• Akcie školy

        • Farebný týždeň Zeme
          • Farebný týždeň Zeme

            1. 5. 2016

            Každý deň od 18. do 22. apríla 2016 prišli žiaci v jednofarebnom oblečení. Po žltom dni nasledoval červený, potom modrý, biely a všetko vyvrcholilo v piatok na Deň Zeme, keď žiaci prišli v zelenom oblečení a celý deň pracovali na stanoviskách venovaným environmentálnej výchove.

        • Deň narcisov 2016
          • Deň narcisov 2016

            20. 4. 2016

            V tomto roku je to už 20. ročník, čo Liga proti rakovine organizuje zbierku na pomoc onkologicky chorým pacientom. Naša škola sa do tejto zbierky aktívne zapája už 10 rokov. Malými žltými narcisami si tak každý rok pripomíname význam ochrany zdravia pred nádorovými ochoreniami. Tento deň nám umožňuje prejaviť spolupatričnosť so všetkými, ktorí touto ťažkou životnou skúškou prechádzajú alebo prechádzali. V tomto roku sa nám podarilo vyzbierať 242,67 eur. Všetkým, ktorí sa do tejto akcie zapojili pekne ĎAKUJEME. 
             
             

        • Noc s Andersenom
          • Noc s Andersenom

            10. 4. 2016

            1. apríla sa v našej škole konala prvýkrát Noc s Andersenom. Piataci a šiestaci tak zažili krásny večer i noc v škole. Naša škola sa prvýkrát zapojila do medzinárodnej akcie Noc s Andersenom, ktorú organizuje česká knižnica a prebieha v ten istý deň v mnohých krajinách Európy.  Pre žiakov bol pripravený program plný aktivít, zábavy i čítania Andersenových rozprávok. Spolu sme na školskom dvore zasadili živý rozprávkový strom, potom sme si vyrobili šikovnými rukami aj rozprávkový strom s plodmi ilustrácií Adersenových rozprávok, kreslili sme, počúvali i pozerali rozprávku a samozrejme čítali rozprávky H. CH. Andersena a hľadali rozprávkový poklad.   Veríme, že táto noc nebola posledná, ale že sa ňou začala písať tradícia tejto akcie v škole.

        • Deň učiteľov 2016 - Štrbské pleso
          • Deň učiteľov 2016 - Štrbské pleso

            10. 4. 2016

            Netradičný Deň učiteľov absolvovali pedagogickí aj nepedagogickí zamestnanci školy v utorok 29. marca 2016 na Štrbskom plese. Po príchode väčšina účastníkov absolvovala nenáročnú túru za pekného počasia v zasneženej prírode na Jamské plesá. Po návrate na Štrbské pleso nás čakal chutný obed v hoteli Solisko, po ktorom nám veľmi dobre padla ešte krátka prechádzka okolo plesa do Areálu snov. Unavení, ale spokojní sme sa vrátili vo večerných hodinách do Košíc.

          • 12. MAREC 2016

            20. 3. 2016

            V sobotu 12. marca mali možnosť rodičia budúcich prvákov spolu aj s deťmi navštíviť školu v rámci Dňa otvorených dverí. Ochotné p. učiteľky ich sprevádzali po všetkých zákutiach školy a odpovedali na ich zvedavé otázky.

            V tento deň sme pozvali na stretnutie aj naše bývalé kolegyne - dôchodkyne. V príjemnej atmosfére sa pospomínalo na minulé časy strávené v škole.

            Aby toho nebolo dosť, tak športuchtiví účastníci si zašportovali v telocvični a všetci sa zúčastnili na súťaži v hádzaní šípok, ktorú vyhrala p. asistentka K. Kopčíková.

            Po skončení týchto akcií všetkým veľmi chutilo obedové menu pripravené kolegyňami. smileywinkyes

        • Návšteva knižnice - III.A
          • Návšteva knižnice - III.A

            6. 3. 2016

            V pondelok, 22.2. sme boli v knižnici. Bolo to mimoriadné podujatie. Nerozprávali sme sa iba o knižkách, ale priamo sme si vyskúšali prácu vedcov v odbore geológia a mineralógia. Ukážky pre nás pripravili tety zo SAV. Bolo to veľmi poučné i zábavné. Istotne to nebolo naposledy.

        • Šaliansky Maťko - obvodné kolo
          • Šaliansky Maťko - obvodné kolo

            15. 2. 2016

            27. januára 2016 si naše víťazky školského kola v prednese povestí Šaliansky Maťko zasúťažili v obvodnom kole tejto súťaže v CVČ Domino. Našu ZŠ reprezentovali žiačky: v I. kategórii Patrícia Onofrejová, v II. kategórii Katarína Sedláková a v III. kategórii Sára Slovinská. V obvodnom kole získala Sára Slovinská 3. miesto. Blahoželáme! 

        • Športový deň rodičov - február 2016
          • Športový deň rodičov - február 2016

            15. 2. 2016

            14. ročník športového dňa rodičov a učiteľov sa uskutočnil v sobotu 6. februára. Stretlo sa tu viac ako 80 rodičov, učiteľov a žiakov. Súťažilo sa vo volejbale, basketbale, vybíjanej, futbale a v hode šípkami. Pri záverečnom vyhodnotení boli najlepší ocenení diplomami a vecnými cenami a všetci si pochutili na vlastnoručne uvarenom guláši.

        • Vianočná akadémia
          • Vianočná akadémia

            10. 1. 2016

            V Kultúrno-spoločenskom centre Južan sa uskutočnila v utorok 15.12.2015 Vianočná akadémia žiakov našej školy. Dopoludňajšie vystúpenie pre žiakov a popoludňajšie pre rodičov sa stretlo s veľkým záujmom prítomných a bolo ocenené dlhotrvajúcim potleskom. Naše p. učiteľky a žiaci opäť raz ukázali, že dokážu pripraviť hodnotné a krásne programy.

        • Mikuláš v Kulturparku
          • Mikuláš v Kulturparku

            13. 12. 2015

            Blížil sa Mikuláš, a tak sa naši žiaci z ročníkov 1.-4. vybrali do KULTURPARK-u na Mikulášske predstavenie "Štyri ročné obdobia". Po pekných tanečných vystúpeniach medzi deti zavítal anjel, čert a Mikuláš s mikulášskou nádielkou. 

        • Svetový deň výživy
          • Svetový deň výživy

            25. 10. 2015

            Zaujímavou formou bol sprostredkovaný Svetový deň výživy - 16. október. Každá trieda 1. - 9. ročníka mala možnosť ochutnať počas celého piatkového vyučovania z 12 druhov nátierok, ovocia, či sladkej maškrty. Pri tom prebiehala anketa o výsledkoch, ktorej sa viac dozviete v školskom časopise Gemko.

        • Návšteva ministra školstva SR
          • Návšteva ministra školstva SR

            12. 10. 2015

            Dňa 2.10.2015 navštívil našu školu minister školstva, vedy, výskumu a športu p. Juraj Draxler.

            Pán minister sa oboznámil s históriou najstaršej košickej školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Košice a zaujímal sa o súčasné dianie na škole. Potom pán minister v sprievode riaditeľa školy, námestníčky primátora p. Lenártovej, námestníka primátora p. Petrušku a vedúcej oddelenia školstva p. Kavečanskej navštívil niektoré triedy a prezrel si vonkajší areál školy.

                       

          • Biela pastelka

            12. 10. 2015

            Už tradične sa zapájame do akcie Biela pastelka. Žiaci a zamestnanci školy, ktorí sa rozhodli zakúpiť si bielu pastelku za symbolickú cenu, prispeli na nákup kompenzačných pomôcok pre zrakovo postihnutých ľudí. Tohto roku sme prispeli sumou 95,66 €.