• Akcie školy

          • Mikulášska párty v ŠKD 1.A

            12. 12. 2023

            Posledné dni, odo dňa svätého Mikuláša, zaplavili chodby našej školy, školskú jedáleň , triedy i herňu ŠKD, malí zlatí Mikulášikovia. Aj v našej 1.A sa párty oficiálne začala mikulášskym obedom v duchu sladkých dukátových buchtičiek. Po obede sme sa presunuli z triedy do herne, kde sa začalo jedno veľké čoro-moro. Stoly sa prehýbali pohostením od našich milých rodičov a v nealko bare sa nestíhalo čapovať.  Okrem plnenia prázdnych brušiek a hasenia neutíchajúceho smädu, Mikulášikovia vo veľkom tancovali a súťažili. Párty dala zabrať všetkým, hlavne p. vych. Ewičke, ktorá sa každú chvíľu menila na niekoho iného. Raz bola barmanka, raz animátorka, raz dídžejka, raz čašníčka …a v neposlednom rade aj motýlia mama, ktorá musela byť pri každom, kto to práve potreboval! Všetci sme z našej párty odchádzali spokojní a šťastní. Ďakujeme, Mikuláš! Tak o rok snáď prídeš zas!!!

          • Finančná odysea u deviatakov

            11. 12. 2023

            Žiaci 9. ročníka od septembra zvyšujú svoje finančné povedomie na hodinách predmetu Fenomény sveta, na ktorom využívajú materiály z portálu s rovnakým názvom a najmä z jeho časti, z oblasti Peniaze
            (https://www.fenomenysveta.sk/vstup/o-produkte/peniaze/). Počas hodín získavajú vedomosti o financiách, bankových inštitúciách, informácie o finančnom toku peňazí a zároveň rozvíjajú tímovú spoluprácu, prezentačné zručností, kritické myslenie, čítanie a počúvanie s porozumením.
            Svoje doteraz nadobudnuté vedomosti z oblasti finančného sveta sa pokúsili zmerať vo štvrtok 7.12.2023 v súťaži Finančná odysea, ktorá sa realizovala pod vedením asistentiek. Vytvorili sa štyri skupiny súťažiacich, na ktorých dohliadali bankári, Víťazom sa stáva ten, kto prvý dosiahne finančnú slobodu. Hraním hry sa tak žiaci môžu pripraviť, naučiť sa reagovať a zvládať životné nástrahy ako napr.: úverové zaťaženie, strata zamestnania, poistné udalosti a iné, pretože hra Finančná odysea imituje množstvo rôznych životných finančných situácií, na ktoré sa dá takouto formou pripraviť a v budúcnosti lepšie čeliť a byť pripravený na ich správne riešenie. Úspešným súťažiacim, víťazom i menej úspešným žiakom v tejto súťaži blahoželáme a pevne veríme, že v osobnom živote budú pripravení čeliť rôznym výzvam.

          • Výtvarná súťaž Ako to vidím ja

            11. 12. 2023

            V dňoch 16. – 20. októbra 2023 sa na hodinách náboženskej výchovy  konala biblická výtvarná súťaž – Ako to vidím ja. V kategórii A mali namaľovať tému: Adam a Eva v rajskej záhrade. V kategórii B mali namaľovať tému: Veľká potopa.

            V kategórii A : 1. – 2.ročník zvíťazili títo žiaci :

            1.miesto: Kaiser Sára 2.A, Gajdošová Nela 2.B,    2.miesto: Augustínová Eliška 1.A,

            3.miesto: Ivančová Elena 1.A, Sopková Vivien 1.B

            V kategórii B: 3. – 4. ročník zvíťazili títo žiaci:

            1.miesto:  Belianská Ema 4.A,   2. miesto:  Ondočko Oliver 3.A, Gvostová Paulína 4.A,

            3. miesto: Seman Andrej 3.A, Krištofová Ema 4.B.

            Víťazom gratulujeme.

          • PRO EDUCO a my

            8. 12. 2023

            Výber stredne školy a svojej kariérovej dráhy je náročný. Pred rovnakou dilemou stoja aj naši deviataci. Aby získali prehľad o možnostiach štúdia a následného uplatnenia sa na trhu práce, navštívili sme spoločne Medzinárodný veľtrh vzdelávania PRO EDUCO.  Veríme, že pomôže pri správnom rozhodovaní sa.

          • Halový míting detskej atletiky

            8. 12. 2023

            Deti bavia rôzne športy, atletiku nevynímajúc.  V decembri sa kluby, ktoré sú zapojené do projektu Detská atletika alebo sú registrované v Slovenskom atletickom zväze, zúčastnili Halového mítingu detskej atletiky, ktorý sa konal v atletickej hale v ZŠ L. Novomeského.  Neboli sme výnimkou a vyslali sme aj našich atlétov spollu s trénerkou p. Viktóriou Kiktavou Štefanikovou. Tí si zmerali sily s ostatnými v skoku do diaľky z miesta, v behu na 30 m s obrátkou (15 m tam a 15 m späť) a v behu na 40 m cez prekážky. Všetci účastníci získali účastnícke diplomy  a medaily.

          • Veselý a sladký Mikuláš v 6. a 7. oddelení ŠKD

            7. 12. 2023

            Deň sv. Mikuláša všetci oslávili nejakým iným spôsobom. Deti zo 4.A a 5.A si najprv pochutnali na koláčiku so šľahačkou a potom sa pustili do zdobenia perníčkov. Tomu však ešte predchádzala výroba cukrovej polevy a jej naplnenie do zdobiacich vrecúšok. Išlo im to perfektne. Atmosféru dopĺňalo počúvanie vianočných pesničiek. Deti zo 4.B a 5.B si na začiatku mikulášskej párty vychutnali mikulásške muffinky, ktoré im zafarbili tváričky na červeno. Po muffinkách si naplnili bruško občerstvením a s plnými bruškami sa pustili do stoličkového tanca. Zábava vyvrcholila súťažou v tanci vo dvojiciach, počúvaním vianočných piesní a bezstarostným rozprávaním.

          • Projekt Vianočná pošta v 2.B

            7. 12. 2023

            Tak ako minulý rok, aj v tento predvianočný čas sa žabky z 2.B zapojili do ďalšieho krásneho vianočného projektu - Vianočná pošta. Na výtvarnej výchove vyrobili pozdravy, napísali do nich vianočné priania, ktoré spolu s pani učiteľkou odošlú seniorom do centra sociálnych služieb Horelica v Čadci a do domova dôchodcov Oáza staroby v Dudinciach. Veria, že aj tento rok ich vyrobené pozdravy  potešia a spríjemnia vianočné chvíle.

          • Deň otvorených dverí na Gemerskej

            7. 12. 2023

            Brány našej školy sa aj napriek mrazivému počasiu otvorili všetkým škôlkarom a budúcim prvákom.  V deň, ked Mikuláš obdarúvava všetky deti, sa u nás konal deň otvorených dverí a prišiel aj sám Mikuláš, aby potešil detičky a rozdal im darčeky. Okrem stretnutia s Mikulášom si budúci prváci mohli vyskúšať rôzne aktivity, svoju kreativitu a zručnosti. Vyrobili si vrecúško na sladké odmeny, zacvičili si v telocvični, vyskúšali Lego robotov či odhaľovali tajomstvá sveta zvierat a rastlín, okúsili svoje znalosti z anglického jazyka, svet tanca a mnoho ďalšieho. Aby na tento deň nezabudli, nechal im Mikuláš pamätný list. Veríme, že sa im u nás v škole páčilo a v septembri prekročia prah ZŠ Gemerská 2 ako prváci. 

          • Krabice plné lásky

            7. 12. 2023

            Už štvrtý rok sa zapája naša škola do celoslovenskej výzvy “Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok”. Každý, kto sa zapojil, patrí mu obrovská vďaka a poklona!!! Každý, kto sa zapojil, má velikánske srdce a patrí mu obrovitánsky rešpekt a veľĎAKUJEM!!! Stálo to veľa úsilia i námahy, ale veríme, že mnohí deduškovia a babičky, ostanú prekvapení a šťastní! Nie každý má to šťastie byť na Vianoce s rodinou a byť obdarovaný! Tento rok sa nám podarilo nazbierať úžasných 82 krabíc, ktoré urobia šťastnými seniorov. Tak teda ešte raz ďakujeme za všetky babičky a deduškov v domovoch seniorov a za to, akých máme rodičov v tejto škole! Deti boli prešťastné, keď krabičky mohli odovzdať a poslať… Krásne Vianoce nám všetkým!!!

          • Adventný kalendár na Gemerskej - deň prvý

            6. 12. 2023

            Adventný kalendár na Gemerskej možno považovať za tradíciu, ktorá neodmysliteľne patrí do adventného obdobia pred Vianocami. Okrem toho, že nám tento čas zmäkčí srdcia, sme na seba milší a robíme viac dobrých skutkov než bežne, našim žiakom prinášame vďaka adventnému kalendáru každý deň nejaké prekvapenie. Dnešným prekvapením, ktorý otvoril prvé okienko nášho kalendára, bola osôbka v červenom, s bielou palicou a dlhou bielou bradou a pomocníkmi - čertom, anjelom a vianočnými škriatkami. Radosť v očiach detí bola neopísateľná a tešíme sa na ďalšie prekvapenia, ktoré nám spestria čakanie na Vianoce.

          • Mikulášska párty v ŠKD 2.A

            6. 12. 2023

            Mikuláš je prvou predzvesťou vianočných sviatkov. Už tradične chodí medzi deti a rozdáva darčeky. Inak tomu nebolo ani dnes,6.decembra u nás v škole, kde potešil detské srdiečka a rozdal im balíčky. Neodmysliteľnou časťou dňa bola v 2.A ŠKD aj Mikulášska party, ktorej predbiehal pobyt na zasnežené školskom dvore. Deti následne v triede čakala krásne pripravená trieda s množstvom "mňamiek" od našich rodičov. Nechýbal tanec, zábava, hry, dobrá nálada a na záver veľké ďakujem pani vychovávateľke Anke.

          • IMATRIKULÁCIA PRVÁKOV

            6. 12. 2023

            Po troch mesiacoch snaženia sa v škole zažili naši prváčikova svoju prvú veľkú slávnosť. Bola ňou ich imatrikulácia. V úvode ich pán riaditeľ otestoval v oblasti výslovnosti tohto slova, skoro jazykolamu. To, že sú to šíkovní prváci sami predviedli v riekankach, počítaní a slabikovaní. Rodičom ukázali, čo všetko sa za tri mesiace v škole naučili. Po výbornom výkone boli pasovaní pánom riaditeľom za "naozajstných prvákov" a stali sa členmi rodiny Gemerská 2. Krásne oblečení si po výbornom výkone zaslúžili odmenu v podobe darčekov, ktoré venovalo Združenie rodičov pri ZŠ Gemerská 2, Košice a tri mamičky z 1.B, za čo ďakujeme.  Táto neopakovateľná a krásna chvíľa bola zvečnená  na pamiatku fotoaparátom, kde na fotkách žiarili šťastné tváre prváčikov i pani učiteliek a vychovávateliek. 

          • Bojovali sme športom proti drogám

            6. 12. 2023

            Uprostred novembra si každoročne pripomíname Európsky týždeň boja proti drogám. Na Gemerskej sme sa tento rok rozhodli, že tento týždeň strávime v telocvični a proti drogám budeme bojovať športom. Pre žiakov 1. a 2. ročník boli pripravené atletické disciplíny, tretiaci, štvrtáci a piataci si zahrali vybíjanú, šiestaci a ôsmaci prehadzovanú, siedmaci a deviataci florbal. Na záver sa konal volejbalový zápas učiteľov a žiakov, ktorý skončil remízou, čo znamená, že sa čoskoro bude musieť dohrať. Žiakom sa tieto športové aktivity páčili a veríme, že sa budú konať častejšie.

          • Kravatový tematický deň

            3. 12. 2023

            Predvianočný čas je spojený s adventnom, ale my sme sa ešte stihli nahodiť "do gala".  A bolo to jednoduché, stačila nám iba kravata. Kravatový deň sa niesol v znamení kravát rôznych farieb, štýlov, vzorov či veľkostí. Pozrite, akí sme boli všetci elegantní. 

          • Zima je zimička

            3. 12. 2023

            Prvá nádielka snehu nesmierne potešila naše deti a s  veľkou radosťou elánom a nadšením sa rozutekali na zasnežený školský dvor. Užili si aj “ sánkovačku” na klzákoch, guľovačku a samozrejme stavbu snehuliakov.