• Akcie školy

          • Víťazstvo našich atlétov v Aprílovom detskom viacboji

            18. 4. 2024

            Naši malí atléti z GEM-AT sa zúčastnili atletických pretekov Aprílový detský viacboj, ktorý organizovala Atletická akadémia pri ZŠ v Družstevnej pri Hornáde. Na pretekoch si svoje sily zmerali s ďalšími 70 deťmi. Žiaci súťažili v dvoch vekových kategóriách. Našu školu reprezentovali mimoriadne úspešne. Získali sme hneď 7 ocenení: 1. miesto: Petríková Bianka 4.B, beh cez prekážky 1. miesto: Kiktavý Oliver 1.A, hod medicimbalom 1. miesto: Koľvek Leo 1.B, skok do diaľky 2. miesto: Takáč Ján 1.A, skok do diaľky 2. miesto: Koľvek Leo 1.B, beh cez prekážky 2. miesto: Petríková Bianka, 4.B, skok do diaľky 3. miesto: Kaiser Denis, 2.A, skok do diaľky. Celkovo ako družstvo sa žiaci umiestnili na 3. mieste. Blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov!

          • Deň narcisov 2024

            16. 4. 2024

            18.4.2024 sa uskutoční 28. ročník Dňa narcisov, do ktorého sa opäť zapájame.  Opäť môžete finančne vo vestibule školy podporiť Ligu proti rakovine a získať žltý narcis ako znak  príspevku, ktorý je vyjadrením podpory, povzbudením, nádejou a mnohým prinesie pozitívnu energiu.

            Prečo podporiť tento deň?  Aj váš príspevok pomôže zabezpečiť pre onkologických pacientov realizáciu projektov, ktoré Liga proti rakovine realizuje.  Ďakujeme.

          • Vyhrali sme Okresné kolo vo volejbale

            16. 4. 2024

            V piatok sa odohral volejbalový súboj v okresnom kole medzi škola ZŠ  Bukovecká, ZŠ Družicová a ZŠ Gemerská.  Naše žiačky bojovali, kontrolovali sieť, loptu i pozície, čo sa im vyplatilo. Zvíťazili  a získali 1. miesto v okresnom kole. To im zabezpečilo postup na krajské kolo, za ktorým vycestujú do Spišskej Novej Vsi. Dievčatám blahoželáme a tešíme sa z ich víťazstva!

          • 1.A a divadlo Spoza Voza

            14. 4. 2024

            Posledný deň v týždni  sme sa žiaci 1.A vybrali do knižnice Litpark, kde nás čakalo divadlo Spoza Voza až z ďalekej Bratislavy. Mali pre nás pripravené jedno veľmi zaujímavé predstavenie s názvom Deloreskere čháve, čo v preklade znamená Božie deti. Tri rómske rozprávky sa nám veľmi páčili. Po skončení predstavenia na nás ešte čakali úžasné tvorivé dielne, ktoré sme si užili.

          • Učenie v prírode

            14. 4. 2024

            Keďže vonku je už krásne teplo a  slniečko pekne svieti, využili sme toto teplé počasie s deťmi zo 4.B a na hodinu výtvarnej výchovy sme sa vybrali na náš školský dvor. Štvrtáci mali jasnú úlohu. Z nájdených prírodnín na zemi zostaviť obrázok -  a fantázii sa medze veru nekládli. Tak vznikol traktor, ohnisko, krásne oko s farebnou dúhovkou a strom s veveričkou. 

        • Sokoliari a dravce v ŠKD
          • Sokoliari a dravce v ŠKD

            14. 4. 2024

            Už tisícročia sokoliarstvo fascinovalo ľudí. Krása, rýchlosť a majestátnosť dravcov vždy našich predkov priťahovali. Sokoliarstvo je ponímané hlavne ako spôsob lovu pomocou vycvičených dravcov. Prvá zmienka o cvičených dravcoch na území Veľkej Moravy pochádza spred viac ako 4000 rokov. V súčasnosti slovenskí sokoliari patria k absolútnej svetovej špičke. A tak sme si pozvali aj my, pre deti v našom ŠKD, sokoliarsku skupinu HORUS, ktorá nám zabezpečila profesionálne, fascinujúce a hlavne vzrušujúce predstavenie. Deti videli zblízka a nielen na ruke, ale aj lietať, Artuša - kuvika plačlivého, Nyxa - výra afrického, Odyna - kondora morkovitého, Zoe - krkavca čierneho. Zažili nečujné krúženie Tea - myšiaka lesného a Zurriho - myšiaka štvorfarebného, z veľkej výšky vracajúceho sa k sokoliarovi. No najviac sa im páčil obrovský Chilli - orol stepný a nebezpečne pôsobiaci útok Jimmiho - sokola rároha na korisť. Deťom dravce prelietavali tesne ponad hlavy a ich pišťania bol plný dvor. Bolo to jedinečné a určite si to o rok zopakujeme znova.

          • Čokoworkshop na 1. stupni

            10. 4. 2024

            Čokoláda. Tmavá, mliečna, biela, s príchuťou aj bez nej, všetky deti a nielen ony ju milujú. Žiaci prvého stupňa mali možnosť spoznať jej históriu, výrobu a prípravu. To všetko nám porozprávala a predviedla cukrárka Mária Kašická, členka slovenského tímu, ktorý na Olympiáde kuchárov a cukrárov IKA CULINARY 2024 získal pre Slovenskú republiku bronz. Najočakávanejšou chvíľou bola samotná výroba praliniek, ktoré si žiaci sami naplnili, a pritom čo-to ochutnali.                

          • Leporelá o zvieratkách na prvouke v 2.B

            10. 4. 2024

            Učenie o zvieratkách deti veľmi zaujíma. Druháci svoje vedomosti o tom, prečo človek chová mnohé živočíchy využili pri výrobe leporela. A nápady mali naozaj výborné. Svojim spolužiakom v triede  prezentovali pripravené projekty o živote domácich živočíchov a ich úžitku pre človeka. Keďže práce boli nápadité a pekné farebné, na konci nechýbal potlesk od spolužiakov. 

          • Predškoláci z MŠ Smetanova na Gemerskej návšteve u prvákov

            10. 4. 2024

            Z okolitých materských škôl sa k nám  na návštevu vybrali aj deti z MŠ Smetanova 11, Košice. Keďže niektoré deti už našu školu poznali a navštívili nás už na Deň otvorených dverí, veľmi sa tešili, že sú opäť tu. Pani učiteľky 1.A a 1.B triedy ich privítali s úsmevom na tvári a nedočkavo ich čakali aj naši prváčikovia. Predškoláci si vyskúšali zaujímavé úlohy z matematiky a slovenského jazyka a veru, boli veľmi bystrí a pripravené úlohy boli pre nich hračkou. Zo školy odchádzali s rozžiarenými očami a dobrou náladou.

          • Maľovanie prírodou v ŠKD 2.A

            9. 4. 2024

            Možno so mnou budete súhlasiť, ak poviem, že obdobie jari, keď všetko v prírode ožíva, patrí k najkrajším mesiacom v roku. Vykúkajú prvé kvietky, jar vo vzduchu cíti aj zver. Krásne slnečné počasie využili na pobyt v rozkvitnuté školskej záhrade aj deti 2.A ŠKD. Maľovali netradične - prírodu prírodou. Všetci si natrhali v záhrade sedmokrásky a potom už len tvorili. Pozrite sa ako sa im darilo.

          • Dobývanie košického hradu

            8. 4. 2024

            Naši žiaci sa zúčastnili celomestskej súťaže Dobývanie košického hradu. Súťažili v rôznych disciplínach ako napríklad streľba z luku, zápasenie, preliezanie pavučiny, sekanie jabĺk či hod kladivom. Disciplíny zvládli a vybojovali si 3. miesto. Srdečne blahoželáme!

          • Štvrtáci v knižnici

            4. 4. 2024

            Posledný deň pred veľkonočnými prázdninami žiaci 4. A navštívili knižnicu. Pani knihovníčka pre nich pripravila rozprávanie na zaujímavú tému: Vlk. Dozvedeli sa veľa informácií o živote vlkov, prezreli si knihy o vlkoch, pozreli si krátke video a svoje vedomosti si overili v kvíze. Na záver si vypožičali nové knihy.

          • Predškoláci na otvorenej hodine v našej škole

            4. 4. 2024

            Predposlednou návštevou z radov predškolákov bola MŠ Turgenevova 7, Košice. Budúci prváci si spríjemnili čakanie na veľkonočné sviatky v našich triedach 1.A a 1.B. Každý si mohol vyskúšať, ako je pripravený na september. Deti sa zabavili pri aktivitách, ktoré pre nich pripravili pani učiteľky v škole so svojimi prváčikmi. Predškoláci odchádzali naspäť do svojej škôlky pozitívne naladení s cukríkovým zajačikom a nechýbal ani úsmev na tvári. Vidíme s v septembri , milí predškoláci!

          • Slovenský červený kríž u nás

            28. 3. 2024

            Jedno marcové popoludnie nás na krúžku Prírodovedcov a zdravotníkov navštívila skupinka dobrovoľníkov zo Slovenského červeného kríža. Strávili sme s nimi príjemné chvíle, počas ktorého sme sa dozvedeli, ako sa zachovať v krízových situáciách ohrozujúcich zdravie. Na figuríne sme si vyskúšali srdcovo-pľúcne oživovanie, zamaskovaným figurantkám sme ošetrili veľké vonkajšie krvácanie a ďalšie menšie či väčšie zranenia. Ďakujeme za prijemný a poučný zážitok. 

          • Veľkonočné tvorivé dielne

            27. 3. 2024

            Príchod jari a Veľkej noci sme si spolu s rodičimi a žiakmi spríjemnili v pondelkové popoludnie Veľkonočnými tvorivými dielňami.  Pani učiteľky a pani asistentky si priravili pre všetkých malých a veľkých tvoreniachtivých zaujímavé činnosti. Od výroby zajačikov, zápichov kuriatok, cez zdobenie perníkových vajíčok a rôznych veľkonočných a jarných dekorácií. Popoludnie sa vydarilo a každý odchádzal privítať sviatky jari s dobrým pocitom na duši. 

          • Noc s Andersenom

            26. 3. 2024

            Obľúbená akcia žiakov Noc s Andersenom nechýbala ani tohto roku. Zúčastnilo sa jej 113 žiakov 1. stupňa, ktorí si užili večer v duchu rôznorodých aktivít zameraných na tvorbu Jozefa Pavloviča, Márie Ďuríčkovej, Dňa vody, Snehovej kráľovnej, vyrobili si vlastnú etiketu na fľašu, brmbolce s rozprávkou Guľko Bombuľko,  zahrali sa na mravce a blúdili v mravenisku ako Bračekovia - mravčekovia  a absolvovali kvíz o Krtkovi.  Deti sa vyšantili pri hľadaní indícií v tme a vyvrcholením bola túžobne očakávaná vankúšová bitka.  Aj keď sme nestrávili v škole noc s prespávačkou až do rána, zažili sme kopec zábavy a srandy.

        • Tancuje celá škola
          • Tancuje celá škola

            24. 3. 2024

            Neveríte? Naši super malí i väčší tanečníci to totiž dokázali v piatok na 8. ročníku tanečnej súťaže Dance City. Centrum voľného času na Popradskej ulici sa už od rána zapĺňalo tanečníkmi rôzneho veku z množstva košických základných škôl. Pred slávnostným otvorením súťaže dýchala preplnená sála napätím i radostným očakávaním detí, trénerov, rodičov či tanca chtivých divákov.

            O 9.00 to začalo! Hip hop, disko, balet, folklór, scénický tanec či show predstavenia sa striedali s búrlivým potleskom divákov a spokojným úsmevom členov poroty. Chvíle napätého čakania na vyhodnotenie vypĺňali humorom nabité moderátorské vstupy Janka Garbara, pri ktorých deti zabudli na akúkoľvek trému. Našu školu reprezentovali v súťaži štyri tanečné choreografie, v ktorých sa predstavili členovia tanečného súboru StarDance a folklórneho súboru Cverna od 1. po  9. ročník. To, že deti na Gemerskej tancujú nielen rady, ale aj veľmi dobre, svedčí aj úžasný výsledok na tejto súťaži, kde naši tanečníci vybojovali tri prvé a jedno druhé miesto. Naša radosť a hrdosť na talent našich detí je o to väčšia, že v porote zasadli skutoční profesionáli v oblasti tanca.

            Všetkým našim úspešným tanečníkom blahoželáme a ak by vám bolo ľúto, že ste ich skvelé výkony na vlastné oči nevideli, srdečne vás pozývame na premiéry nášho nového školského muzikálu Zo života Rebe(l)ky 30. a 31. mája 2024 do košického Kulturparku. Tam vás presvedčíme, že na Gemerskej tancuje naozaj celá škola. 

          • Malí spisovatelia z 1.B

            24. 3. 2024

            Keďže mesiac marec patrí knihám aj my veľkí prváci sme sa zahrali na takých. Najprv nám pani vychovávateľka Lenka povedala ako sa od začiatku taká kniha vyrába, kto každý sa na jej výrobe podieľa. Potom si už každý mini spisovateľ premyslel príbeh, rozprávku, ktorú sám vytvorí do svojej knihy. Úlohou bola aj ilustrácia, ktorá tomu dodala neuveriteľný punc. Ja skláňam klobúk dole pred nimi ako sa s tým popasovali… veď sú to len prváci a tie diela sú úžasné. Ďakujem vám múdre sovičky, vaša vychovávateľka Lenka