• Akcie školy

        • Lyžiarsky výcvik v Ždiari
          • Lyžiarsky výcvik v Ždiari

            28. 1. 2024

            Prvý školský týždeň nového roka odštartovali naši ôsmaci a deviataci priamo na lyžiach. Svahy lyžiarskeho strediska Strednica v Ždiari poskytli perfektné podmienky pre našich začínajúcich ale aj pokročilých lyžiarov. Krásne počasie nám prialo skoro celý týždeň až na posledný deň, kedy sme sa museli popasovať s vetrom. 

            Pokročilí lyžiari zdokonalili svoju techniku a všetkým začiatočníkom sa podarilo zlyžovať svah a vyviezť sa na vleku. Posledný deň niekoľko odvážlivcov absolvovalo slalom. 

            Vo voľných chvíľach si žiaci užili tancovanie s Just dance, zahrali si stoličkový tanec, hádali melódie piesní z Gabiho gitary a zabavili sa na záverečnej diskotéke. Poniektorí viac, iní si asi už menej užili aj ranné hudobné budíčky. V predposledný deň sa niektorí žiaci zúčastnili aj školského kola Biologickej olympiády. 

            Veríme, že si žiaci tieto dni užili a ostanú im krásne spomienky.

          • 4.A v knižnici ako piráti

            24. 1. 2024

            Streda sa pre žiakov zo 4. A stala netradičnou. Pri návšteve knižnice v Litparku sa zo žiakov stali piráti. Rozdelili sa na skupiny, vymysleli si meno, zvolili si kapitána, odpovedali na rôzne otázky. Potom dostali mapu a podľa nej hľadali poklad. Nakoniec si požičali zaujímavé knihy na čítanie. 

          • Druháci na besede s policajtkou

            21. 1. 2024

            Stalo sa už tradíciou, že k nám chodieva na besedy pani policajtka. Pre druhákov mala pripravenú besedu pod názvom "Oliho príbeh", ktorý upozorňuje deti na nebezpečenstvá železničných tratí, priecestí a vlakov. Beseda druhákov zaujímala,  pani policajtke kládli plno otázok, deti rozprávali aj svoje skúsenosti... Nakoniec si pozreli "Oliho príbeh", ktorý nebol poučný len pre deti, ale aj pre dospelých.

          • Misionári v škole

            21. 1. 2024

            Vo farnosti Kráľovnej pokoja, Košice – Juh  sa od 13. – 21. januára 2024 konali farské misie. Toto sme využili aj my a pre žiakov, ktorí majú náboženskú výchovu nás navštívil tím, ktorý spolupracuje s misionármi a mali sme s nimi hodinovú besedu o ich práci. Bolo to príjemné stretnutie.

          • Kŕmenie vtáčikov prvákmi z 1.B

            17. 1. 2024

            Naši milí prváci z 1.B sa zahrali na vtáčích kuchárikov a pripravili si pre ne dobrotky. Na papierovú rolku natreli masť a následne “vyvaľkali” v semienkovej zmesi. Na záver to previazali špagátikom a odniesli povešať do našej školskej záhrady, aby pomohli našim vtáčim kamrátom prekonať zimu ľahšie. Každý deň chodíme kontrolovať či už objavili naše dobrotky a teda sa nám to pomaly míňa a čochvíľa budeme kuchtiť znova.

          • Predškoláci na otvorenej hodine v prváckych triedach

            17. 1. 2024

            Ako každý rok, aj tento sa k nám do prvých tried v januári prišli pozrieť predškoláci zo MŠ Miškovecká. Vyskúšali si, ako sa učí a sedí v naozajstných laviciach. Pani učiteľky z 1.A a 1.B pre nich pripravili otvorenú hodinu z matematiky a slovenského jazyka. A naozaj, deti zo škôlky boli veľmi bystré a učenie im išlo ľahko. Poznali čísla do 10, ba aj niektoré písmená a zasúťažili si aj pri tabuli. Dozvedeli sme sa, že do školy sa už veľmi tešia a tak ich radi privítame v našej škole opäť. 

        • Novoročná besiedka v ŠKD 1.A
          • Novoročná besiedka v ŠKD 1.A

            15. 1. 2024

            Po dlhých vianočných prázdninách sme si v našom Motýlikovom kráľovstve spríjemnili “krutý” štart a opätovný nástup do školy malým, ale milým novoročným posedením, na ktorom nechýbal dlhý stôl so sladkým i slaným pohostením, kahančekmi, sviečkami a svietnikmi, dokonca i s medovníčkovým adventným vencom, ktorý už bolo potrebné po Vianociach schrúmať Deti si mali doniesť svoj obľúbený hrnček s vrecúškom voňavého čaju, ktorý im p.vych. Ewička v spolupráci s maminkou, p.Kiss, s láskou zaliala, a tak sa za zvukov ešte vianočných kolied a piesní, mohla besiedka začať. Deti si navzájom odovzdali ešte pred Vianocami pripravené darčeky, a to tomu kámošovi, ktorého meno si vylosovali vo vianočnej lotérii. Ale keďže sa nám škola pred prázdninami zatvorila skôr, učinili sme tak až teraz, a tak sme si už neželali veselé Vianoce, ale šťastný nový rok. V príjemnom duchu sme sa porozprávali o zážitkoch z vianočných prázdnin a vytešovali sa z prekvapení, ktoré sme si navzájom pripravili. Bolo to veľmi milé a pohodové popoludnie, plné radosti, ktoré si určite o rok zase zopakujeme.

          • Lyžiarsky výcvik v Ždiari

            8. 1. 2024

            Zima našťastie neskončila a dopriala nám nielen vietor, ale na niektorých miestach aj sneh. Vďaka tomu môžu naši ôsmaci a deviataci získať lyžiarske zručnosti, zdokonaliť sa v lyžovaní a  užiť si lyžiarsky výcvik  v Ždiari v stredisku Strednica. Tak nech im týždeň lyžovania vyjde bez úrazov a nech sa vrátia so zážitkami a lyžiarskymi skúsenosťami. 

          • Gemerské vianočné trhy

            23. 12. 2023

            Vyvrcholením predvianočného obdobia v našej škole sú Gemerské vianočné trhy. Opäť sa vydarili, prítomných potešili nielen výrobky žiakov a učiteľov, ktoré si za symbolickú cenu odniesli domov a vystúpenie v podobe hovoreného slova, tancu a spevu, ale aj Riaditeľský punč a vianočné koláčiky.  Gemerské vianočné trhy sú miestom, kde sa všetci v tomto uponáhľanom období aspoň nachvíľu zastavíme a nasajeme gemerskú vianočnú atmosféru. Šťastné a veselé Vianoce!

          • Adventný kalendár na Gemerskej - 20.12.

            23. 12. 2023

            Otváranie posledného okienka v našom adventnom kalendári sa nieslo vo veľkom duchu. Žiakov a rodičov privítalo vystúpenie žiakov a učiteľov, ktorí im ráno spríjemnili vianočnými piesňami a koledami. Okienko v adventnom kalendári obsahovalo viac prekvapení. Okrem tradičného riaditeľského punču a vianočnej pošty ukrývalo aj túžbu mnohých žiakov - neučiť sa. Posledné dve vyučovacie hodiny bolo v ten deň vyučovanie zrušené. Veríme, že si žiaci aj učitelia posledný deň v škole užili aj s koledami, aj s prekvapením adventného kalendára.

        • NAJ...vyzdobené vianočné dvere
          • NAJ...vyzdobené vianočné dvere

            23. 12. 2023

            Určite ste už všetci zvedaví, ako dopadla naša zimno-vianočná výzva o NAJ... vyzdobené dvere. Celý  december sa našimi chodbami ozýval zvučný hlas spievajúceho soba, ligotali sa svetielka na vianočných stromčekoch, snehuliakoch, tučniakoch, usmievali sa sovičky, prísne nás strážili elfovia a cínový vojačik, ľudia zo zborovne ticho šepkali, že každý deň budú vraj Vianoce, našiel sa aj perníček a dokonca aj celý medovníkový domček. Hodnotiť veru nebolo ľahké a výsledky  boli veľmi tesné. Po sčítaní hlasov hodnotiacej poroty a hlasov na facebookovej stránke školy sú výsledky nasledovné:

            1. stupeň:

            1. miesto: 1.B a 4.B

            2. miesto: 4.A

            3. miesto: 1.A a 3.A                   

            2. stupeň:

            1. miesto: 8.A

            2. miesto: 5.A a 5.B

            3. miesto: 6.B, 7.A a 8.B

            Všetkým triedam ďakujeme za ich ochotu a nápaditosť. Víťazné triedy boli odmenené sladkosťami a balíčkom kreatívnych potrieb na ich ďalšie tvorenie. Žeby sa zrodila ďalšia tradícia na Gemerskej?

        • Naše úspešné GEMKO
          • Naše úspešné GEMKO

            18. 12. 2023

            Pondelok, 18. december 2023, sa zapíše do histórie nášho vyše 30-ročného školského časopisu Gemko zlatými písmenami. V tento deň si totiž naše redaktorky Laura a Veronika prevzali v CVČ na Popradskej ulici diplom za prvé miesto v súťaži školských časopisov O skleneného motýľa 2023. V rámci mesta Košice je to pre náš časopis veľký úspech, pretože v minulých rokoch bol vždy niektorý z košických školských časopisov o krok pred nami. Usilovná práca podčiarknutá kreativitou a dobrými nápadmi našej redakčnej rady však priniesla v tomto roku svoje ovocie.

            Celej redakčnej rade srdečne blahoželáme a držíme palce do ďalšej tvorivej práce. Veríme, že už dnes sa všetci tešíte na ďalšie číslo nášho úspešného Gemka.

          • Rozlúčka 1.A s Domčekom CVČ

            13. 12. 2023

            Prednedávnom sme po rokoch rokúcich navštívili náš milovaný Domček poslednýkrát. Centrum voľného času na Kórejskej ulici ukončuje svoju činnosť v tomto prostredí, čo nám je všetkým nesmierne ľúto a nechceme tomu ani  uveriť! Mesto Košice tam má zriadiť krízové centrum a priestory pre deti už nie sú možné!  Dnes sme si to teda užili poslednýkrát a lúčime sa! Ďakujeme za všetko! A snáď činnosť animátoriek (ktorá je perfektná), bude pokračovať v priestoroch našej školy. Veríme a dúfame...