• Akcie školy

        • Spomienky na Vianoce u prvákov
          • Spomienky na Vianoce u prvákov

            19. 1. 2022

            Pani zima nám stále nadeľuje snehovú nádielku a pripomína nám, že je tu. V zime sa najviac tešíme na Vianoce. Aj keď sme už v škole zabehnutí, radi sa vrátime spomienkami k Vianociam.  Aj naše jediné prváčiatka sa s minulým rokom rozlúčili so svojimi pani učiteľkami, Miškou aj Ewičkou, vianočnou besiedkou.  Zažili to prvýkrát s novými kámošmi i kámoškami. A bol to zážitok.  V ŠKD prebehla vianočná tombola a každý si vytiahol meno kamaráta, ktorému mal pripraviť vianočné prekvapenie. Dopadlo to skvele a všetci boli šťastní a spokojní. Po tombole nasledovalo vianočné posedenie, kedy sa pani uč. Ewička zmenila na predavačku na vianočných trhoch, kedy nestíhala predávať vianočné pečivo, chlebíčky, chipsy slaninkové i cibuľkov, za ktoré všetkým mamičkám ďakujeme. A čajíky sa varili tiež. Každý mal svoju obľúbenú šálku, lyžičku z domu a cukru a medu bolo tiež habadeeeej. Nechýbali súťaže a vianočná disco párty. 

          • Vianočné nádeje - strom i akadémia

            24. 12. 2021

            Od 6. decembra zdobí vestibul našej školy Strom nádeje. V7robky našich žiakov, rodičov i pedagógov boli cestou pomoci iným. Pomoci tým, ktorí ju potrebujú. Vďaka vám dostanú rodiny, ktoré zápasia s neľahkým osudom, finančnú  pomoc. Vaše príspevky len potvrdili, že sme škola plná ľudí s obrovským srdcom.  Naše poďakovanie sme spolu s vašimi deťmi premenili na jedno krásne video - takú virtuálnu vianočnú akadémiu. Veríme, že vám spríjemní tieto dni najkrajších sviatkov v roku. Prežite ich v zdraví a láske v kruhu vašich blízkych. 

        • Adventný kalendár na Gemerskej - 13. deň
          • Adventný kalendár na Gemerskej - 13. deň

            17. 12. 2021

            Posledné okienko v kalendári prišla otvoriť trieda 2.A.  Nielen adventný kalendár bol posledné dni samé prekvapenie, ale prekvapili aj žiaci 2.A, a to rovno pána riaditeľa, keď mu pred otváraním kalendára prišli zakoledovať.  Hudba sa potom niesla aj vestibulom školy, keď sme si spoločne zaspievali vianočné piesne a koledy.  ...a keďže 2.A bola skvelá a učitelia dnes mali každú hodinu začínať vianočným vinšom, prišli druháci zakoledovať aj ôsmakom na online hodinu.  

            A aké prekvapenie ukrýval adventný kalendár dnes?  Žiaci si mohli vybrať, ako strávia svoje vyučovanie. Nezaháľali a dnešný deň bol naplnený vianočnými rozprávkami, hrami a koledami.  Krásny záver adaventu, veď sa pozrite sami. 

        • Adventný kalendár na Gemerskej - 12. deň
          • Adventný kalendár na Gemerskej - 12. deň

            16. 12. 2021

            Obľúbené hudobné pozdravy v sebe ukrývalo okienko dnešného adventného kalendára. Minulý týždeň sme si niektoré piesne a vinše od triednych pani učiteliek vypočuli, dnes sme to zopakovali iba pre žiakov 1. stupňa. Vianočné piesne a vinše nám spríjemnili veľkú prestávku a potešili žiakov. Veľmi dôležité sú i vianočné želania vlastnoručne napísané, ktoré sa tešia obľube. Takže dnešné prekvapenie  znie – Vianočné vinše a vianočná pošta.

            PS: zajtra otvárame posledné okienko kalendára.

        • Adventný kalendár na Gemerskej - 11. deň
          • Adventný kalendár na Gemerskej - 11. deň

            15. 12. 2021

            Stred týždňa patril žiakom 3.B. Práve oni boli v utorok vylosovaní, aby otvorili ďalšie okienko adventného kalendára. Prekvapenie, ktoré sa dnes v kalendári ukrývalo, sme tu ešte nemali. Naši žiaci milujú akékoľvek zámeny, ale toto nikto nečakal. Dnešné prekvapenie znelo - Zámena žiak - riaditeľ.  

            Riaditeľom sa aspoň na niekoľko vyučovacích hodín stal jeden zo žiakov 3.B, konkrétne Maxim Demko. Zhostil sa svojej novej funkcie výborne.  Do školského rozhlasu zahlásil pokyny na nasledujúce dva dni, stihol aj hospitáciu u prvákov či vybaviť rôzne telefonáty.  Aj to je znakom toho, že v našej škole sú deti šikovné a schopné presadiť sa v živote. 

            Zajtra príde k adventnému kalendáru trieda 3.A. 

          • Adventný kalendár na Gemerskej - 10. deň

            15. 12. 2021

            V utorok sa pred kalendárom zišli žiaci 2.B triedy, aby odkryli ďalšie okienkon adventného kalendára. 

            Kalendár odkryl prekvapenie, ktoré sme tu ešte nemali.  Prekvapenie znelo – Hľadaj maľovanku. Žiaci museli pozorne otvoriť oči, pozerať sa okolo seba a hľadať. V okolí  tried bol ukrytý limitovaný počet maľovaniek, ktoré mohli potom vymaľovať. Maľovanie maľovaniek malo žiakom pomôcť odreagovať sa, nemyslieť na povinnosti a spríjemniť čakanie na vianočnú chvíľu. Tí, ktorí maľovanku nenašli, nezostali smutní. Pán riaditeľ pre nich nejaké maľovanky našiel. 

          • Adventný kalendár na Gemerskej - 9. deň

            13. 12. 2021

            Dnešným dňom sme začali posledný týždeň pred vianočnými prázdninami. Okienka v kalendári sa pomaly míňajú a prinášajú žiakom posledné prekvapenia. Dnešné okienko prišli opäť otvoriť 1.A, keďže žiaci 2. stupňa sa učia z domu. Prekvapenie to bolo hodné všetkých žiakov - Vianočná roprávka. Pani učiteľky svojim žiakom prečítali nejakú vianočnú rozprávku a pripojili k nej rôzne aktivity.  Zajtra príde k adventnému kalendáru trieda 2.B.

          • Adventný kalendár na Gemerskej - 8. deň

            13. 12. 2021

            Záver týždňa sme si užili dvojitým prekvapením z adventného kalendára. Jedným prekvapením boli vianočné vinše a piesne od pani učiteliek pre svoje triedy a druhým vianočná pošta, ktorá sa teší veľkej obľube. Tešíme sa, aké prekvapenia nám prinesie adventný kalendár, ktorý pokračuje aspoň pre žiakov I. stupňa, keďže ostatní žiaci sa vzdelávajú dištančne.  

        • Adventný kalendár na Gemerskej - 7. deň
          • Adventný kalendár na Gemerskej - 7. deň

            9. 12. 2021

            Okienka v adventnom kalendári sa pomaly míňajú.  Každé okienko je prekvapením, ktoré vyčarí mnohým úsmev na tvári. Dnes to bolo prekvapenie, po ktorom túžili mnohí žiaci - Výmena učiteľ - žiak.  Konečne si niektorí žiaci mohli vyskúšať, aké je to stáť pred katedrou a učiť. Užili sme si zábavu a srandu plnú napodobňovania učiteľov žiakmi.  Všetko ale prebehlo super a deti boli skvelé. Dokonca, neposlušní "žiaci" - "učitelia v pôvodnom znení" skončili na pohovore u pána riaditeľa. Pozrite sa, ako sa roly učiteľa ujali.  

            Zajtra očakávame pri adventnom kalendári 6.B. 

          • Mikuláš v 1. oddelení ŠKD

            9. 12. 2021

            V deň svätého Mikuláša aj tohto roku, zaplavili chodby našej školy, školskú jedáleň i 1. oddelenie ŠKD, malí mikulášikovia. Naša mikulášska párty sa oficiálne začala slávnostným mikulášskym obedom v duchu špagiet so syrom a kečupom, ktoré takmer všetky deti milujú. Po obede sa konečne mohol začať jeden skvelý mikulášsky DISKOPRÍBEH. Stoly v herni ŠKD sa prehýbali slaným i sladkým pohostením a v nealko bare pani učiteľka Ewička nestíhala “čapovať“. Okrem plnenia brušiek a hasenia neustáleho smädu, Mikulášikovia medzi sebou súťažili a veľa, veľa tancovali. Párty dala zabrať, ale všetci odchádzali šťastní a spokojní! Ďakujeme svätý Mikuláš…o rok snáď prídeš zas.

        • Strom nádeje
          • Strom nádeje

            9. 12. 2021

            Našich žiakov od pondelka vo vestibule školy víta Strom nádeje obsypaný vlastnoručne vyrobeným vianočným ozdobami našich žiakov, ktoré si za malý príspevok môžu zo stromčeka vziať a pomôcť tak iným.  Všetko to odštartovalo na sviatok sv. Mikuláša rozhlasovou reláciou. Čo si vypočuli naši žiaci a prečo vlastne Strom nádeje máme?

            Aj kvapka v mori pomôže

            Milí žiaci, dnes je pre nás všetkých vcelku taký veselý, radostný deň, keď nás Mikuláš obdarúva  sladkosťami a sme plní očakávania blížiacich sa najkrajších sviatkov v roku. Nie všetci okolo nás sa však môžu tešiť z týchto pre nás „samozrejmých radostí“ naplno, tak ako my, zdraví ľudia.

            Známa organizácia Dobrý anjel už 15 rokov podáva pomocnú ruku rodinám, v ktorých mamka, otec alebo dieťa trpia vážnou chorobou.

            Prečo spomíname choré deti či Dobrých anjelov práve dnes?

            Naša škola sa zapojila do krásneho projektu s názvom Strom nádeje, ktorého cieľom je aspoň tou malou kvapkou v mori prispieť finančne na pomoc tým, ktorí sú na pomoc odkázaní. Odo dneška sa v našej škole začína séria aktivít, v ktorých ste hlavnými hrdinami vy, naši žiaci, naše pani učiteľky a tiež vaši rodičia.

            Počas víkendu vyrástol vo vestibule Strom nádeje obsypaný vašimi vlastnoručne vyrobenými vianočnými ozdobami. Každý z vás žiakov, pedagógov, rodičov... má možnosť vybrať si za dobrovoľný príspevok jednu či viac ozdôb a vhodením finančného príspevku do POKLADNIČKY NÁDEJE sa tak stať malým Dobrým anjelom. Pretože obsah pokladničky poputuje do organizácie Dobrý anjel na pomoc chorým deťom.

            Každý váš cent, každé euro môže pomôcť. Pretože tak ako milióny kvapiek dokážu stvoriť  more, ako stovky listov vytvoria korunu stromu, tak desiatky vašich mincí dokážu stvoriť zázrak. Zázrak, na ktorý práve teraz pred Vianocami niekto túžobne čaká.

            Dobrí anjeli každý mesiac vracajú nádej a radosť mnohým rodinám.

            Vďaka Dobrým anjelom môžu mať tisíce smutných príbehov šťastný koniec, ktorý znamená nový začiatok.

            Staňme sa aj my školou plnou DOBRÝCH ANJELOV. 

            Tento projekt sa uskutočnil vďaka finančnej podpore Nadácie SPP.

             

          • Pomoc druhým

            9. 12. 2021

            Súčasťou našich hodín angličtiny sú medzipredmetové vzťahy samozrejmosťou, ale tentokrát sme sa v 5.A a 5.B triede mnohému nielen naučili, ale predovšetkým sa snažili pochopiť život našich rovesníkov s hendikepom. V učebnici sme sa oboznámili so slovnou zásobou a každodenným životom nevidiacich detí  v anglickom jazyku a praktickú ukážku nám predviedla p. asistentka Beďačová so všetkým, čo k takémuto životu v škole patrí - písanie na Pichtovom stroji, čítanie a poznávanie písmeniek Braillovej abecedy, vyskúšali sme si pomôcky, či porovnali učebnice. Skúšali sme orientáciu v priestore pomocou iných zmyslov ako zraku. Táto hodina nám otvorila nové obzory a viacerí z nás si svoje zdravie budú vážiť istotne viac, ale budú aj s väčším rešpektom pozerať na ľudí nevidiacich a istotne budú vedieť, ako im vieme pomáhať a vážiť si ich snahu zaradiť sa medzi nás.

          • Adventný kalendár na Gemerskej - 6. deň

            8. 12. 2021

            Okienka adventného kalendára sa postupne otvárajú. Každé prináša nejaké prekvapenie. Dnešné prekvapenie prišla otvoriť trieda 4.A a ich okienko v sebe ukrývalo prekvapenie, ktoré si želajú mnohí žiaci - deň bez písomiek. Takže vďaka adventnému kalendáru boli všetky písomky v dnešný deň zrušené a mnohí žiaci si vydýchli. Zajtra očakávame pri adventnom kalendári triedu 6.A.

          • Online beseda - Speaker program Veľvyslanectva USA

            8. 12. 2021

            Dnes sme si spoločne do 9.A a rovnako aj do 9.B pozvali do svojej virtuálnej triedy na hodinu angličtiny člena Námorných síl USA, mladého “mariňáka” z Texasu, momentálne slúžiaceho v Mexickom zálive prostredníctvom programu podporovaného Veľvyslanectvom USA. Porozprával nám o svojom živote, živote v Amerike a opísal skúsenosti zo svojej zaujímavej práce, prostredníctvom prezentácie nás previedol nepoznanými miestami a zákulisím života amerického vojaka. Komunikačným jazykom bola samozrejme výhradne angličtina, čo žiakov veľmi zaujalo a nebáli sa opýtať množstvo zaujímavých otázok. Besede predchádzalo pripomenutie si nemilého 80teho výročia útoku na Pearl Harbour 7.12. v rámci prepojenia vedimostí z dejepisu s angličtinou :) Dozvedeli sme sa veľa nového a dúfame, že si takéto stretnutia ešte mnohokrát vďaka výbornej spolupráci s U.S. Embassy a ich programom pre mládež zopakujeme.

          • Adventný kalendár na Gemerskej - 4. deň

            6. 12. 2021

            Dnes ráno sme si všetci doma našli v čižmičkách nejaké prekvapenie. Keďže je škola naším druhým domovom, prekvapenie sme pripravili aj pre našich žiakov.  Prekvapenie v adventnom kalendári síce ukrýval iba jedno prekvapko vo forme dlhšej veľkej prestávky, no žiakom sme nadelili ešte ďalšie prekvapenie. Prvá vyučovania hodina sa zmenila na hodinu so svojou triednou učiteľkou a každú triedu navštívil Mikuláš s čertom a anjelom, ktorí žiakom obdarovali sladkým adventným kalendárom. Kalendáre u sv. Mikuláša objednalo Združenie rodičov školy pri ZŠ Gemerská 2. Za osobné doručenie deťom bol zodpovedný sám Mikuláš. Zajtra očakávame pri adventnom kalendári 8.B triedu, aby odkryla ďalšie okienko.

        • Adventný kalendár na Gemerskej - 3. deň
          • Adventný kalendár na Gemerskej - 3. deň

            5. 12. 2021

            Tretie okienko nášho adventného kalendára otvorila trieda 2.B. Kalendár v sebe ukrýval prekvapenie Vianočný žolík. Tí, ktorých dnes, ktorých v piatok pani učiteľky vyvolali a neboli si istí svojou odpoveďou, mohli vianočného žolíka využiť a ústnej odpovedi sa vyhnúť. Vianočný žolík však neplatil pre ohlásené písomky.

            V pondelok pri adventnom kalendári očakávame triedu 4.B, aby odkryla ďalšie okienko.