v 4.A s prekvapením
          • Halloween v 4.A s prekvapením

            2. 11. 2020

            Hodinu angličtiny s tematikou Halloweenu máme každý rok. Vždy si osvojíme viac slovíčok, postupne ich vieme spájať do krásnych viet. Baví nás aj maľovanie strašidelných obrázkov, pri ktorých počúvame rovnaké, smiešno-strašné, anglické pesničky.  

            Doteraz sme v tejto nálade pokračovali aj doma, na ulici, u susedov, kamarátov, či v nákupných centrách a iných priestoroch. Teraz je to také suché. 

            Preto sa naša pani učiteľka rozhodla, že keď už rúška musíme nosiť, tak nech sú aspoň k téme . A tak sme sa na našej poslednej októbrovej angličtine chichúňali všetci spopod nových helloweenských rúšok. 

            Zhodli sme sa na tom, že prekvapenie sa podarilo a všetci sme mali aspoň o stupienok lepšiu náladu.  

            Happy Halloween!!!

          • 3.A ako módni návrhári

            2. 11. 2020

            V dnešnej "koronavírusovej" dobe sa našou súčasťou stali rúška, ktoré k nám neodmysliteľne patria, aby sme chránili nielen seba, ale aj iných. Nezaháľali sme a naši šikovní tretiaci z 3.A si v školskom klube detí rúška vlastnoručne ušili.  Že sú šikovní, posúďte sami. 

          • Spomienky na školu v prírode

            28. 10. 2020

            Prešiel mesiac a ešte kúsok a nás prepadli nostalgické spomienky na našu školu v prírode, ktorú sme našťastie stihli a absolvovali vďaka pánovi riaditeľovi a našim pani učiteľkám , čo urobili všetko pre to, aby sme si v týchto ťažkých časoch koronových ŠvP užili!!!

            Ráno , 14. septembra, nás čakal krásny autobus, milý pán šofér a následne príjemná cesta... smer Bardejovské kúpele a dedinka Stebnická Huta. Potom nádherný hotel Slnečný majer, skvelý personál , pekné izby, úžasné jedlo, prenádherné počasíčko, dobrý program, súťaže, hry, zábava, večerné párty, jazdenie na koníkoch, opekačka, futbalové turnaje, prírodné fitness centrum, prechádzky, nanukové popoludnia...proste skvelý týždeň, za ktorý ĎAKUJEME. Žiaci 4.B a 3.B a pani učiteľky Miška Harvišová, Katka Hajdučeková, Bea Koľová a Ewka Vozárová...a slečna zdravotníčka Barborka Harvišová.

        • Hlasujte a pomôže nám stať sa O2 Športovou akadémiou Mateja Tótha
          • Hlasujte a pomôže nám stať sa O2 Športovou akadémiou Mateja Tótha

            19. 10. 2020

            Tento školský rok sa naša škola rozhodla zapojiť do celoslovenskej súťaže O2 Športová akadémia Mateja Tótha.

            Ide aktuálne o jediný celonárodný projekt, ktorý sa venuje všeobecnej športovej príprave detí predškolského a mladšieho školského veku.

            Projekt prináša škole a jej žiakom množstvo benefitov:

            • Záujmovú aktivitu na Vašej škole, pod značkou olympijského víťaza,
            • kompletné zabezpečenie chodu tréningového procesu,
            • tréningy 2x týždenne pre deti vo veku 7 – 11 rokov,
            • metodický materiál, oblečenie trénerov a detí,
            • športová sada pomôcok, ktorá sa stáva materiálno-technickým vybavením školy, škola je súčasťou lokálnych a celonárodných marketingových aktivít Športovej akadémie Mateja Tótha (účinkovanie detí v televíznych programoch, rozhovory v tlači, propagovanie školy na sociálnych sieťach),
            • výsledky testovania umožňujú včasné podchytenie športovo nadaných detí a rozvíjanie ich talentu. Úspešní športovci zvyšujú atraktivitu školy a ďalšie.

            Aby sme sa stali súčasťou projektu, musíme sa zapojiť do on-line hlasovania a získať čo najvyšší počet hlasov pre našu školu. Celkovo sa  o víťazstvo uchádza 276 škôl. Pomôžte nám stať sa súčasťou O2 Športovej akadémie Mateja Tótha.

            Hlasovanie začína od 19.10.2020. Hlasovať sa dá raz denne. Dňa 21.12.2020 budú vyhlásení víťazi 40 akadémii, ktorí budú môcť mať tento jedinečný projekt na svojej pôde od februára 2021.

            Hlasovať sa dá nasledovne:

            1. Kliknúť na link: https://www.akademia.o2.sk/
            2. Kliknúť na červené políčko: Hlasujte za školu
            3. Vyplniť názov školy, kraj a kategóriu /351 a viac žiakov/
            4. Kliknúť na hlasovať, zadať telefónne číslo, súhlasiť so spracovaním osobných údajov a kliknúť na Hlasuj.
            5. Po obdržaní kódu, zadať kód a odoslať.

             

            Hlasovať sa dá každý deň raz!

          • September a jesenné tvorenie v II. oddelení (1.B a 3.B)

            5. 10. 2020

            Každý začiatok býva náročný. Inak to nebolo ani pre nás prvákov. Nová škola, noví spolužiaci, nové pani učiteľky. Všetko nové. Pandémia a s ňou spojené všetky opatrenia dôsledne dodržiavame. Naučili sme sa orientovať sa v budove, nájsť si svoju triedu, slušne stolovať a samozrejme, zažili sme aj mnoho pekných aktivít s našou pani vychovávateľkou A. Kulanovou. Športové súťaženie, pracovné či výtvarné aktivity deti vždy veľmi nadchnú. Veď sa sami pozrite, akí sú šikovní. Dnes to bolo zážitkové vyučovanie O ježkovi a vitamínoch spojenou vlastnou tvorbou.

          • Svetový deň mlieka v školách

            30. 9. 2020

            Posledný septembrový deň sa naša škola pri príležitosti Svetového dňa mlieka v školách „odela do biela“.  Spoločne sme zrealizovali rôzne aktivity, ktoré mali prispieť k uvedomeniu si potreby mlieka pre náš život. Žiaci si pochutnávali na mliečnej desiate, v rámci tried prebehli besedy, prezentácie a kvízy. Veríme, že aj vďaka dnešnému dňu žiaci nevynechajú mliečne výrobky zo svojho jedálnička.

        • Pripomenuli sme si Svetový deň srdca
          • Pripomenuli sme si Svetový deň srdca

            30. 9. 2020

            Utorkové ráno, 29.9.2020, sme si pri príchode do školy spríjemnili lepením srdiečok do tvaru srdca, aby sme si tak pripomenuli Svetový deň srdca. Táto aktivita bola zrealizovaná práve s cieľom zvýšenia nášho povedomia o tejto problematike. Sme radi, že ste sa zapojili a spoločne  vytvorili naše Gemerské srdce. Umiestnené bude na nástenke vedľa učebne biologie.

            Prečo?

            Pretože kardiovaskulárne ochorenia sú najčastejšou príčinou úmrtí vo svete. Každoročne sú zodpovedné za vyše 17 miliónov predčasných úmrtí vo svete a predpokladá sa, že do roku 2030 sa tento počet zvýši až na 23 miliónov. Slovensko sa úmrtnosťou na srdcovocievne ochorenia zaraďuje na jedno z najhorších miest v Európe, a to napriek tomu, že vynakladáme ročne viac ako miliardu eur na zdravotnú starostlivosť o pacientov s ochoreniami srdca a ciev a ďalšie s tým spojené náklady.

            Vo väčšine prípadov sa však dá kardiovaskulárnym ochoreniam predchádzať, a to ovplyvňovaním rizikových faktorov, akými sú napríklad fajčenie, dlhodobý nezvládaný stres, nedostatok fyzickej aktivity, nezdravý spôsob stravovania, nadváha a obezita, vysoký krvný tlak a vysoká hladina cholesterolu. To, čo treba konkrétne robiť pre srdce, aby bolo naozaj zdravé, charakterizujú jednoduché a často opakované rady.