• Akcie školy

        • Účelové cvičenie
          • Účelové cvičenie

            11. 10. 2015

            Po teoretickej časti účelového cvičenia sme praktickú časť ÚC začali trochu netradične. Vo štvrtok 17. 9. prebiehala v meste súťaž zdravotníckych záchranných družstiev a tak sme mali možnosť oboznámiť sa s poskytovaním prvej pomoci od najpovolanejších osôb.

        • Otvorenie školského roka
          • Otvorenie školského roka

            12. 10. 2015

            V príjemnom počasí sme otvorili dňa 2. septembra školský rok 2015/2016. Na školskom dvore sme za účasti zástupcu starostu MČ Košice-Juh p. Štefana Karahutu privítali pekným kultúrnym programom všetkých žiakov a zamestnancov školy. P. riaditeľ v príhovore privítal nových prvákov a ich rodičov a zaželal všetkým žiakom mnoho úspechov v učení i reprezentácii školy počas celého školského roka.

        • Rozlúčka deviatakov
          • Rozlúčka deviatakov

            2. 9. 2015

            Fantasticky, na vysokej spoločenskej úrovni, sa 25. júna rozlúčili so školou naši deviataci. Po prezentáciách a kultúrnom programe pokračovala rozlúčka takmer 80 rodičov, učiteľov a žiakov pri hudbe a družnej debate.

        • Olympijský deň
          • Olympijský deň

            2. 9. 2015

            22. júna 2015 sme sa zapojili do celoslovenského podujatia "Olympijský deň" Za prítomnosti p. MUDr. Bartolomeja Magyara, člena klubu košických olympionikov sa učitelia a žiaci školy venovali športovým aktivitám.

        • Návšteva LitParku
          • Návšteva LitParku

            21. 6. 2015

            Naši prváci chodia do knižnice veľmi radi. Okrem toho, že si odtiaľ vždy prinesú domov zaujímavú knihu na čítanie,  teta knihovníčka im vždy pripraví výbornú besedu. Dnes nás prekvapila eko témou, ktorá všetkých zaujala. Mali sme super aktivity, ktoré nás nielen pobavili, ale nás aj veľa naučili - ako dlho sa v prírode rozkladá napr. žuvačka, konzerva, plast, železo.... alebo či vieme triediť odpad..... alebo čo sa nachádza vo vzduchu, vode, na zemi... 

        • Muzikál Dievča odinakiaľ
          • Muzikál Dievča odinakiaľ

            14. 6. 2015

            Vrcholom kultúrneho života školy sú už tradične premiéry muzikálov. V tomto roku sa v CVČ na Popradskej ul. v dňoch 4. a 5. 6. 2015 v 4 vystúpeniach predstavili žiaci pod vedením p. uč. Štefanikovej a Pavlulikovej s hrou Dievča odinakiaľ. Dojímavý príbeh, výborné herecké a spevácke výkony vyvolali u prítomných silné emócie a hrdosť na prácu učiteľov a výkony žiakov.

        • Letné športové hry 2015
          • Letné športové hry 2015

            14. 6. 2015

            Takmer 60 rodičov, zamestnancov školy a žiakov sa zúčastnilo na 5. ročníku letných športových hier. Aj napriek úmornej horúčave bolo ihrisko stále obsadené športu chtivými účastníkmi. Volejbal, futbal, ringo a petangue skončili v neskorých popoludňajších hodinách. Športovať tak dlho sme vydržali aj vďaka výbornému guľášu, ktorý sme si sami navarili.

        • Slávik Slovenska 2015
          • Slávik Slovenska 2015

            1. 6. 2015

            Dňa 15. 5. 2015 sa víťazi školského kola speváckej súťaže v interpretácii slovenskej ľudovej piesne Slávik Slovenska 2015, zúčastnili okresného kola už 25. ročníka tejto súťaže. Sofia S. Lengyelová sa stala víťazkou okresného kola za Košice IV. a reprezentovala nás na krajskom kole. VIDEO

        • Súťaže - máj 2015
          • Súťaže - máj 2015

            1. 6. 2015

            Celoslovenská súťaž Pre-de-ta 2015 sa konala v dňoch 14.-15.5.2015 v Košiciach. S tancom "Mini námorná akadémia" získali naše mladšie dievčatá, členky súboru Gemkáčik 1. miesto a staršie dievčatá tancom "Keď nás mama nevidí" získali 3. miesto.yesPri príležitosti Medzinárodného dňa múzeí získali žiaci VI.B triedy - 1. miesto v súťaži "Hraj o cenu Východoslovenského múzea".

        • Škola plná talentov - 2015
          • Škola plná talentov - 2015

            11. 5. 2015

            5. mája 2015 žila celá škola súťažou Škola plná talentov. Dlhodobú celoročnú súťaž medzi košickými školami sme s veľkým náskokom vyhrali. Žiaľ vo finále sme neobhájili vlaňajšie prvenstvo, ale i 2. miesto je pekným úspechom našich talentovaných žiakov.

        • CITY RUN 2015
          • CITY RUN 2015

            12. 5. 2015

            Tradičná akcia CITY RUN sa uskutočnila dňa 6. mája 2015 na Hlavnej ulici. Viac ako 30 učiteľov a žiakov našej školy sa zapojilo do tejto charitatívnej akcie, ktorej výťažok išiel tohto roku pre Špeciálnu základnú školu pre telesne postihnutých na Opatovskej ul.

        • Literárne Košice J. Štiavnického
          • Literárne Košice J. Štiavnického

            7. 5. 2015

            V pondelok, 4. mája 2015, sme sa s našimi žiakmi zúčastnili vyhodnotenia súťaže Literárne Košice J. Štiavnického v Knižnici LitPark. Do 20. ročníka tejto literárnej súťaže sa zapojili aj naši žiaci. Porotcovia to nemali jednoduché, pretože do súťaže bolo celkovo zaslaných 285 literárnych prác.  Jedna naša  žiačka, Liliana Almašiová (V.B) bola so svojou literárnou prácou  na tému V našej škole sa dejú čudné veci úspešná a získala od poroty čestné uznanie. Srdečne jej blahoželáme a ďakujeme aj ostatným, ktorí sa svojimi prácami do súťaže zapojili.

        • Deň Zeme - Farebný týždeň Zeme
          • Deň Zeme - Farebný týždeň Zeme

            7. 5. 2015

            Máme za sebou týždeň, ktorý sa spájal s našou planétou, s našou Zemou. V stredu sme oslávili Deň Zeme, ale vlastne zasvätili sme jej celý týždeň. Úctu k našej planéte, k darom, ktoré nám poskytuje a vďaka ktorým sme tu, sme vyjadrili rôznymi aktivitami i Farebným týždňom Zeme. Veľká vďaka patrí našim deviatakom, ktorí si s učiteľmi aspoň na jeden deň vymenili svoje role a učili žiakov na I. stupni, odovzdávali im svoje vedomosti o Zemi, životnom prostredí i odpadoch a robili s nimi rôzne aktivity.

            Veľká vďaka tiež patrí aj všetkým ostatným žiakom, ktorí si každý deň obliekli tričko inej farby a prejavili tak spolupatričnosť i snahu zapojiť sa do našich aktivít. Víťazom Farebného týždňa Zeme sa stala trieda IV.A, ktorá získala 100 %. Na 2. mieste sa umiestnila V.A trieda so ziskom 99 % a 3. miesto obsadila VII.B trieda so ziskom 98,4 %. Výsledky boli veľmi tesné. Súťaž sme však vyhodnotili aj v rámci I. a II. stupňa, kde sa na 1. mieste umiestnili už spomínané triedy, a to IV.A a V.A. Víťazom blahoželáme a získavajú odmenu vo forme výučby jedného dňa podľa vlastného rozvrhu.  Tešíme sa na budúci rok.

        • Slávik Slovenska 2015
          • Slávik Slovenska 2015

            21. 4. 2015

            Dňa 16. apríla 2015 sa uskutočnilo školské kolo súťaže v speve ľudovej piesne Slávik Slovenska 2015. Porota sa zhodla na názore, že v tomto roku sme mali možnosť počuť množstvo krásnych vystúpení. Na okresnom kole nás budú reprezentovať P. Mosnáček, V. Tomčová a S. S. Lengyelová.

        • Čitateľské blúznenie
          • Čitateľské blúznenie

            8. 4. 2015

            Marec – mesiac knihy sa oslavoval aj na našej škole. Pri tejto príležitosti naša škola zorganizovala pre žiakov 1.-5. ročníka školskú súťaž Čitateľské blúznenie.  Žiaci v zmiešaných družstvách zachraňovali obec Čitatovce, a to splnením rôznych disciplín, za ktoré získavali mince Čitatky.  Deti súťaž začali vytvorením erbu pre obec a potom postupovali  cez jednotlivé disciplíny až do cieľa. Museli zdolať napríklad čítanie s porozumením, popletené hlásky, autorov kníh i názvy diel,  museli rozpliesť aj popletenú rozprávku. Svoje sily si zmerali aj vo vedomostnom kvíze, v rozprávkových hádankách i v pantomíme.  Víťazom sa stali všetci súťažiaci, pretože všetci aktívne a tvorivo riešili jednotlivé úlohy, a tak  navrátili do obce Čitatovce život i radosť z čítania kníh.

        • Deň narcisov 2015
          • Deň narcisov 2015

            8. 4. 2015

            Deň narcisov je jediná verejno-prospešná zbierka Ligy proti rakovine a tento rok sa konla už po 19-ty krát. Ulice miest a obcí v jediný deň v roku – v piatok, 27. marca 2015 - zaplavili žlté narcisy a každý, kto si ich pripol na svoj odev, týmto gestom vyjadril podporu a spolupatričnosť s tými, ktorí bojujú s rakovinou. Tohtoročný Deň narcisov sa niesol v duchu „NEPOMÁHAJÚ PRETO, ABY SA ZVIDITEĽNILI“. Pripnutím žltého kvietku v Deň narcisov vyjadrujeme onkologickým pacientom, že nie sú vo svojom ochorení sami, že ich boj sa týka nás všetkých a že majú i našu podporu. Do tejto zbieky sa zapojila aj naša škola. Žiaci a zamestnanci školy mohli dobrovoľným príspevkom do pokladničky podporiť onkologických pacientov. V tomto roku sme tak spoločne vyzbierali sumu 181,93 €. Všetkým, ktorí na Deň narcisov v piatok, 27. marca 2015 nezabudli, ĎAKUJEME.