• Akcie školy

          • „Exchange Christmas Cards“

            12. 12. 2017

            Adventné obdobie je v plnom prúde, Vianoce už klopú na dvere.Sme k sebe pozornejší, láskavejší, lepší. My sme sa rozhodli potešiť nielen tých najbližších, ale aj deti ktoré nepoznáme, deti z iných krajín. Zapojili sme sa do medzinárodného projektu „Exchange Christmas Cards“ ktorého cieľom bolo vytvoriť a vymeniť si vianočné pohľadnice medzi školami v Európe. Šikovní druháci a tretiaci vyrobili krásne pohľadnice, pripísali prianie v anglickom jazyku a poslali ich deťom do Španielska. Už teraz sa tešíme na tie španielske :).

          • Vianočné tvorenie

            12. 12. 2017

            To, že našu školu navštevuje mnoho šikovných a zručných detí, potvrdili aj Vianočné kreatívne dielne, ktoré sa v našej škole konali 11. decembra 2017 popoludní. Žiaci spolu s rodičmi a učiteľmi vytvárali rôzne výrobky s vianočnou tematikou. Na rôznych stanovištiach vyrábali svietniky, závesné voňavé ozdoby zo sušeného ovocia, zdobili perníky, servítkovou technikou ozdobovali krabičky a vrecúška, z hmoty a z lekárskych lyžičiek vyrábali ozdoby či vianočné pozdravy. Prispeli tak svojou veľkou troškou a pomohli vyrobiť množstvo výrobkov do tradičnej gemerskej vianočnej burzy, na ktorú Vás pozývame od 18.12. - 21.12.2017. Všetkým veľmi pekne ďakujeme a tešíme sa na ďalšie tvorivé dielne a výrobky.

          • Mikuláš v RTVS

            10. 12. 2017

            Dňa 6.12.2017 mali deti plno zážitkov. Mikuláš nielen v škole rozdával sladkosti. Malé prekvapenie ich čakalo aj v RTVS. Naši žiaci zo záujmového útvaru Mladí zdravotníci I., pod vedením svojej vedúcej  p. uč. Ivety Čintalanovej, sa zúčastnili mikulášskeho verejného nahrávania do rádia Regina a  ukázali všetkým prítomným, čo sa už od začiatku školského roka naučili. Pani redaktorke odpovedali na mnoho otázok o tom, ako sa poskytuje prvá pomoc a predvádzali oživovanie - síce len na malých medvedíkoch, ale toľko figurín by predsa nikde pre našich malých záchranárov nemali. Potom ich čakalo prekvapenie - Mikuláš, čert a anjel. Mikuláš ich tiež trochu vyskúšal, ale deti vedeli pohotovo odpovedať na jeho otázky. Za odmenu ich teda čakal balíček plný prekvapení. Táto hodina prvej pomoci bola pre nich veľmi zaujímavá a veselá. 

          • Štvrtáci v knižnici

            10. 12. 2017

            Dňa 4. 12. sa štvráci opäť vybrali do knižnice LITPARK. Čakalo ich tam milé prekvapenie -  autor knihy "Když draka bolí hlava" Dušan Rapoš, známy československý režisér (Fontána pre Zuzanu, Rabaka) a teraz aj autor tejto zaujímavej knihy. Porozprával im o hlavnom hrdinovi drakovi Čmoudíkovi, ktorý má 2 hlavy. Jedna hovorí česky, druhá slovensky. Už na jar sa chystá filmové spracovanie tejto knihy, na ktoré sa veľmi tešíme.

          • Tvorivé dielne vo Východoslovenskej galérii

            4. 12. 2017

            29.11. mali žiaci 3.B výtvarnú výchovu na netradičnom mieste – priamo v ateliéri Východoslovenskej galérie v Košiciach. V rámci projektového vyučovania „Škola v galérii“ si v tvorivej dielni vyskúšali na vlastnej koži, aké je to byť aspoň na chvíľu skutočným umelcom, dizajnérom moderného výtvarného umenia. Deti spolu s galerijnou pedagogičkou a triednou pani učiteľkou vytvárali kinetický objekt. Užili si tvorivú atmosféru, a okrem príjemných pocitov si odniesli aj vlastné výtvory.

          • Hodiny Techniky

            28. 11. 2017

            Žiaci 5.ročníka v rámci Technickej výchovy recyklovali staré tričká. Vyrobili z nich zaujímavé tašky na plece alebo do ruky. Tašky si ozdobili fixami na textil, prípadne gombíkmi, korálkami a aplikáciami. Tvorenie sa im páčilo a zároveň sa naučili, ako sa dá z nepotrebnej veci vyrobiť opäť niečo užitočné.

          • Okresné kolo vo florbale

            22. 11. 2017

            Dňa 20.11.2017 sa uskutočnilo OK vo florbale chlapcov. Chlapci skončili 3. v skupine a tak nepostúpili do ďalších bojov o umiestnenie. (Vereš, Hanzluvka, Bobaľ, Harviš, Bojačko, Poprocky, Marton, Richnavský a Ušala)

            Dna 21.11. 2017 sa uskutočnilo okresné kolo vo florbale dievčat. Dievčatá skončili po ťažkých bojoch na 3. mieste. (Ušalová,  Bačišinová, Fleischerová, Vozárová, Kovačová, Čulková a Berešová)

             

          • Multimediálne predstavenie ASTRONYX

            20. 11. 2017

            Každý malý školák vie, že les je zelený. Ale ako a kde v ňom vlastne žijú zvieratká, ktoré v ňom bývajú? Aby to žiaci prvého stupňa zistili, museli sa 15.11.2017 spoločne prostredníctvom rozprávky vybrať do lesa. Tam práve začalo červenieť zore od prebúdzajúceho sa Slnka a škovránok ohlasoval nové ráno...To, ako les žije a čo všetko ho trápi, čo sa v ňom odohráva deň čo deň našim zvedavým žiakom priblížilo multimediálne predstavenie spoločnosti Astronyx.

          • Imatrikulácia prvákov

            12. 11. 2017

            Deň "D" pre našich prváčikov. Z očí sa dala čítať zvedavosť, nervozita, ale aj sústredenie a radosť. Naši malí veľkí prváci nám ukázali, že učiť sa dá aj hrou, tancom, piesňou. Potom, čo nám ukázali, čo už dokážu, nastala chvíľa, keď spoločne sľúbili, že budú svedomito plniť svoje školské povinnosti a budú sa správať tak, ako sa na veľkých žiakov patrí. Po riaditeľskom teste, ktorý samozrejme zvládli na "1" mohli byť pasovaní na riadnych žiakov Základnej školy Gemerská 2. Tak Vás teda vítame v našom gemerskom kolektíve a prajeme veľa úspechov, prváčikovia naši!

        • Hodiny predmetu Technika a Svet práce
          • Hodiny predmetu Technika a Svet práce

            2. 11. 2017

            Vyučovanie môže byť niekedy aj veľká zábava. Svedčia o tom hodiny Techniky a Svetu práce v školskej záhrade. Žiaci 5. až 8. ročníkov získavajú pracovné návyky pri starostlivosti a skrášľovaní areálu našej školskej záhrady. Keďže počas jesene máme najviac práce s hrabaním lístia, trošku sme sa pri práci aj zahrali. Nahrabali sme niekoľko veľkých kôp lístia a vyrobili z veľkých vriec prírodné "tulivaky". A zábava mohla začať. Posúďte sami.

        • Návšteva KOSITU
          • Návšteva KOSITU

            26. 9. 2017

            V utorok, 13.9. sme sa my,  žiaci III.A a III.C boli pozrieť, ako môžeme chrániť našu Zem tým, že budeme každodenne a správne separovat odpad, ktorý sa následne recykluje. Na exkurziu nás pozvali pracovníci firmy KOSIT. Prednáška, filmy i sútaže padli určite na úrodnú pôdu, pretože čo dnes zachránime, môžeme v budúcnosti obdivovať. 

             
        • ŠVP
          • ŠVP

            24. 7. 2017

            Deň 1. : "Užívame si, počasie je dokonalé. Ani nie horúco, tak pod mrakom ale veľmi príjemne.Už sme boli pri Šírave, hádzali kamienky, všetko podľa plánu".

            Deň 2. : Výlet na Vinianske jazero + Turnaj v stolných hrách - Dáma a Človeče nehnevaj sa! Nikto sa nehneval wink

            Chutí nám ako nikdy predtým! Všetko sme spapali a mali sme aj dupľu! 

            Deň 3. : Pripravení prebádať Morské oko smiley

            Deň 4. : Vyhliadková plavba loďou po Šírave, večer oslava narodenín a vyhodnotenie súťaží

        • Letné športové hry
          • Letné športové hry

            21. 7. 2017

            17. júna 2017 sa uskutočnil 6. ročník Letných športových hier zamestnancov a rodičov školy a 2. ročník Letných športových hier zamestnancov OZ PŠaV Košice I. Podujatie sa konalo v športovom areáli ZŠ Gemerská 2, Košice. Akcia bola finančne zabezpečená z Fondu zdravia Mesta Košice n.f., ktorý prispel na zakúpenie športových potrieb a cien pre športovcov. Účastníci mali možnosť súťažiť vo volejbale, futbale, petangue a v hode šípkami. Príjemné počasie a dobrá nálada sprevádzala podujatie po celý deň.

        • Exkurzia - múzeum Nižná Myšľa
          • Exkurzia - múzeum Nižná Myšľa

            27. 6. 2017

            Dňa 26.6.2017 žiaci 4. ročníka navštívili významné múzeum v Nižnej Myšli, neďaleko Košíc.  Múzeum bolo zriadené v budove kláštora z 13. storočia. Prezentuje a zhromažďuje archeologické a kultúrne pamiatky tohto regiónu. K najvzácnejším predmetom patria nálezy z opevnenej remeselníckej osady, ktorej história siaha až do staršej doby bronzovej a začiatku strednej doby bronzovej. Žiakov zaujali najmä nálezy z hrobiek, kostry a unikátne predmety danej doby. Následne sme sa vybrali prebádať priestory archeologických vykopávok, ktoré v žiakoch prebudili nové túžby stať sa archeológmi. Sme hrdí, že takého skvosty sa nachádzajú v blízkosti nášho mesta a mohli sme ich vidieť.

        • The best of...
          • The best of...

            26. 6. 2017

            The best of... je názov tohtoročného muzikálového predstavenia, ktoré sa dočkalo svojej premiéry 25.a 26. mája 2017 v CVČ Domino v Košiciach. Členovia muzikálového súboru v spolupráci so súborom moderného tanca, folklórnym a speváckym súborom školy od septembra poctivo pracovali, aby divákom predviedli vyše 60-minútové predstavenie plné hudby, spevu, tanca a hovoreného slova. Milovníci muzikálov si prišli na svoje, pretože The best of... bolo prierezom najúspešnejších svetových muzikálov Chorus Line, West Side Story, Pomáda, High School Musical, Rebelové, Na skle maľované a Hairspray. Divákom sa predstavenie veľmi páčilo, o čom svedčil neutíchajúci potlesk a pochvala hereckých, speváckych či tanečných výkonov našich žiakov. Je to super, že na našej škole funguje tento muzikál, pretože každoročne už od septembra sa máme na čo tešiť.

        • Pravá vodovodná show
          • Pravá vodovodná show

            15. 6. 2017

            Kampaň Nech sa páči vodovodná podporuje pitie zdravej, kvalitnej a čistej vody z vodovodu, ktorá je dostupná v každej domácnosti. Keďže aj my máme radi čistú vodu, zapojili sme sa do súťaže, ktorú organizovala Východoslovenská vodárenská spoločnosť. Ukázalo sa, že sa oplatilo smiley Vyžrebovaní žiaci 2.C triedy sa zúčastnili PRAVEJ VODOVODNEJ SHOW, ktorá sa konala v Kulturparku dňa 7.6.2017. V programe vystúpili známe kapely ako Peter Bic Project, Nocadeň, Lina Mayer a mnoho ďalších. Naše deti sa na chvíľočku stali i hercami vďaka divadlu Haliganda. Zaujímavé tanečné vystúpenia, množstvo súťaží, kopec zábavy a autogramiáda, to všetko sme si užili v tento pre nás výnimočný deň. Naše „malé kvapky“ sa veľmi tešili z množstva darčekov, ktorými ich obdarovali. Odchádzali s množstvom zážitkov a plní nadšenia.

        • Mňamkáči - 2. polrok
          • Mňamkáči - 2. polrok

            13. 6. 2017

            Aj v druhom polroku naši malí MŇAMKÁČI usilovne pracovali. Podarilo sa im spoločne pripraviť veľa obľúbených, sladkých, slaných ale i zdravých dobrôt. Presvedčili sme sa, že ich príprava môže byť  veľmi zábavná. Všetci predviedli svoju šikovnosť,  kreativitu a tvorivosť. Po takýchto výkonoch zostali tanieriky stále úplne prázdne. Skúste to aj vy smiley Dobrú chuť!