• Akcie školy

          • Noc s Andersenom

            26. 3. 2024

            Obľúbená akcia žiakov Noc s Andersenom nechýbala ani tohto roku. Zúčastnilo sa jej 113 žiakov 1. stupňa, ktorí si užili večer v duchu rôznorodých aktivít zameraných na tvorbu Jozefa Pavloviča, Márie Ďuríčkovej, Dňa vody, Snehovej kráľovnej, vyrobili si vlastnú etiketu na fľašu, brmbolce s rozprávkou Guľko Bombuľko,  zahrali sa na mravce a blúdili v mravenisku ako Bračekovia - mravčekovia  a absolvovali kvíz o Krtkovi.  Deti sa vyšantili pri hľadaní indícií v tme a vyvrcholením bola túžobne očakávaná vankúšová bitka.  Aj keď sme nestrávili v škole noc s prespávačkou až do rána, zažili sme kopec zábavy a srandy.

        • Tancuje celá škola
          • Tancuje celá škola

            24. 3. 2024

            Neveríte? Naši super malí i väčší tanečníci to totiž dokázali v piatok na 8. ročníku tanečnej súťaže Dance City. Centrum voľného času na Popradskej ulici sa už od rána zapĺňalo tanečníkmi rôzneho veku z množstva košických základných škôl. Pred slávnostným otvorením súťaže dýchala preplnená sála napätím i radostným očakávaním detí, trénerov, rodičov či tanca chtivých divákov.

            O 9.00 to začalo! Hip hop, disko, balet, folklór, scénický tanec či show predstavenia sa striedali s búrlivým potleskom divákov a spokojným úsmevom členov poroty. Chvíle napätého čakania na vyhodnotenie vypĺňali humorom nabité moderátorské vstupy Janka Garbara, pri ktorých deti zabudli na akúkoľvek trému. Našu školu reprezentovali v súťaži štyri tanečné choreografie, v ktorých sa predstavili členovia tanečného súboru StarDance a folklórneho súboru Cverna od 1. po  9. ročník. To, že deti na Gemerskej tancujú nielen rady, ale aj veľmi dobre, svedčí aj úžasný výsledok na tejto súťaži, kde naši tanečníci vybojovali tri prvé a jedno druhé miesto. Naša radosť a hrdosť na talent našich detí je o to väčšia, že v porote zasadli skutoční profesionáli v oblasti tanca.

            Všetkým našim úspešným tanečníkom blahoželáme a ak by vám bolo ľúto, že ste ich skvelé výkony na vlastné oči nevideli, srdečne vás pozývame na premiéry nášho nového školského muzikálu Zo života Rebe(l)ky 30. a 31. mája 2024 do košického Kulturparku. Tam vás presvedčíme, že na Gemerskej tancuje naozaj celá škola. 

          • Malí spisovatelia z 1.B

            24. 3. 2024

            Keďže mesiac marec patrí knihám aj my veľkí prváci sme sa zahrali na takých. Najprv nám pani vychovávateľka Lenka povedala ako sa od začiatku taká kniha vyrába, kto každý sa na jej výrobe podieľa. Potom si už každý mini spisovateľ premyslel príbeh, rozprávku, ktorú sám vytvorí do svojej knihy. Úlohou bola aj ilustrácia, ktorá tomu dodala neuveriteľný punc. Ja skláňam klobúk dole pred nimi ako sa s tým popasovali… veď sú to len prváci a tie diela sú úžasné. Ďakujem vám múdre sovičky, vaša vychovávateľka Lenka

          • Svetový deň vody v ŠKD 2.A

            24. 3. 2024

            Svetový deň vody 22. marec - je to medzinárodný deň oslavy vody a hlavne príležitosť dozvedieť sa viac o problémoch súvisiacich s vodou. Tohtoročná téma svetového dňa - VODA PRE MIER - upozorňuje na to, že nedostatok vody môže viesť k sociálnym nepokojom konfliktom. Voda je nielen dôležitá pre naše telo, je aj zdrojom, ktorý využívame každý deň. Tento deň si pripomenuli aj deti 2.A ŠKD formou zážitkového vyučovania. Pracovali jednotlivo aj v skupinách na rôznych aktivitách. Takto sa obohatili o nové poznatky týkajúce sa vody a dozvedeli sa aj mnohé zaujímavosti .Súčasťou tohto zážitkového vyučovania bola aj voľba kráľa svetovej kvapky vody, ktorým sa stal Jakub Veres. Blahoželáme a ďakujeme p. vychovávateľke za skvelé popoludnie.

          • Ponožkový deň

            24. 3. 2024

            21. marca sme v škole prejavili spolupatričnosť  s ľuďmi s Downovým syndrómom a obuli sme si ponožky rôznych vzorov a farieb. Spolu sme tak strávili zaujímavý tematický ponožkový deň.

          • Zmrzlinová párty v ŠKD 1.A

            20. 3. 2024

            Tak, ako deti oslavujú svoje narodeniny a meniny v rámci  triedneho kolektívu, nosia keksíky, čokoládky, lízanky, chcela tak urobiť aj p. vych. Ewička a pohostiť svoje deťúrence niečím fajným a netradičný. Rozbehla sa preto v herni ŠKD narodeninová zmrzlinovo-šlahačkovo-piškótová párty plná chutných sladkých pohárikov a tanečkov …Bolo nám pohodovo, slávnostne a inak než zvyčajne.

          • Deň otvorených dverí na Gemerskej

            19. 3. 2024

            Marcový Deň otvorených dverí na Gemerskej sa niesol v duchu príchodu jari a Veľkej noci. Okrem tried, v ktorých sa budú učiť ako prváci od nového školského roka sa deti vyšantili v telocvični, tance moderné i folklórne si pozreli v tanečnej miestnosti, vyskúšali, ako sa programujú Lego roboti.  Zaujímali ich aj netradičné formy učenia anglického jazyka, cvičenie matematiky so zajačikom a vyrobili si z vrecúška papierových zajačikov, v ktorých si odniesli popcorn. Veľkým ťahákom boli živé zvieratká v učebni biológie, ktoré mohli nielen chytiť a pohladkať, ale aj nakŕmiť. Po prehliadke školy všetci dostali na tento deň pamätný list. Veríme, že sa vidíme v septembri.

        • OZNAM - TESTOVANIE 9
          • OZNAM - TESTOVANIE 9

            14. 3. 2024

            Celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka základných škôl vrátane žiakov so zdravotným znevýhodnením (okrem žiakov s mentálnym postihnutím) pod názvom Testovanie 9-2024 sa uskutoční

            20. marca 2024 (streda)

            z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra. Náhradný termín testovania sa uskutoční 4. apríla 2024 (štvrtok).  

            Viac informácii v priloženom súbore Testovanie_9_2023_2024.pdf

          • Prvouka v 2.B netradične

            13. 3. 2024

            Keď nás učenie zaujíma, hneď máme aj plno nápadov, ako si ho spestriť. A to práve urobili aj žiaci z 2.B triedy. Svoje vedomosti o mravčekoch využili na prípravu zaujímavých projektov a svojim spolužiakom porozprávali a ukázali, ako si vyrobili mravenisko. V mravenisku  nezabudli ani  na chodbičky, komôrky a skladiská potravy. No a mravcov tam bolo tiež neúrekom.

          • Deň dvojíc

            8. 3. 2024

            Medzi najobľúbenejšie tematické dni patrí aj Deň dvojíc a tak sme si piatok spríjemnili týmto dňom. V škole sa to hemžilo dvojicami, dvojičkami, trojicami, človek mal pocit, akoby videl dvojmo či trojmo. Posúďte sami.

          • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo

            8. 3. 2024

            V našej škole sa ako po minulé roky konalo školské kolo súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Zúčastnilo sa na ňom asi 40 recitátorov z 2. – 9. ročníka. Odborná porota, ktorá pozostávala z učiteľov 1. stupňa a vyučujúcich slovenského jazyka, si užila mnoho krásnych prednesov. Pani učiteľky ocenili hlavne výber vhodných súčasných textov a neustále rastúce kvality našich recitátorov. Blysli sa nielen starší, skúsení recitátori, ale aj tí najmladší, druháci, ktorí stáli pri buste P. O. Hviezdoslava po prvý raz. 26. marca budeme držať palce víťazom tejto súťaže, ktorí budú našu školu reprezentovať na okresnom kole. Víťazmi školského kola HK pre tento školský rok sa v jednotlivých kategóriách stali: M. Toderišková 4.A, S. Mardžejová 4.B, N. Velk 5.B, K. Farkas 5.B, G. Gallay 8.A a A. Csorbová 9.B. Blahoželáme!

        • MINI PLAYBACK SHOW
          • MINI PLAYBACK SHOW

            29. 2. 2024

            Tohto roku sme sa v ŠKD rozhodli pre zorganizovanie najväčšej akcie svojho druhu MINI PLAYBACK SHOW. Bola to akcia celoklubová a zúčastnili sa jej všetky oddelenia ŠKD, ktoré zažili v našej školskej telocvični spoločné chvíle plné talentu. Akcie sa chopili p. vych. Paťka a Ewička, ktoré si to zobrali pod svoje krídla a show začali v čiernom, s tykadlami na hlavách, ako DVE MALÉ BLCHY, ČO VOŠLI DO SPRCHY (Peter Nagy)…Mini playback show je vlastne pesničková súťaž, zameraná na čo najvernejšiu imitáciu slovenských alebo zahraničných interpretov a  hudobných skupín. Imitácia spočívala v pohybovom stvárnení, zvládnutí textu piesne, ako aj v napodobení vonkajšej vizáže, vrátanie oblečenia interpreta alebo skupiny. Deti sa na súťaž pripravovali zodpovedne a s veľkým nadšením. Prebehli triedne kolá a boli vybratí do školského kola tí najlepší. Bola to riadna showka a publikum perfektné!!! A ako to dopadlo? 

            V 1. a 2. ročníku ŠKD zvíťazili Mati Trojčák (2.B) – 1. miesto, Milko Toma (1.A) – 2. miesto a Tomi Tóth (1.B) – 3. miesto.  V 3. a 4. ročníku ŠKD sa na stupni víťazov umiestnili Emka Rindošová (4.A) – 1. miesto, Paťko Petruľak (4.B) – 2. miesto a Paťko Hajduček (4.B) – 3. miesto.

            Víťazom blahoželáme a tešíme sa o rok.

          • Povalentínska párty v ŠKD 1.A

            29. 2. 2024

            Pre rôzne choroby a chorôbky sme Deň sv. Valentína oslávili v ŠKD 1.A trošku neskôr…Vôbec to však nevadilo, lebo takto na červeno a rúžovo, vo farbách lásky, sme mohli spolu zažiť milé popoludnie, plné zábavy, tanca a súťaží, množstva pohosteníčka a pitíčka, za čo ďakujeme naším milým rodičom… Aj keď v ten deň nesvietil v kalendári dátum - 14. február…Lásku a kamarátstvo si predsa môžeme prejavovať stále a každý deň v roku. Bolo nám spolu fajn a tešíme sa zase o rok.

        • Ako sa na Gemerskej plesalo
          • Ako sa na Gemerskej plesalo

            18. 2. 2024

            Na 2. február sme v tomto roku všetci netrpezlivo čakali. Niektorí z nás si dokonca odškrtávali v kalendári dni, ktoré zostávali do otvorenia nášho 2. Zimného školského plesu. A veru sme nečakali zbytočne. Niečo po 16.00 nás privítala „plesová sála“ odetá do bielo-strieborných šiat. Ples otvorili naši ôsmaci a deviataci valčíkom a polkou a potom to začalo vrieť naplno. Tanečné kolá sa striedali so súťažnými a „posilňovacími“, v ktorých sme sa posilňovali dobrotami, ktoré pre nás pripravili naše mamky. V programe vystúpili súčasní i bývalí žiaci našej školy, Domino a Robo, ktorí nám zaspievali a zahrali na dobrú náladu. Celým večerom nás sprevádzali skvelí moderátori – pani učiteľka Evka a pán učiteľ Joko. Aby sme na ples ešte dlho spomínali, počas prestávok sme mali možnosť odfotiť sa pri špeciálnej fotostene. Po predstavení kandidátov na kráľa a kráľovnú plesu sme už všetci netrpezlivo čakali na losovanie tomboly, v ktorej bol v tomto roku kopec úžasných cien. Veď kto by nechcel vyhrať GBL reproduktor či slúchadlá, PC myš, vstupenky do kina, Jump arény či Steam Factory, plyšových maznáčikov, maliarske i športové potreby či dokonca kolobežku? Šťastní výhercovia žiarili od radosti až do konca večera a nepatrné slzičky sklamania vyschli rýchlo v ďalšom tanečnom kole. Veď to určite nie je posledný ples na Gemerskej! Na záver sme si vychutnali valčík v podaní nového kráľovského páru. Kráľovnou plesu pre rok 2024 sa stala Nina Kaľavská z 9. B triedy a korunu kráľa plesu si odniesol Viktor Macinský tak isto z 9. B triedy. Domov sme odchádzali plní dojmov a už teraz sa tešíme na 3. ročník. A my vám tak potichučky prezradíme, čo sme sa dozvedeli z kuloárnych zdrojov, že na budúci rok bude náš ples zas o level či dva vyššie. Tak už aby tých cca 365 dní rýchlo ubehlo!

          • Predškoláci z MŠ Turgenevova 38 na jeden deň žiakmi

            18. 2. 2024

            Našu školu navštívili predškoláci z MŠ Turgenevova 38, ktorí sa od septembra stanú žiakmi základnej školy.  A nebola to len taká obyčajná návšteva. Budúci prváčikovia si vyskúšali, aké je to byť "ozajstným veľkým žiakom ". Na matematike si overili či poznajú čísla, geometrické tvary a zasúťažili si v matematickom pexese. Na hodine slovenčiny slabikovali a spoznávali písmenká. Boli to veru šikovné deti a keď aj pri nejakej úlohe zaváhali, žiaci z 1.A a 1.B im radi pomohli. Predškoláci, už sa na vás tešíme!

          • KARNEVAL

            15. 2. 2024

            Na našej škole patrí každoročne jeden z fašiangových dní karnevalu. Tento rok to bolo 12. februára. Už od rána sme v škole mohli stretnúť rôzne zvieratká, princezné, víly, bojovníkov, superhrdinov, členov záchranných zložiek či menej tradičné masky ale kreatívne masky ako kameru, farmára, volské oko, smetný kôš, francúzskeho predavača makroniek, .... Na 1. a 2. vyučovacej hodine prebiehalo vyučovanie v maskách, kde sa o zábavu a učenie postarali triedne učiteľky. Spoločná karnevalová párty spojená s vyhlásením a ocenením najoriginálnejších masiek a diskotékou vyvrcholila v telocvični. Bavili sa veľkí aj malí a už teraz sa tešíme na ďalšie masky na budúcoročnom karnevale. 

          • Valentínsky tematický deň

            14. 2. 2024

            Aj keď tento sviatok nemá pôvod v našich tradíciách, veľmi rýchlo sa u nás udomácnil. Keďže ním 14. februára žije takmer celý svet, nie sme výnimkou. To, že nám na niekom záleží sme prejavili tematickým Valentínskym dňom, keď sme sa obliekli do červenej farby alebo oblečenia s motívom srdiečka. Aj takto môžeme dať najavo spolupatričnosť a to, že nám na niekom záleží.

        • Všetkovedko
          • Všetkovedko

            7. 2. 2024

            Aj v tomto školskom roku sa 31 žiakov našej školy rozhodlo overiť si svoje vedomosti v celoslovenskej súťaži VŠETKOVEDKO. Ide o súťaž, v ktorej si žiaci preverili svoj všeobecný rozhľad. Titul VŠETKOVEDKOV UČEŇ získalo 10 prvákov, 1 druhák, 2 tretiaci a 2 štvrtáci. Titulom VŠETKOVEDKO sa môžu pýšiť 9 prváci, 1 druháčka, 2 tretiaci a 4 štvrtáci. Na stupni víťazov sa umiestnili:

            1. miesto získali Nela Deržáková 1.B, Alexandra Adzima 1.A, Eduard Adzima 1.A, Nina Kiss 1.A, Marek Knapík 1.A, Miloslav Toma 1.A, Tamara Horváthová 1.A, Lenka Raganová 1.B.  Na peknom 6. mieste sa umiestnili: Anita Dobiasová 1.A, Barbora Zara Bendíková 1.B, Zuzana Korenová 1.B, Dušan Kudelas 1.B, Michaela Baltesová 1.B. Zo starších žiakov sa najlepšie umiestnili: Sofia Mardžejová  4.B - 1. miesto, Patrik Hajduček 4.B - 16. miesto, Ivan Manák 4.A - 23. miesto.

            Z tretiakov sa najlepšie umiestnila Nataša Mačáková z 3.A - 8. miesto.

            Súťažiacim blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov. 

          • Všetko o zúbkoch a zuboch v ŠKD 2.A

            4. 2. 2024

            Krásne, žiarivo biele zuby bez kazov a iných defektov. Kto z nás by ich nechcel? Ako sa však vraví - bez práce nie sú koláče a teda bez správnej starostlivosti nie sú ani pekné zuby. Poslednú januárovú stredu navštívili deti 2.A ŠKD zdravotné sestry, ktoré deťom vysvetlili aká je dôležitá starostlivosť o zuby : ako a s čím si ich čistiť, čo sú mliečne zuby a čo trvalé zuby, prečo im sladkosti i baktérie ubližujú a prečo treba absolvovať preventívnu prehliadku u zubára, kedy je potrebný zubný strojček a mnoho ďalších zaujímavostí. Nechýbali ani názorné ukážky a tvorivé aktivity. Ďakujeme za skvelé popoludnie.