• Akcie školy

        • Hviezdoslavov Kubín
          • Hviezdoslavov Kubín

            5. 3. 2017

            2. marca sa popoludnie v našej škole nieslo v znamení hovoreného slova. V dvoch slávnostne vyzdobených triedach sa uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Na súťaži sa zúčastnili tí najlepší recitátori od 2. po 9. ročník.  Všetci z nich boli na svoje vystúpenie skvelo pripravení a pod vedením svojich pani učiteliek podali perfektné výkony. Zvíťaziť síce mohli iba niektorí, ale skutočnými víťazmi boli všetci zúčastnení. Víťazi školského kola v jednotlivých kategóriách – Saška Csorbová, Miriam Darašová, Sofia Siegfriedová, Patrik Mosnáček a Sara Slovinská budú reprezentovať našu školu na okresnom kole tejto súťaže dňa 28. marca, do ktorého im držíme palce.

        • Karnevalové veselie
          • Karnevalové veselie

            26. 2. 2017

            Fašiangy sú symbolom veselosti, zábavy a hlavne obdobím maškarných karnevalov. V piatok 17. februára 2017 sa v našej základnej škole uskutočnil dlho očakávaný školský karneval. Žiaci 1. stupňa si dali na výbere masiek naozaj záležať. Už od prvej vyučovacej hodiny boli oblečení v maskách, aby si mohli vychutnať trošku netradičné vyučovanie. Po veľkej prestávke do pekne vyzdobenej telocvične zavítali rôzne rozprávkové bytosti: ježibaby, víly, princezné ale aj kovboji, piráti, vojaci, množstvo zvieratiek a veľa iných masiek s rozžiarenými očkami. Všetky masky sa veselo zabávali, šantili, tancovali a samozrejme aj súťažili.  Všetci boli spokojní s priebehom karnevalu a už teraz sa tešia na ten budúci. Zábava bola výborná a kto zmeškal, môže prísť o rok.

        • KOZMIX
          • KOZMIX

            19. 2. 2017

            V tomto školskom roku sa žiaci 2.-4. ročníka zapojili do atraktívneho učenia prostredníctvom interaktívnych digitálnych lekcií z takmer všetkých predmetov, ktoré sa vyučujú na 1. stupni ZŠ. Za ich výsledky v tomto projekte boli odmenení certifikátom, ktorý si právom zaslúžili. Dùfame, že to nie je ich posledný a ešte raz všetkým gratulujeme!  :) 

             
        • Show Cup 2017
          • Show Cup 2017

            13. 2. 2017

            V sobotu 11. februára 2017 sa v košickom Kulturparku konala celoslovenská tanečná súťaž SHOW CUP 2017, na ktorej sa zúčastnili i členovia našich dvoch tanečných súborov, a to folklórneho súboru školy a súboru moderného tanca. Naši tanečníci z oboch súborov si na nej vybojovali spomedzi 152 tanečných choreografií neuveriteľné štyri prvé a jedno druhé miesto. Tancovali síce od rána do neskorého večera, ale výsledok naozaj stál za to. Či veľkí, či tí menší tanečníci dokázali, že tanec má na našej škole zelenú. V marci ich čaká ďalšie meranie ich talentu na tanečnej súťaži DANCE CITY 2017, na ktorú sa už odteraz intenzívne pripravujú.

        • Športový deň rodičov 2017
          • Športový deň rodičov 2017

            24. 1. 2017

            Dňa 21. januára 2017 sa uskutočnil 15. ročník športového dňa rodičov a zamestnancov školy. Viac ako 80 účastníkov, vrátane detí, sa zapojilo do súťaží vo volejbale, basketbale, futbale a v hode šípkami. Deti mali možnosť zahrať si vybíjanú a súťažiť v rôznych pohybových hrách. Odmenou pre všetkých bol vynikajúci guláš, ktorý aj napriek mrazu uvarili tradiční variči gulášu.

        • Rovesnícky výcvik
          • Rovesnícky výcvik

            22. 1. 2017

            Začiatkom školského roka 2016/2017 sa vybraní žiaci 7. ročníka zúčastnili 3-dňového rovesníckeho výcviku, ktorého cieľom je vytvoriť skupinu, ktorá bude aktívne pôsobiť v oblasti prevencie látkových i nelátkových závislostí, ale i prevencie nežiaduceho správania sa žiakov na škole. V rámci tohto výcviku sa podrobnejšie oboznámili s problematikou primárnej prevencie voči návykovým látkam. Realizovali viaceré aktivity na osvojenie si stratégii odmietania legálnych a najmä nelegálnych drog. Počas celého výcviku sa učili rozvíjať verbálnu i neverbálnu komunikáciu, aby získané informácie vedeli primerane podať svojim rovesníkom, s dôrazom na formovanie zdravého životného štýlu a rozvoj zdravej osobnosti. Aktivity následne predviedli v triedach v rámci Európskeho týždňa boja proti drogám

        • Šaliansky Maťko
          • Šaliansky Maťko

            8. 1. 2017

            Bola raz jedna malebná krajina – Slovensko sa zvala. V nej malé mestečko Šaľa. A tá Šaľa Šalianskeho Maťka Jozefa Cígera Hronského mala. Dňa 15.12.2016 sa aj u nás konalo školské kolo tejto známej súťaže v prednese povestí. Z množstva šikovných a nádejných mladých súťažiacich získali:  v I. kategórii:  1. miesto: Miriam Darašová (2.C), v II. kategórii:  1.miesto: Daniel Cangár (5.A) a v III. kategórii: 1. miesto: Júlia Chovanová (6.A)

            Srdečne blahoželáme!

        • Mikulášsky koncert - LitPark
          • Mikulášsky koncert - LitPark

            8. 1. 2017

            Knižnica pre mládež mesta Košice nám dňa 7.12.2016 opäť prichystala krásne predvianočné podujatie, ktoré potešilo, ale taktiež podnietilo k zamysleniu našich malých druhákov. Obzvlášť  vzácne boli tieto dni, kedy prebiehala celoslovenská aktivita Celé Slovensko číta deťom. Prišiel ju podporiť aj hudobník a zabávač Janko Hrubovčák, ktorého Mikulášsky koncert bol skvelý.

        • Súťaž v zimnom aranžovaní
          • Súťaž v zimnom aranžovaní

            12. 12. 2016

            V decembri sa žiačka naša škola prvýkrát zúčastnila súťaže v zimnom aranžovaní, ktorú organizovalo CVČ Domino. Svojím výtvorom si vyslúžila postup do krajského kola tejto súťaže, ktoré sa konalo 8. decembra.  Tam, spomedzi  14 aranžujúcich žiakov získala naša žiačka Ela Palaščáková Diplom za kreativitu.  Jej vianočná hviezda bola zo všetkých výrobkov najkreatívnejšia. Veríme, že toto bol prvý väčší úspech v aranžovaní, a že ju to posunie ďalej v nápadoch i v tvorbe. 

        • Záložka do knihy spája školy
          • Záložka do knihy spája školy

            12. 12. 2016

            Čítam, čítaš, čítame je medzinárodný česko-slovenský projekt zameraný na podporu čítania. Keďže tento školský rok vyhlásilo Ministerstvo školstva SR za Rok čitateľskej gramotnosti, aj naša škola sa do tohto projektu zapojila. Tento projekt je projektom, ktorý má podporiť čitateľskú gramotnosť žiakov. Žiaci ľubovoľnou formou a technikou vytvorili záložky, ktoré budú odoslané partnerskej škole zo Spiškého Hrhova koncom októbra. Na oplátku nám naša partnerská škola pošle záložky, ktoré vytvorili ich žiaci a my ich rozdáme žiakom, ktorí sa do projektu zapojili.  Z našej školy sa do projektu zapojilo 121 žiakov a veríme, že toto je len začiatkom prebúdzania záujmu o čítanie a o knihy.

        • Červené stužky
          • Červené stužky

            12. 12. 2016

            Dňa 1. decembra sa žiaci našej školy pripojili ku celosvetovej kampani Cervené stužky. Ziaci vytvorili červenú stužku, ktorá symbolizuje boj proti zákernému ochoreniu AIDS, na ktoré  každoročne umrie niekoľko tisíc ľudí vrátane detí. Táto kampaň sa uskutočňuje pod záštitou Cerveného kríža.

        • Krúžok Mňamkáčik - I.
          • Krúžok Mňamkáčik - I.

            12. 12. 2016

             V záujmovom útvare Varenie si  naši malí MŇAMKÁČI stihli už všeličo dobré,  veselé, zdravé i chutné pripraviť. Nepichľavých zdravých ježkov, veselé kravičky,  sladučké šuhajdy, tekvičky so zdravou  nátierkou, zubaté strašidielka, sladké koláčiky, slané tyčinky a vláčik plný usmievavých detí. Už  teraz nám „tečú slinky“ pri pomyslení na to, čo všetko nás ešte čaká

            Domňamkáčenia priatelia! 

        • Plavecký výcvik - 3. ročník
          • Plavecký výcvik - 3. ročník

            18. 10. 2016

            Viete plávať? Tak naši tretiaci už vedia.Usmiaty Od 26. 9. do 14. 10. absolvovali základný plavecký výcvik na ZŠ Družicová. Celé 3 týždne sa snažili naučiť plávať alebo sa ešte viac v plávaní zdokonaliť. Postupne zvládli základy 3 plaveckých štýlov, naučili sa plávať štafetu, vyskúšali si aj skok do vody. Na záver preukázali svoju vytrvalosť a súťaživosť. Všetci zaslúžene dostali diplom a malé sladké prekvapenie.

        • Beseda - mladé budúce záchranárky
          • Beseda - mladé budúce záchranárky

            17. 10. 2016

            Mladé budúce záchranárky prišli druhákov oboznámiť s tým, ako sa správať v prípade nehody, aké číslo volať a ako sa správať pri úrazoch. Žiaci si vyskúšali poskytnutie prvej pomoci pri popáleninách na pacientovi -  spolužiakovi. Všetkým žiakom sa táto akcia páčila a už teraz sa tešia na ďalšie stretnutie.  

        • Beseda - Stomatohygiena
          • Beseda - Stomatohygiena

            16. 10. 2016

            Viete akým spôsobom a ako dlho si máte čistiť zuby? Keďže nás – žiakov prvého stupňa navštívila milá teta Zubkáčiková, my to už všetci vieme. yes  Sú to aspoň tri minúty. Viacerí z nás si mohli vyskúšať čistenie „megazúbkov“, dozvedeli sme sa, ako sa o zúbky starať, čo im prospieva a čo nie.

        • Návšteva LitParku
          • Návšteva LitParku

            16. 10. 2016

            Žiaci druhého ročníka pri návšteve LitParku navštívili množstvo európskych krajín.

            Neveríte? smiley Prostredníctvom úžasných rozprávkových kníh, reprezentujúcich bohatú ľudovú tvorivosť jednotlivých členských krajín EU, ilustrácii a interaktívnej rozprávkovej mapy Európskej únie, sme nielen spoznali podrobnosti národných tradícii a kultúr jednotlivých štátov, ale taktiež sme si otestovali svoje znalosti.