• Akcie školy

        • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024
          • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024

            4. 9. 2023

            Za zvukov štátnej a školskej hymny sme spoločne spolu so vzácnou návštevou otvorili na školskom dvore nový školský rok 2023/2024.  Školský dvor zaplnili okrem učiteľov a žiakov školy aj prváčikovia plní očakávania a túžbe po objavovaní tajov písania, čítania a počítania.  Prišiel sa na nich pozrieť osobne aj pán primátor mesta Košíc Jaroslav Polaček a vedúca odboru školstva MMK Beáta Lopušniaková, tiež poslanec MČ Juh Juraj Tobák a predsedníčka rady školy Lenka Ondíková.

            Počasie nám prialo a veríme, že všetky dni v tomto školskom roku budú takéto krásne ako ten dnešný. 

        • Slávnostné ukončenie školského roka
          • Slávnostné ukončenie školského roka

            3. 7. 2023

            30. jún sa žiakom, rodičom aj učiteľom spája s ukončením školského roka.  Aj keď je to bežný deň, predsa je len trošku slávnostný.  Všetci krásne oblečení očakávame odovzdanie vysvedčení, ktoré znamená začiatok letných prázdnin. 

            Za svoje snaženie nie sú ocenení iba jednotlivci, ale aj triedy. Aj tohto roku triedy zbierali body do súťaže Supertrieda. Na 1. stupni sa supertriedou stala trieda III.A s pani učiteľkou Gabikou Rudikovou a na 2. stupni víťazstvo obhájila VII.A s pani učiteľkou Endži Štefanikovou. Víťazom blahoželáme a veríme, že po letných prázdninách sa s vervou pustíme do zbierania ďalších bodov. 

            Krásne prázdniny! Dovidenia v septembri.

        • Rozlúčka deviatakov so školou
          • Rozlúčka deviatakov so školou

            3. 7. 2023

            "Tam sú naše korene, kde našli sme vedomosti, zručnosti a pochopenie.

            Kde učitelia láskaví a večne mladí, učili nás pokore i prekonať pády.

            Tam sú naše korene, 

            kde neha triednej  a riaditeľova múdrosť všetko zlé zaženie.

            Tam je veľký kus pravdy,

            že Gemerskú si budeme pamätať navždy."

            ...takto znela posledná strofa piesne, ktorú si deviataci zložili a zaspievali učiteľom na rozlúčke so základnou školou.  Okrem tejto piesne, predviedli, čo sa v nich ukrýva, svoje nadanie a talent. Keďže ich deväť rokov rôznymi otázkami trápili učitelia, aj oni si pripravili pre učiteľov kvízy, kde sa ukázalo, ako dobre ich učitelia poznajú.

            Ďalší september už neprekročia brány našej školy, nebudú stáť na školskom dvore a tešiť sa na nový školský rok. Ich kroky povedú na stredné školy, ale verím, že na svoju základku nezabudnú. Tak nech sa vám darí.

          • 8.B vo Vysokých Tatrách

            2. 7. 2023

            Posledné dni školského roka patria nielen čisteniu tried a odovzdávaniu učebníc, ale aj zážitkom. Žiaci 8.B si  po zážitky zašli do Vysokých Tatier.   Výlet neskazilo ani premenlivé počasie a ôsmaci si mohli pozrieť krásy našich veľhôr, turistikou posilniť telo a vyčistiť myseľ. 

          • Guľôčka v jamôčke

            2. 7. 2023

            Guľôčka v jamôčke…Prastará hra nás všetkých, hra našich mám a ockov, babiek a dedkov…Hra z čias, keď neexistovali mobily, tablety, playstationy, videohry, počítače…Keď sme šantili vonku, hrali sa s loptou, skákali gumu, či kriedou škôlku, zbierali guľky do vrecúšok plátených…hlinky, či vzácne sklenkyBoli sme frajeri! Taaak buďme aj teraz a vráťme aspoň na okamih staré časy!  Práve preto sme si dnes s p. vych. Ewkou, takto po “starom” zasúťažili a perfektné, také iné, popoludnie zažili…Nech žijú guľky! Jupiiií!

          • Netradičná rozlúčka so školským rokom

            30. 6. 2023

            7.A trieda sa už tradične lúči so školským rokom celkom netradične – skákaním v Jump Arene v Košiciach. V tomto roku sa k nim pridali aj žiaci 6.B triedy a spoločne pohybom oslávili koniec školského roka. Vyskákali zo seba všetok adrenalín koncoročných testov a skúšania a môžu tak spokojne prejsť so svojím vysvedčením poslednýkrát cez bránu školy ako siedmaci.

          • Víťazi zberu papiera

            30. 6. 2023

            V mesiaci máj sme sa už tradične zapojili do zberu staréh papiera. Spoločnými silami sa nám podarilo vyzbierať 7 471 kg pappiera. Najusilovnejší boli žiaci IV.B triedy (2278 kg(, ktorí si pochutnali na sladkej odmene.  Na druhom mieste sa umiestnila trieda III.A (865 kg) a 713 kg papiera stačilo žiakom VII.A, aby získali 3. miesto. Odmenu si zaslúžili aj najlepší papierozberači za každú triedu. 

          • Šiestaci a siedmaci za krásami Spišskej Novej Vsi

            29. 6. 2023

            Ani mraky a dážď nezastavili a nereprekazili 6.A a 7.B pred nastúpením do vlaku a vydaním sa  za zážitkami do Spišskej Novej Vsi.  Aj keď sme vďaka takmer hodinovému meškaniu vlaku nestihli všetko, čo sme mali v pláne, ale stihli sme výstup do najvyššej kostolnej veže na Slovensku a navštívili sme aj Laborartorium, okúsili sme hada na vlastnej koži aj chameleóna, pošantili a nasmiali sa. Myslíme, že budeme mať na čo spomínať. 

        • Náš druhý rok v programe GLOBE
          • Náš druhý rok v programe GLOBE

            29. 6. 2023

            Druhý rok v programe GLOBE sme sa zamerali na ďalšie bádateľské aktivity.  Naučili sme sa merať výšku našich stromov v školskej záhrade. Rôznymi pomôckami ako klinometer, sonda na meranie množstva CO2, či pomocou mobilných aplikácií Globe Observer, drevárske kalkulačky sme sa dozvedeli zaujímavé poznatky o stromoch, ktoré nám významne pomáhajú v boji proti klimatickým zmenám a globálnemu otepľovaniu.

            22. júna sme naše pozorovania prezentovali na online žiackej konferencii slovenských Globákov, kde sme sa inšpirovali aj prácou ostatných školákov zapojených do projektu.

          • Deviataci na výlete

            28. 6. 2023

            Sigord ďakujeme!! To v sobotu povedali naši deviataci, ktorí strávili tri dni v tomto rekreačnom stredisku. Vyskúšali si pobyt v šesťmiestnych chatkách, očarila ich krása Sigordského kolečka, osviežili sa v prírodnom kúpalisku Opalex, niektorí v sebe objavili skrytý talent moderovania, vychutnali si polnočnú opekačku, zažili čaro nočnej hry, dostali nečakanú, ale za to vrúcnu návštevu a predovšetkým, utužili silné deviatacké vzťahy.

          • Piataci na výlete v Markušovciach

            28. 6. 2023

            Jeden krásny slnečný piatok sme sa piataci, všetci spolu, vybrali na školský výlet do Markušoviec. Už samotná cesta vlakom bola pre mnohých zážitok. Zo stanice sme sa presunuli ku kaštieľu a letohrádku Dardanely, kde sme si pozreli expozície a oboznámili sa so životom ľudí v minulosti, ale aj historickými maľbami, či dobovými hudobnými nástrojmi. Po prehliadke sme si ešte užili hry v záhradnom parku a cestu domov plnú smiechu a hier. Bol to super zážitok a tešíme sa opäť :)​​​​​​

        • Celoslovenská súťaž Fullova ruža 2023
          • Celoslovenská súťaž Fullova ruža 2023

            22. 6. 2023

            V týchto dňoch sme sa konečne dozvedeli kompletné vyhodnotenie súťaže Fullova ruža 2023 a keďže naši žiaci v kategórii digitálna kresba boli úspešní, musíme vás o tom informovať. 

            Naša žiačka Nina Kaľavská z 8.B triedy získala Striebornú ružu – 2. miesto a čestné uznanie získal Lukáš Jakubkovič z 8.A triedy.

            Naši žiaci sa zapojili do celoslovenskej súťaže s názvom Fullova ruža, ktorú každoročne organizuje ZŠ Ľudovíta Fullu, Maurerova 21 v Košiciach. Ide o výtvarnú súťaž a súťaž v počítačovej grafike, ktorej tohtoročnná téma bola “Vitajte u nás!” a žiaci prostredníctvom svojich výtvarných diel a digitálnych kresieb mali stvárniť zaujímavé miesto v našom meste a regióne. V tomto 18. ročníku súťaže získali spomedzi zaslaných prác 134 prác vo svojej kategórii víťaznú Zlatú ružu -  1. miesto Emma Juhászová zo 6.B triedy a Striebornú ružu - 2. miesto Nella Ševerová z 8.B. Srdečne obom gratulujeme a všetkým zapojeným žiakom ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

        • Noc v škole (...s Andersenom)
          • Noc v škole (...s Andersenom)

            21. 6. 2023

            Posledné júnové dni vyučovania sme si spríjemnili akciou, na ktorú sa teší veľa žiakov - Noc v škole (...s Andersenom).  Noci v škole sa zúčastnilo 135 žiakov 2. stupňa a zažili večer a noc plnú zábavy. Celá noc sa niesla v duchu literárneho diela Cesta okolo sveta za 80 dní. Učitelia si pre deti pripravili rôzne aktivity spojené s touto témou.  Či už cestovali s cestovanimi, keď z cestovín museli poskladať vetu, alebo si vyskúšali cestu za 80 dní okolo sveta a prišli na to, kedy vlastne cestovatelia docestovali, vyskúšali si čarovné slovíčka v cudzích jazykoch, pretancovali sa celým svetom, spoznali prírodné naj... vo svete a netradičné svetové športy v telocvični, cestovali okolo sveta pomocou pamiatok a očami ochutnali svetové chute. Deti sa nenudili, zabavili a možno aj naučili niečo nové.  Vyvrcholením večera bola očakávaná a obľúbená vankúšová vojna. 

            Že sme si to užívali, pozrite sa sami. 

          • Poznáme English star našej školy

            20. 6. 2023

            Koniec školského roka sa nenesie len v duchu skúšania a písomiek, ale aj  súťaží.  V našej škole už opäť ako každý rok konala súťaž v anglickom jazyku English Star, kde si 24 žiakov zmeralo sily a predovšetkým vedomosti z anglického jazyka so žiakmi z celého Slovenska. Všetci naši žiaci dosiahli krásne výsledky, ale obzvlášť sme hrdí na Lilku Pacanovskú zo 4.B, Emku Rindošovú z 3.A a Paťku Onofrejovú z 9.B, ktoré dosiahli krásnych 100%. Ďakujeme všetkým za účasť a tešíme sa nabudúce.

          • Týždeň bez spolužiakov

            19. 6. 2023

            V druhý júnový týždeň chodba na 1.poschodí v našej škole osirela. Prečo? Deti 1. stupňa našej školy totiž odišli do školy v prírode, užiť si spoločné chvíle so spolužiakmi, nabrať nové sily, naučiť sa byť samostatnejšími a získať nové poznatky o prírode . A pre tie deti, ktoré tu ostali pripravili p. vychovávateľky Anka, Ivanka a Gabika týždeň rôznych podujatí zábavného, športového, poučného či relaxačného zamerania. V pondelok ich čakala športová olympiáda, v utorok deti navštívili výstavu odevov v UĽUV-e, v stredu piknik v Kulturparku, vo štvrtok navštívili výstavu Trblietavé poklady vo Východoslovenskom múzeu a v piatok tvorivé dielne. Okrem toho zažili skvelé divadelné predstavenie O vode, tak trochu inak spojené s pokusmi, súťaže: Cyklista na ceste, Terč a šípky, Lego show, Prejdi močiarom. Nechýbal smiech, radosť ,dobrá nálada a sladká odmena na záver týždňa.

        • Druháci a tretiaci sa hlásia zo školy v prírode
          • Druháci a tretiaci sa hlásia zo školy v prírode

            19. 6. 2023

            Tak sa konečne hlási aj Tatranská Štrba a hotel Rysy, do ktorého sa v pondelok s veľkou radosťou a nadšením nasťahovali naši druháci a tretiaci so svojimi pani učiteľkami Miškou, Gabikou, Katkou, Ewičkou a pani zdravotníčkou Martuškou. Prežili slniečkový týždeň plný zážitkov, športových aktivít, výletov, zábavných popoludní, skvelých párty, dobrého jedla a hlavne plný oddychu v nádhernej tatranskej prírode. V prvý deň spoznávali krásne okolie Tatranskej Štrby a užili si úvodný večierok plný skvelej muziky a súťaží. Na druhý deň sa vybrali “zubačkou” na Štrbské pleso, kde si vychutnali nádhernú prírodnú panorámu a veľa toho videli, dozvedeli sa a užili si aj “veľké” vzrušujúce nákupy suvenírov a iných pamiatkových drobností pre seba a rodičov. Deň zakončili futbalovým turnajom a večernou zábavnou show plnou crazy outfitov, s vyhlásením troch najlepších z každej triedy. V stredu dopoludnia im pani učiteľky pripravili veľkú tatranskú olympiádu a popoludní turnaj vo vybíjanej. Stihli si aj ako ozajstní malí módni návrhári navrhnúť a vytvoriť vlastné tematické tričká. Večer ich čakala Noc s Andersenom, ktorú si patrične so svetielkami a baterkami na čelách užili. Dnešný deň si vyplnili voľnočasovými aktivitami na neďalekom multifunkčnom ihrisku, poobede si pripravili súťaž Tatranské švihadielko a Tatranský hula hop a večer ich čaká ešte karaoke show, mega rozlúčková párty a vyhodnotenie celej školy v prírode s diplomami a krásnymi cenami, s ktorými nám pomohli aj naši zlatí rodičia, ktorým ešte raz touto cestou ďakujeme. A zajtra ich už čaká len veľké balenie, posledné raňajky, zástavka v Levoči a šťastný návrat domov. Tak snáď o rok dovidenia na novom krásnom mieste s novými zážitkami.

        • Pozdrav od prvákov zo školy v prírode
          • Pozdrav od prvákov zo školy v prírode

            14. 6. 2023

            Pozdrav zo ŠvP nám posielajú prváci, ktorí sa tento rok vybrali do školy v prírode do krásneho Vernára. Po príchode a vybaľovaní sme sa vybrali na objavovanie krásneho okolia, kde deti vytvorili prírodné umelecké diela. Po chutnej večeri sme si zmerali sily v súťažiach. V utorkové ráno sme šli na výlet do Popradu. Prešli sme námestie a nezabudli sme ani na malé nákupy v obchodnom centre. Po  oddychu sme sa zabávali na čerstvom vzduchu pri pohybových hrách. Večer sme mali mini diskotéku, na ktorej sme sa naučili spoločné tance a zasúťažili si. Po ďalších výdatných raňajkách sme sa vydali na cestu k partizánskemu bunkru. Dozvedeli sme sa pri ňom niečo o partizánoch a dokonca sme aj nazreli dnu. Večer nás čaká talentová show, na ktorej predvedieme naše najrôznejšie talenty. Tešíme sa ešte na turistiku a na poznávanie rastlín pomocou aplikácie PlantNet. Naučíme sa určovať aj stromy okolo nás pomocou kartičiek. Čakajú nás aj športové súťaže, diskotéka, vyhodnotenie a záverečné balenie, vyhodnotenie a veľká diskotéka. Cestou domov sa zastavíme aj v ZOO v Spišskej Novej Vsi pozrieť a nakŕmiť zvieratká.   Vaše Slniečka a žabky.

          • Minikaraoke show v ŠKD

            11. 6. 2023

            Pani vychovávateľky Ewička a Gabika si pre deti v ŠKD vymysleli Minikaraoke show.  Poobedie sa nieslo v duchu spevu, tanca, dobrej nálady a zábavy.  Deti súťažili v dvoch kategóriách. V prvej kategórii spievali deti 1. a 2. ročníka a v druhej tretiaci a štvrtáci.  Všetci sa snažili a predviedli svoje spevácke umenie. V prvej kategórii zvíťazil Bruno Béreš z 1.B, 2. miesto si vyspievali Ninka Kapturová a Nelka Udodiková z 1.A a na 3. mieste skončila dvojica dievčat z 2.A - Anna Mária Gregová a Karinka Ječová. V druhej kategórii si víťazstvo odniesli dievčatá Martinka Kiss a Alžbetka Trojčáková, obe zo 4.B, 2. miesto obsadili dievčatá z 3.B - Pavlínka Kucová a Sophia Sopková a 3. miesto patrilo speváčkam zo 4.A - Adelka Lessayová a Nataška Udodiková. Všetkým ďakujeme za účasť a odvahu, skvelému obecenstvu za podporu a tešíme sa na ďalšiu Minikaraoke show. 

          • Prváci na dopravnom ihrisku

            11. 6. 2023

            Krásny 6. jún prežili naši prváci z 1.A aj 1.B na dopravnom ihrisku na Alejovej ulici v Košiciach.  Aj keď počasie nebolo úplne ideálne, predsa si deti vyskúšali bicyklovať sa pod "prísnym" dozorom pána policajta. Deti boli povinné dodržiavať dopravné predpisy a na cestu s bicyklom nemohli ísť bez prilby. Kto urobil  priestupok mal trestné body, musel z cesty ísť preč a dostal aj  poučenie. Každá trieda si prešla okrem praktickej časti aj teóriou, kde boli deti riadne poučené, čo všetko bicyklu nesmie chýbať, kedy dávať prednosť, po ktorej strane sa jazdí a tiež spoznávali, čo znamenajú jednotlivé dopravné značky. Deti za  dobrý výkon dostali preukaz cyklistu. Po náročnom,  ale aj "zábavnom" dni plní zážitkov sa prváci  vrátili naspäť do školy obohatení o nové vedomosti a už teraz sa tešia na stretnutie o rok.