• Akcie školy

          • Z 3.B sa v knižnici stali detektívi

            22. 1. 2023

            Žiaci 3.B navštívili knižnicu LitPark, aby si spríjemnili hodiny slovenského jazyka. Čakalo tam na nich milé prekvapenie. Vypočuli si pútavý príbeh o dvoch detektívoch a ich pátraní. Na krátky okamih sa aj z našich  žiakov stali detektívi. Zvládli to na výbornú. Záhadu sa im podarilo "rozlúsknuť". Následne si vypožičali knihy, ktoré ich pobavia počas nasledujúcich zimných dní.

          • V ŠKD 3.B bez nudy

            22. 1. 2023

            Minulý týždeň nepatril len skúšaniu pred polročným vysvedčením, ale aj zábave v ŠKD. Žiaci z 3.B počas minulého týždňa teda nudu nezažili.  Zhovárali sa o zvieratkách, vyskúšali si, ako sa správne mieša sadra na odlievanie stôl, z krabíc od mlieka sa pokúsili vyrobiť domček pre vtáčik či vitamínové bomby pre seba, aby mali dostatok prírodných vitamínov a chránili sa pred chorobami. 

        • Šiestaci v Steelparku
          • Šiestaci v Steelparku

            15. 1. 2023

            V prvý týždeň  kalendárneho roka už naši šiestaci vo štvrtok absolvovali exkurziu v  Steelparku, kde sa dozvedeli a vyskúšali si rôzne zaujímavé veci. Ukázali im ako vzniká blesk, získali nové informácie o magnetoch a magnetickom poli, o optike a dostali sa aj do stredu našej Zeme.

            Videli simulácie vzniku železa a ocele, ako funguje vysoká pec, obliekli si obleky, ktoré nosia pracovníci v USS-le a osobne si vyskúšali chodenie po  magnetickej plošine. 

            Ďalej ich čakali rôzne hlavolamy, ako napríklad obrovské piškôrky, obrázkové sudoku, veľké šachy a zahrali sa hru s humanoidným robotom. Mohli si pozrieť prototyp elektrónového mikroskopu a zmerať si aj EKG.

            Žiakom sa táto exkurzia páčila, možno im pomôže v tom, že sa  budú viac zaujímať o prírodovedné predmety, ale aj o techniku.

          • Tematický deň - Deň Slovenska

            12. 1. 2023

            30. výročie vzniku samostatnej Slovenskej republiky sme si pripomenuli aj v škole tematickým dňom  pod názvom Deň Slovenska.  Všetci sme sa zaodeli do farieb slovenskej flajky, niekto dodržal všetky tri farby, niekto prišiel v jednofarebnom. Čo je oceneniahodné, žiaci svoju spolupatričnosť ku Slovensku prejavili aj prinesením rôznych iných výtvorov a predmetov, ktoré naše Slovensko symbolizujú. 

          • Vianočná pošta a párty v 1.B

            28. 12. 2022

            V rámci projektu „Vianočná pošta pre seniorov“ sa žabky - žiaci 1.B spoločne s pani učiteľkou  a s pani vychovávateľkou rozhodli potešiť seniorov v domovoch vo Vrbovom, v Žiari nad Hronom a vo Vojčiciach. Vyrobili 21 pohľadníc s vlastnoručným venovaním, ktoré veríme, že starkým urobili radosť a boli pre nich nečakaným vianočným prekvapením. Deň pred prázdninami si spravili radosť a  rozdali darčeky, ktoré si navzájom pripravili  a ako odmena ich poobede čakala malá vianočná párty plná piesní, zábavy a smiechu. 

          • Vianočné posedenie v 3.A

            27. 12. 2022

            Ešte pred začatím gemerských vianočných trhov si deti v 3.A spolu s pani učiteľkou a vychovávateľkou usporiadali vianočné posedenie.
            Každý doniesol to, čo by najviac potešilo jeho bruško. Posedenie odštartovalo piesňou o zime a Vianociach a pokračovalo krátkym rozhovorom o zvykoch pri štedrovečernom stole. Po rozhovore čakalo deti prekvapenie v podobe malých darčekov.
            Nakoniec sa každý zabavil hrou a vybral sa na školský dvor ukázať svoj talent vystúpením a podporovaním spolužiakom.

          • Vianočné gemerské trhy

            24. 12. 2022

            Dva dni pred vianočnými prázdninami sme si všetci spolu, žiaci, rodičia i učitelia, vychutnali vianočnú atmosféru.  Školský dvor sa zmenil na malé osvetlené námestie, kde sa konali Vianočné gemerské trhy.  Okrem spevov žiakov i učiteľov, tancov a spevu pozvaných hostí, sa tradične podával Riaditeľský punč a predávali sa výrobky, ktoré vyrobili žiaci, rodičia i učitelia.  Riaditeľský punč si vychutalni aj žiaci doobedu v riaditeľni, kde pozval každú triedu. Atmosféra bola výborná. Tešíme sa opäť o rok. 

          • Vianočná párty u druhákov v ŠKD

            24. 12. 2022

            Zvončeky už zvonia, ihličie vonia, svetlo sviečok mihotavé , Vianoce k nám prišli práve… Preto sviatky krásne majte, v pohode ich prežívajte. Takto sme začali… Vinšom a zapálenými sviečočkami… A pokračovali vianočnou tombolou, obdarovaním svojho kamaráta, či kamarátky pripraveným vianočným darčulíčkom. Neboli vynechané ani p. učiteľky Miška a Ewička. Potom sme si uvarili svoj obľúbený čajík, riadne ho osladili a zahryzli si k nemu aj vianočné pečivo od našich milých maminiek.No najväčší úspech mali vianočné venčeky od našej triednej cukrárky, pani Talpáš Tarabčákovej. V pokojnej atmosfére sme sa pred vianočnými prázdninami napokon rozlúčili a zaželali si ŠŤASTNÉ a VESELÉ.

          • Vianočná besiedka v ŠKD 1.A

            24. 12. 2022

            Krásne vianočné popoludnie v deň vianočného punču zažili deti z 1.oddelenia ŠKD, ktoré im po dlhej odluke pripravila p.vych. Anka. Pri krásne pripravenom slávnostnom stole plného dobrôt si deti pospomínali na tradície Vianoc v rodinách, vypočuli si rôzne zaujímavé príhody, zaspievali si. Samozrejme nechýbali zábavné aktivity. Popoludnie hudby,smiechu a zdravého súťaženia sme ukončili spoločným želaním krásnych Vianoc pre všetkých nás. Ďakujeme rodičom a našej p. vych. Anke za úžasný deň.

          • Striebro pre Gemko

            23. 12. 2022

            V tomto školskom roku po dvojročnej odmlke vyhlásilo CVČ Košice opäť súťaž školských časopisov košických základných škôl a osemročných gymnázií O skleneného motýľa. V silnej konkurencii naše Gemko zabodovalo a získalo krásne 2. miesto.  Porota ocenila v našom časopise predovšetkým originalitu a skvelú grafiku, takže naše blahoželanie patrí všetkým, ktorí sa o tento krásny úspech zaslúžili. A keďže táto súťaž je jednou z disciplín celomestskej súťaže Škola plná talentov, môže si naša škola pripísať zopár cenných bodov i do tejto súťaže.

        • Deviataci v Sieni elektrických výbojov
          • Deviataci v Sieni elektrických výbojov

            23. 12. 2022

                 Posledný školský týždeň v roku 2022 sa žiaci deviateho ročníka zúčastnili exkurzie v Technickom múzeu s názvom Sieň elektrických výbojov.

            Na začiatku sa dozvedeli v krátkom dokumente zaujímavostí zo života Nikola Teslu a po tomto dokumente im pracovník múzea porozprával a ukázal rôzne fyzikálne javy, ktoré súvisia s elektrickým prúdom. Začalo sa to tribioelektrickým javom, pri ktorom si žiaci vyskúšali aký je to pocit, keď im  vzniknutý náboj prejde telom, tohto experimentu sa zúčastnili len tí najodvážnejší, najprv to boli iba chlapci, ale potom sa k nim pridali aj dievčatá a pani učiteľky. Exkurzia pokračovala výkladom o Teslovom Kolumbovom vajci, plazmovej guli, plazmovom stĺpe, ktorý veľmi pekne rozsvietil neónovú trubicu. Ďalej  prostredníctvom Jacobovoho rebríka a CockroftWaltonovho  generátora videli elektrické výboje, ktoré boli veľmi silné, ale aj  plné farieb. Tiež zaujímavé boli Lichtenbergove obrazce, ale najviac sa im páčila Faradayova klietka, ktorú si opäť vyskúšali len odvážni. Posledným exponátom bol Van der Graaffov generátor, ktorý žiakov a pani učiteľku pekne učesal, a tak všetci plný zážitkov mohli ísť spokojní domov.

            Žiaci z tejto exkurzie odchádzali nadšení a plní nových zážitkov a poznatkov, ktoré si ešte upevnia počas ďalších hodín fyziky.

        • Exkurzia o bleskoch a magnetickom poli
          • Exkurzia o bleskoch a magnetickom poli

            23. 12. 2022

            Dňa 20.12.2022 sa žiaci siedmeho ročníka zúčastnili exkurzie v Steel Parku, kde sa dozvedeli ako vzniká blesk, zaujímavostí o magnetoch a magnetickom poli, o optike a dostali sa aj do stredu našej Zeme, vyskúšali si aj rôzne pozoruhodné aktivity.

             Na 1. poschodí sa dozvedeli pozoruhodností o vzniku železa a ocele, vyskúšali si rôzne simulácie strojov, napríklad ako funguje vysoká pec, obliekli si obleky, ktoré nosia pracovníci v U.S.Steel-e a najviac sa im tam páčila magnetická plošina, po ktorej sa mohli prejsť so špeciálnymi topánkami.

            Na 2. poschodí na nich čakali rôzne hlavolamy, ako napríklad obrovské piškvorky, obrázkové sudoku, veľké šachy a zahrali sa hru s humanoidným robotom. Mohli si pozrieť prototyp elektrónového mikroskopu a zmerať si aj EKG.

            Žiakom sa táto exkurzia páčila natoľko, že sa im odtiaľ  nechcelo ani  odísť. Dúfam, že takto nabudení sa budú viac zaujímať o prírodovedné predmety, ale aj o Techniku.

          • Adventný kalendár - deň deviaty

            21. 12. 2022

            Okienka v adventnom kalendári sa pomaly míňajú. Dnešné okienko v sebe ukrývalo viacero prekvapení.  Prvým prekvapením bol Riaditeľský punč, keď si každá trieda prišla do riaditeľne vychutnať punč s pánom riaditeľom.  Čerešničkou na torte bolo zrušenie klasických vyučovacích hodín. Tie sa zmenili na vianočné hodiny plné vianočných filmov a piesní. 

          • Adventný kalendár - deň ôsmy

            20. 12. 2022

            Tri dni pred vianočnými prázdninami otvárame posledné okienka nášho kalendára. Dnes kalendár ukrýval prekvapenie, ktoré majú deti rady. Počas každej prestávky si žiaci vypočuli vianočné želania od svojich pani učiteliek s pesničkou. Kalendár sa dostáva do finále, uvidíme, čo sa ukrýva v kalendári zajtra.

        • OZNAM
          • OZNAM

            14. 12. 2022

            Z dôvodu vysokého počtu žiakov s respiračným ochorením bude v zmysle Metodického usmernenia č. 15/2005 R, po konzultácii s RÚVZ a so zriaďovateľom školy prerušený výchovno-vzdelávací proces

            v ZŠ Gemerská 2, Košice v čase

            od 15.12.2022 do 16.12.2022

            Vyučovanie bude pokračovať od pondelka 19.12.2022.

            Z  uvedeného dôvodu nebude v prevádzke ani ŠKD, CVČ a školská jedáleň.